Remco van Leen ligt er alweer uit bij Talpa TV

Remco van Leen ligt er na twee jaar alweer uit als contentdirecteur bij Talpa Network, waar hij verantwoordelijk was voor SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9. Hij stopt per 1 oktober. Dat heeft het bedrijf van John de Mol laten weten. Van Leen heeft ‘in goed overleg besloten zijn taken neer te leggen’, meent Talpa. “We zijn Van Leen erkentelijk voor zijn bijdragen aan de ontwikkeling van de zenders tot merken die 24 uur per dag en zeven dagen per week in verbinding staan met de consument.

Na twaalf jaar TROS en AVROTROS was Van Leen twee jaar geleden toe aan een nieuwe uitdaging en die vond hij bij SBS als opvolger van Peter Lubbers. “Ik heb zin om mijn jarenlange ervaring in te gaan zetten bij SBS en kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in een nieuwe omgeving“, zei hij destijds.

Net als de vele SBS-baasjes die hem voor gingen ligt Van Leen er in no time alweer uit. Wat de precieze reden is deelt Talpa uiteraard niet met de buitenwereld.

Van Leen heeft bij SBS onder meer gezorgd voor het opbreken van het succesvolle tv-duo Jochem van Gelder en Patty Brard, die samen het veel bekeken Bonje met de Buren maakten. “Van Leen vond die combinatie helemaal niets“, verklapte Van Gelder destijds.

Ook heeft Van Leen een turbulent verleden met de aanstaande vooravondster van SBS 6: Albert Verlinde. Als baas van musicalbedrijf Stage zat Verlinde regelmatig aan tafel met Van Leen in zijn AVROTROS-tijd; de omroep doet immers veel aan musical. “Toen zei ik later iets in RTL Boulevard over een programma van AvroTros wat niet eens zo kwaad bedoeld was en toen kreeg ik toch een bericht: ‘Ja, hallo, wat is dit?’ Dat is eigenlijk wel lastig.

De taken van Van Leen worden met ingang van 1 oktober waargenomen door directeur Televisie Karin de Groot en de zenderteams.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen