Angela de Jong: ‘Nadia krijgt lof omdat ze mooi is’

Tv-criticus Angela de Jong is weer terug van vakantie. In haar eerste nieuwe tv-column deelt ze een sneer uit aan Nadia Moussaid, want die vindt ze helemaal niet zo goed als iedereen roept. Dat is te lezen op de website van het AD. Al een paar weken is Moussaid te zien als de vervanger van Eva Jinek, van wie De Jong wél groot fan is. Ze wordt van alle kanten geprezen, maar dat heeft volgens de tv-criticus voor een belangrijk deel te maken met haar knappe vrouwelijke verschijning.

De critici vertonen ‘met z’n allen overduidelijk verliefd bakvissengedrag’, vindt De Jong. “Ik weet zeker dat als Nadia niet zo bloedmooi was, maar een aparte kuif had of een opvallend Amerikaans accent, er veel luider kritiek te horen zou zijn.”

Ze stuntelt net zo erg als Margriet van der Linden, vindt De Jong. “Het geworstel met de autocue, het oplezen van vragen, onhandige gespreksafsluitingen en de voortdurende blik op de klok en daarmee gepaard gaande haast. Want ja, de foutjes die Margriet herhaaldelijk worden aangewreven, maakt zij ook.

Het bewijst voor mij dat, ook anno 2018 nog, vrouwen op tv vooral mooi en dienstbaar moeten zijn en geen haaibaaien met geldingsdrang.”

Volgens De Jong moet Moussaid vaker haar tanden laten zien en ook iets meer energie brengen aan tafel.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen