Politiebond bij Twan Huys woest over exit Ellie Lust

Geplaatst op Thu 20 Sep 2018 om 10:30

Jan Struijs, voorzitter van de politiebond, heeft zich in de talkshow van Twan Huys boos uitgelaten over het min of meer gedwongen vertrek van Ellie Lust bij de politie. Dat was woensdagavond te zien in de uitzending op RTL 4. De politie dwong Lust te kiezen tussen de politie of de televisie, maar blijven bij de politie zou haar een andere functie opleveren die haar niet trekt. “Een half jaar geleden al heeft Ellie contact met ons opgenomen dat het niet goed gaat bij de politie“, aldus Struijs.

Struijs had in maart voor het eerst contact met Lust. “Omdat ze van haar bazen te horen had gekregen dat zij vonden dat de bijzaken hoofdzaak is geworden. De media-optredens waren zo veel dat het niet meer in balans was, zeiden ze.”

Misschien hadden ze een punt, aldus Struijs. “En Ellie zelf zei ook: ‘Als jullie dat vinden, maar tegelijkertijd ben ik in die programma’s ook een boegbeeld van de politie.’ Die mening deel ik met haar. Vanaf die tijd heeft ze zich constructief opgesteld om de balans te vinden, maar de deur werd dichtgegooid. Ze kon letterlijk haar spullen inpakken en op een andere plaats werken.”

Het is een ‘Koreaanse vrijwilligheid’, meent Struijs. “Er is veel druk op haar gezet en wij hebben er namens de politiebond een advocaat op gezet om te bemiddelen. Het leek even goed te gaan, maar vorige week belde ze dat ze het echt niet meer zag zitten en voor de mediakant zou kiezen. Ze moet nu tot zichzelf komen en is boos en gegriefd.

Hij is verbijsterd. “Ik vind dit niet goed. Zij is echt een boegbeeld. Ze doet drie dingen die heel belangrijk zijn. Eén: ze is met roze-in-blauw echt een frontvrouw voor de gay community bij de politie. Dat heeft deuren open gezet, waardoor heel veel goede mensen bij de politie zijn gekomen.”

Ten tweede moeten we haar rol bij de opsporingscommunicatie niet onderschatten. Ik heb zelf dertig jaar bij de recherche gewerkt en je bent veel afhankelijk van het publiek. Zij heeft er met collega’s voor gezorgd dat wij een van de beste opsporingscommunicaties hebben in West-Europa.”

Het derde is dat zij een brug naar de burger heeft geslagen. Die heeft ze meegenomen in de complexiteit van het politiewerk.”

Struijs gaat in gesprek met de politie. Hij wil dat de deur open blijft voor Lust en dat ze een boegbeeld blijft van de politie.

Lusts tv-collega Rik van de Westelaken over haar exit:

Foto: RTL
31 Reacties op “Politiebond bij Twan Huys woest over exit Ellie Lust”


 1. anonymous

  Is heel terecht dat ze moest kiezen.
  Je kunt niet bij de politie werken én bij tv.
  Ze heeft blijkbaar voor het geld gekozen.
  Prima toch dan.

 2. Ron

  Eens met de voorzitter. De manier waarop het is gebeurd is schandalig. Je had altijd de keuze aan Ellie moeten laten en haar niet op een ‘Noord Koreaanse’ manier te dwingen om te stoppen. Gotspe.

 3. andre

  De politie wou haar niet langer als woordvoerder, ze hoefde niet weg bij de politie, daar heeft tante Ellie zelf voor gekozen.

 4. Jajaja

  Zij kon in Opsporing Verzocht niet meer serieus over afschuwelijke moordzaken praten omdat het publiek haar teveel met een andere rol associeerde. Logisch dat ze dan een andere positie krijgt aangeboden en tja, dan moet je kiezen.

 5. lopi

  De politiebond kennende, zal de voorzitter in een limo zijn voorgereden.

 6. Ron

  Ellie wilde zelf helemaal niet weg maar werd gedwongen.

 7. Jc

  Haha. Ze is gewoon te mediageil. Had het bij opsporing verzocht en een enkel ander gerelateerd programma gehouden, dan was het ook geloofwaardig gebleven.

  Bescheidenheid siert de mens. Zij is gaan geloven dat ze een ster en groot tv persoonlijkheid is geworden.

  Ze heeft haar eigen glazen ingegooid. Nu is zij van geen enkele waarde meer voor omroepen, wellicht zal ze opduiken in 1 van de “bn’er” shows voor een enkele aflevering.

 8. Matty

  Zeer terecht! Het is één of het ander! Boegbeeld van de politie??? Ga toch heen zeg!!

 9. Don

  PPff.. nog zo’n OH-progje erbij. Hebben we nog niet genoeg van deze goekope shit?

 10. Weg Ermee

  De voorzitter van de politiebond is woest dat ze moest vertrekken.
  De politieagenten, de dienders die het werk doen, zullen haar missen als kiespijn.
  Weg met die publiciteitsgeile Lust!

 11. Deadly Viper

  Helemaal terecht had ze maar moeten kiezen. Maar mevrouw denkt dat ze een TV ster is.

  Ze heeft geen toevoegende waarde meer van C artiest die politie was naar een C artiest zonder toevoegende waarde.

  Dag Ellie je TV carriere is klaar had je maar agentje moeten blijven.

 12. Peter

  Zeer onterecht dat ze weg moest. Die baas van haar moet zonder oprotpremie weg. Dit is een schandalige manier van omgaan met personeel.
  Lust deed het goed en zorgt voor meer begrip voor de politie bij de burger door haar manier van communiseren. Dit zou omarmd moeten worden.
  Ook schandalige galbakreacties hierboven.

 13. aldus

  Wat een hoop domme vooringenomen reacties weer hierboven. Een ieder die haar kent weet dat ze een politievrouw in hart en nieren is. Daarbij doet ze een hoop ander goed werk waar niemand ooit iets van gehoord heeft. In haar eentje heeft ze ook een hele grote deur open gezet waardoor het voor gay’s makkelijker is geworden om bij de politie te gaan. Daar gaat het corps vast nu weer een duur bureau voor inhuren en een campagne opzetten. Enorm vergissing om dit boegbeeld kwijt te raken. Jaloezie, net zoals de meeste reacties hierboven. Iets met kop en maaiveld.

 14. chris

  Kunnen die zure zult berichten van Viper en consorte van deze site verwijderd worden? Dank u.

 15. Carmen

  @anonymous

  Ha, het geld? Droom lekker verder.

 16. chris?

  Elly had bij de politie moeten blijven dat was haar lust en haar leven.
  Bij de TV heeft ze leuke dingen kunnen doen maar daar moet het bij blijven. Wens haar veel succes in haar nieuwe omgeving.

 17. Remco Terhorst

  Dit gebeurde in de 90s al bij de toenmalige mediavoorlichter van de politie, Klaas Wilting. Precies op dezelfde wijze: Wilting mocht toen niet meer aanschuiven in ‘lollige programma’s’ zoals Te Land, Ter zee en in de Lucht.

 18. Annie

  Je verwacht bij de politie een integer, serieus en bescheiden persoon. In de showbizz verwacht je een gezellig, vrolijk en een persoon die graag in de picture staat.Je kunt niet elke dag van gedaante veranderen dus kies de rol wat het beste bij je past.Ik begrijp heel goed dat ze moest kiezen. Allebei kan niet in mijn ogen. Net zoals Klaas Wilting veranderde in een aandachtsgeile clown.

 19. Appelsap

  Er zal best meer aan de hand geweest zijn dat ze heeft moeten kiezen…

 20. Bart

  @Remko Klopt! Dat heeft hem nog de bijnaam Klaas Waku Waku Wilting opgeleverd.

 21. J

  Wat een potten-haat hier.

 22. Papegaaitje leef je nog

  Als ze dan zo door en door politie vrouw is waarom kiest ze er dan niet voor om bij de politie te blijven. Had ze dat maar gedaan want nu komen we haar elke keer tegen op de tv en daar word ik dus helemaal niet blij van.

 23. SOLANGE

  Ze had al eerder moeten oprotten boegbeeld voor de Gaycommunity whaa daarvoor zit je toch niet bij de politie….ze loopt te zwaaien als een koningin met Koningsdag in de Reguliersbreestraat gek op aan dacht …hoop dat ze niet met die rotkop meer op TV komt!!1

 24. Dirk

  Weg wezen met dat mens , voegt helemaal niets toe , en laat die voorzitter zich om belangrijke dingen druk maken .

 25. TT

  Jan Struijs, voorzitter van de politiebond is het voorbeeld van hoe de overheid omgaat met belastinggeld. Opzouten met je gemekker en ga aan het werk van onze centen.

 26. Simon

  Slecht management van de politie. Niks van de situatie rond Klaas Wilting geleerd. Er hadden duidelijk afspraken moeten zijn wat Ellie Lust wel en niet kan doen waarbij het imago van de politie centraal moet staan. Verder wat de voorzitter zegt.

 27. Lies

  Jammer dat Ellie Lust er door de politie uit is gebonjourd.
  Een fantastisch boegbeeld voor de politie en een voorvechter van de gay community.
  Grote schande dat zij haar badge nu moet inleveren.

 28. Deadly Viper

  Ze kon ook stoppen met haar TV optredens en zich op haar echte werk focussen.

 29. Nouja

  waarom heten rare kereltjes altijd ellie of ellen?

 30. Joop55

  Meedoen aan Wie is de Mol? (over ether”discipline” gesproken), Mindfck, en een compleet overbodige eigen programma bij de Avro over politieorganisaties in bananenrepublieken behoren inderdaad niet erg aan de prioriteiten die een hooggeplaatste politiefunctionaris aan zich kan permitteren.

  Terechte ontslag, dus.

 31. Carola

  Ik begrijp nu waarom de politie geen criminaliteit oplost zoals bijvoorbeeld online criminaliteit. Zij hebben tijd om zich druk te maken over ene mevrouw Lust. Kom op zeg ga boeven vangen stelletje luie ambtenaars.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.