Mariëlle Tweebeeke wil betere lead-in voor Nieuwsuur

Mariëlle Tweebeeke zou het fijn vinden als Nieuwsuur een betere lead-in krijgt op NPO 2. Daardoor zou haar programma een groter podium krijgen. Dat zegt de presentatrice in NRC Handelsblad. Nieuwsuur staat nu vaak na programma’s die slechts een paar honderdduizend kijkers trekken, waardoor de scores van de nieuwsrubriek soms ook behoorlijk tegenvallen. “Wat zou helpen is een goed bekeken programma vóór ons. We moeten nu alle kijkers op eigen kracht trekken.”

Het programma verdient meer exposure, vindt Tweebeeke. “Het viel mij op hoe goed Nieuwsuur bekeken werd tijdens het WK voetbal, toen er een detective voor ons werd geprogrammeerd.”

Je moet niet alleen maar zware programma’s achter elkaar zetten, stelt ze. “Waarom al die zwaar journalistieke programma’s op NPO 2 zetten? In een mix met kwalitatief mooi drama komen ze veel beter tot hun rechtDus bij deze een oproep aan de zendermanager: denk daar nog eens goed over na.”

Voorlopig moet Tweebeeke het nog op eigen kracht zien te redden. Tot overmaat van ramp wordt ook Nieuwsuur getroffen door de bezuinigingen.

Toch blijft ze optimistisch over het nieuwe seizoen. “Helaas moeten wij volgend seizoen ook inleveren. We hebben interessante onderzoeksprojecten op de rol en hopen zo extra goed van start te gaan.

Het interview met Mariëlle Tweebeeke kunt u lezen op NRC.nl.

Foto: NTR, Stefan Heijdendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen