Balkenende zei nooit sorry tegen Mariëlle Tweebeeke

Geplaatst op Thu 20 Sep 2018 om 11:45

Jan-Peter Balkenende heeft nooit sorry gezegd tegen Mariëlle Tweebeeke voor de denigrerende opmerking die hij tegen haar maakte tijdens een verkiezingsdebat op RTL 4. Dat vertelt de presentatrice in NRC Handelsblad. Tijdens een kritisch interview wilde Balkenende geen antwoord geven aan Tweebeeke en zei hij: ‘U kijkt zo lief.’ Ze liet een stilte vallen, maar reageerde niet. “Zijn reactie zei iets over hém, niet over mij. Ik had erop in kunnen gaan, maar besloot dat niet te doen. Ik liet het bij hem.

Balkenende is er nooit meer op teruggekomen. “Nee. Hij heeft alleen gezegd dat hij zijn excuses zou aanbieden als ik vond dat hij over de schreef was gegaan. Een wonderlijke redenering; je betuigt spijt of je doet het niet. Laat dat niet afhangen van de mening van een ander.

De opmerking van Balkenende betekende wel de doorbraak van Tweebeeke. In één keer was ze een BN’er. “Het moment werd er door iedereen uitgelicht, maar het was over all een goed debat en een mooi concept: politici die geen idee hebben waarover zij worden bevraagd.

Ze is niet van haar stuk te krijgen. “Dat klopt. Ik kan mensen indrukwekkend vinden, maar meer niet. Ik had als puber ook geen posters van idolen aan de muur.

Het interview met Mariëlle Tweebeeke kunt u lezen op NRC.nl.

Foto: RTL
26 Reacties op “Balkenende zei nooit sorry tegen Mariëlle Tweebeeke”


 1. Zalmneusje

  Wat een geneuzel om niets. Balkenende wilde geen antwoord geven op een vraag die ze drie keer stelde en wilde zoiets zeggen als: ‘u kunt nu nog zo aardig kijken, u krijgt toch geen antwoord’. Op zn eigen stuntelige Balkenends werd dat verhaspeld tot: ‘u kijkt zo lief’. Meer zat er niet achter.

 2. donia

  Zalmneusje heeft gelijk ,ben toch blij dat we van die kouwe gereformeerde Balkenende en die oer conservatieve Hirsch Ballin af zijn .Het zijn geen liefhebbers van vrijheid!

 3. anymousin

  Jemig zeg, dit heeft plaatsgevonden mei 2010. 8 jaar na dato beginnen we (Tweebeeke en NRC) er weer over cq. zeuren we er nog over.

 4. donia

  Liever laat dan nooit!

 5. anymousin

  @donia, tja zo kun je het natuurlijk ook bekijken.

  Maar alsof er heden ten dage geen belangrijkere/actuelere zaken zijn om deze pagina te vullen.

 6. StefanV

  Balkenende heeft sowieso weinig zelfreflectie. Dat werd onlangs nog eens goed duidelijk in het programma Kijken in de Ziel waarin 3 oud-premiers uitvoerig werden geïnterviewd. Van Agt en mindere mate Kok waren openhartig; ook over zaken die ze achteraf anders hadden moeten aanpakken/inschatten. Balkenende toonde totaal geen zelfreflectie en sprak alsof hij nog steeds premier-in-functie was.

 7. Jordao

  Tweebeeke lijkt mij nou echt een kille ijskonijn. Ze kijkt en praat zoals een ijskast voelt, koud brrrrrr…….

 8. By the way

  Mensen, hou hier toch eens over op. Oudhollands geouwehoer om niks. Een schoolvoorbeeld van oeverloos gel*l waardoor we er in dit land geen haar beter van worden.

 9. sien

  Balkenende bedoelde ; U kijkt zo g e i l !!

 10. Geronimo

  Zo zijn vrouwen. Die onthouden dit soort shit jaren her. Treurig eigenlijk. Had ze meer boeddhistisch in het leven gestaan dan was ze vooral blij geweest met de faux pas van Harry Potter. Beetje zoals Tina Turner naar Ike kijkt. Extreem voorbeeld, maar wel heel mooi.

 11. HanzWorsd

  Was Balkende niet permanent stoned in die periode?

 12. Tante Toos

  Er is zeker geen ander nieuws vandaag….

 13. Birdwatcher

  Tegenwoordig zit Balkenende in het raad van bestuur van de ING.

  Het kan raar lopen….

 14. Sjaak

  Ik heb die Tweebeeke nog nooit lief zien kijk.
  Het is een vervelende arrogante B@tch met haar afgezaagde broekpakken.

 15. harteloze henk

  Deze vrouw is een professional en zeer goede journalist.

  DUS HOUD JULLIE CHOLERABEKKEN.

 16. NW8

  @ Harteloze Henk Helemaal gelijk, de prutsers , op een enkeling na dan zitten bij de com tv , alleen vaklui bij de NPO ( omroepverenigingen) daarom zal de NPO het ook altijd winnwen van de COM TV want als je bij com tv vakmanschap wil, zal je eerst eens van al die stagaires af moeten !!

 17. lodewijk

  Vreselijk dom naïef huppelkutje die nul verstand heeft van het begrip realiteit. Laat ze lekker in haar minirokje gaan wandelen op Anaaleiland, spangen, Afrikanerwijk,Schilderwijk. Kijken hoe wanneer ze gaat gillen, na een paar minuten denk ik.

 18. Shaniquilia vd Put

  Pieter52, waarom heb je je naam verandert in NW8? Je schrijfstijl en (gebrek aan) inhoud zijn nog hetzelfde.

 19. Shaniquilia vd Put

  oei, veranderD

 20. NW8

  S v.d Put. Wat een onzin! Wie is Pieter 52 ? U bent echt abuis !

 21. Pluk vd Petteflet

  Mariëlle doet het altijd goed!
  Grote fan, Mariëlle forever :)

 22. Paul de Wit

  Blijft een uitermate wereldvreemde vrouw en als je dat bent kunje geen goede journalist zijn.

 23. Winston Kanooknikswitch

  Heel goed van Balkenende, waarom sorry zeggen? Wat een oud verhaal en wat een onzin

 24. Willy Wonka

  Goh dat ze om die opmerking gelijk een BN-er werd, typisch Holland. Nu zou Balkenende op het marktplein door de Me2 club met pek en veren levend worden verbrand.

 25. Sebastiaan

  Wat een ongelofelijk zeikwijf.

 26. Robbie

  Dus als ik het goed begrijp heeft ze haar carrière aan Balkenende te danken. Nou zij wacht op excuses en hij wacht op een bedankje. Dus dit kan je tegen elkaar weg strepen. Dus waarom dit na zoveel jaar nog oprakelen. En ze keek lief dat vond ik ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.