Paul Witteman scoort op NPO 2: comaserie is een hit

Het nieuwe programma Uit Coma van Paul Witteman is een hit. Het tweeluik begon donderdagavond om half negen met een voor NPO 2 hele mooie 643.000 kijkers (11 procent) en daarmee bezorgde hij de zender brons op prime time. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor Witteman, die zijn show woensdag promootte in de talkshow van zijn oud-collega Jeroen Pauw, is Uit Coma een volledig nieuwe ervaring. Voor deze serie is hij namelijk volledig op locatie gegaan.

Witteman heeft jarenlang vooral programma’s gemaakt in de studio, maar dat is langzaam aan het veranderen. “Nadat Paul Witteman in de serie ‘Witteman ontdekt: het geluk’ voor het eerst de studio verliet om reportages te maken, is deze serie nu geheel op locatie gefilmd“, zegt een woordvoerder van BNNVARA.

Elk jaar raken in Nederland tussen de 1.000 en 3.000 mensen in coma. Velen van hen komen daar niet meer uit, onder meer omdat op de intensive care vaak te snel de conclusie wordt getrokken dat de patiënt niet meer bij zal komen.

In het televisie-tweeluik Uit Coma onderzoekt Paul Witteman wat er de laatste jaren is veranderd aan ons begrip van wat coma is – en in het verlengde daarvan wat bewustzijn is.

Witteman: “In het tweeluik bezoek ik onder meer een revalidatiecentrum in Tilburg. Ze slagen er daar met het zogenaamde VIN-programma in om zo’n twee derde van de comapatiënten die worden binnengebracht, weer te doen ontwaken. En dat terwijl al die mensen door hun artsen al waren opgegeven.”

Dankzij Uit Coma deed ook het aansluitend uitgezonden Brandpunt+ goede zaken. Daar keken 452.000 mensen (8 procent) naar.

Foto: Merlijn Doomernik, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen