Racoon krijgt carte blanche als huisband DWDD

Racoon is komend seizoen de huisband van De Wereld Draait Door. De band zal elke laatste vrijdag van de maand optreden in de media-uitzending. Dat heeft BNNVARA laten weten. Zanger Bart van der Weide vindt het heel leuk. “Het was heel simpel: de redactie benaderde ons, we zijn met ze gaan zitten om te bespreken wat de bedoeling was, dat weet ik eigenlijk nog steeds niet precies (lacht), maar toen waren we huisband. We voelen altijd een wederzijds respect, dus dat komt goed.

Het is volgens hem een creatieve uitdaging. “We hebben carte blanche gekregen om wat te verzinnen bij de media-uitzendingen. Bestaande eigen nummers, al dan niet met een nieuwe tekst, of nieuwe nummers, alles kan.”

De afgelopen jaren koos DWDD steeds voor nieuw talent als huisband, maar Racoon is een gevestigde naam. “Daar hebben we eigenlijk helemaal niet over nagedacht. Het leek ons gewoon leuk, we kunnen als band snel schakelen en kregen een carte blanche, dus win-win.”

Is het wel in te passen in het schema? “We gaan de theaters in, dat moeten we nog voorbereiden, ongeveer 35 shows in 3 maanden. Best buffelen, maar jullie data staan vast, dus we gaan zorgen dat we wat moois hebben.”

Eerdere huisbands van De Wereld Draait Door waren Roel van Velzen, MOKE, Lucky Fonz III, Rigby, Go Back to the Zoo, Chef’Special, The Kik, Tangarine, Typhoon, Lucas Hamming, Sue the Night en Roxeanne Hazes.

Racoon scoorde grote hits met Love You More (2005), No Mercy (2011) en Oceaan (2012), en werd onderscheiden met onder meer een Edison, 3FM Award en een Gouden Harp.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen