Job Cohen vindt Pauw te pro-Lili-en-Howick

Geplaatst op Tue 11 Sep 2018 om 11:35

PvdA-coryfee Job Cohen, die eind jaren negentig staatssecretaris van Justitie was, vindt dat de talkshow van Jeroen Pauw te veel aan de kant van de Armeense tieners Lili en Howick staat. Dat zei hij gisteren in Pauw. Cohen wijst erop dat heel veel Nederlanders weliswaar sympathie hebben voor de kinderen, maar ook aanhanger zijn van een streng asielbeleid. “Laat ik vooropstellen dat ik het voor die kinderen zelf een groot geschenk vind dat ze hier kunnen blijven.

Maar, aldus Cohen: “Als ik hier nou hoor dat iedereen eigenlijk wel vond dat het zo zou moeten gebeuren, dan geloof ik daar eerlijk gezegd helemaal niets van. Ik denk dat minstens de helft van Nederland dit echt onzin vindt en zegt dat dit gevaarlijk is, omdat dit er alleen maar toe leidt dat er nóg meer vluchtelingen komen, dat het slecht is voor de integratie.”

Het is niet voor niks dat het asielrecht in de loop van de tijd zo veel strenger is geworden, stelt Cohen. “Dat is omdat de samenleving erom gevraagd heeft. Dat probleem in de samenleving hoor ik nu even niet.

Pauw erkent dat het andere geluid niet echt klinkt aan zijn tafel. “Dat probleem is er wel. Ik gooide het net al even op door te zeggen dat mensen het list en bedrog vinden. Ik moet u eerlijk zeggen: we hebben allerlei mensen uitgenodigd die aan de andere kant van het politieke spectrum zitten in de Tweede Kamer – van zowel de coalitiepartijen als Forum voor Democratie en PVV – maar die hadden allemaal andere dingen te doen, mochten niet komen of dachten dat ze daar geen winst mee konden behalen.”

Dat gevoel wat u benoemt, dat er ook veel mensen zijn die zeggen ‘list en bedrog hebben gewonnen’ en ‘al die andere kinderen die zich wél aan de wet hebben gehouden voelen zich genaaid’, is er wel.

Een bekende aanhanger van het regels-zijn-regels-principe is Andries Knevel. Hij twitterde: “De kinderen blijven, dat is mooi. Maar wel via liegen, bedriegen en chantage van moeder. Gisteren wonnen de genade en de leugen. Wrang voor mensen die wel het recht volgden. En nu weg zijn.

Foto: BNNVARA
56 Reacties op “Job Cohen vindt Pauw te pro-Lili-en-Howick”


 1. blahblah

  Mooi ook hoe hij Peter R de Vries terecht wees die met een voorbeeld kwam wat nergens op sloeg.

 2. Claire

  JOb Cohen is in ieder opzicht mislukt, het is een lutser. Zijn mening is dus niet relevant. Ga maar theedrinken met tuig en biedt je excuses aan aan de slachtoffers van dit tuig, lutser!

 3. remco

  liegen, bedriegen en chantage van moeder. Inderdaad…..

 4. Zomaar

  Het probleem zit niet in die asielzoekers die zich netjes aanpassen.
  Maar in de asielzoekers die hier wel willen wonen maar al onze normen en waarden afwijzen.

 5. Claire

  Ik ben blij voor deze kinderen maar feit bljft en dat neem ik de volwassenen, deugmensen en politici zeer kwalijk dat liegen, bedriegen en chantage wordt beloond. De UNFIT moeder van deze kinderen heeft haar kinderen ernstig beschadigd met haar ziekelijke gedrag.

 6. Ottelien Bakfiets

  Zo leuke man, ik kom hem vaak tegen op de gracht en we zwaaien dan even naar elkaar ook al stem ik natuurlijk op Pechthold zwaaien naar Jobje kan altijd. Ga nu weer snel even een uur cappuccino drinken met friends, ja ik heb het zo druk en vanmiddag Stormyweather weer naar ballet.
  Zo druk,druk druk.

 7. Pierre

  Hij heeft volkomen gelijk.

 8. Me

  Uitzetten die vent

 9. Raaf

  Wow Job heeft gelijk.
  Kijk eens aan de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  De NLse rechtsstaat is doodziek.
  De moto van dit horror-kabinet luidt dan ook:

  “all animals are equal but some are more equal than others”

  Chantage, drammen, dreigen, obstructie ad infinitum
  Misdaad loont in dit land.

 10. Gallus

  Perfecte reactie van Cohen!
  Misschien compenseert het de waan van De Vries; het is immers te luxe als je je agressie en moralisme kunt verkopen als liefde voor kinderen welke er overigens misschien wel is hoor; wie zal het zeggen. Maar de impact van de onbeperkte emotie van De Vries is onterecht en niet in die mate lovenswaardig als wordt gesuggereerd door hem. Het was de mooiste stellingname ja……maar wel binnen de kleinste horizon!

 11. Huib

  Dat juist Job Cohen deze zinnige woorden heeft gezegd, dat valt me weer mee van hem. De NPO is bezig met propaganda. Nu gaan ze weer een documentaire over zielige asielkinderen herhalen. De meeste Nederlanders zijn voor een streng asielbeleid, de 2e kamer vormt hiervan een afspiegeling. Het zou fijn als de NPO ook deze opvatting ruimte zou geven.

 12. BEUK DE BOOM

  Job Cohen: ‘De mensen’ hebben het strenge asielbeleid bepaald.

  Nee, Job. Dit is de grootste denkfout die (ex)politici telkens weer maken. Met dezelfde redenatie hebben ‘de mensen’ om afschaffing van de dividendbelasting gevraagd. Hou toch eens op, Job. Hebben ‘de mensen’ ook vóor het handelsverdrag met Oekraïne gestemd? NEE. En toch is het doorgevoerd, ZELFS als er een referendum wordt gehouden.

  De politiek is stuk. Het volk wordt niet door de politiek vertegenwoordigd.

 13. Henk&Ingrid

  ‘Het volk’. Wie zijn dat?

 14. LLRV

  „ … of dachten dat ze daar geen winst mee konden behalen.”

  Serieus Pauw? Dat hebben ze u gezegt? Of roept u dat omdat het de linkse Gutmenschen aan tafel naar de mond praat?
  Een journalist die uit het niet komen van politici linkse mening en propaganda maakt. 4e macht in een staat, … prachtig!

 15. Mike

  Liegen en bedriegen heeft gewonnen. Goed voorbeeld geeft die minister.

  Het recht had moeten zegenvieren. Dat betekend exit.

 16. Bep

  Claire, helemaal mee eens, ik vind het een walgelijke moeder en ik hoop dat ze kunnen beletten dat ze hier komt.Verklaar haar tot ongewenst persoon en zorg dat Lili en Howick haar alleen buiten Nederland kunnen ontmoeten.Willen ze dat niet dan moeten ze terug.Ze zouden toch niet bij haar kunnen wonen dus dat maakt niets uit.Slechte moeder.

 17. Ad

  Probleem voor die partijen die niet op het verzoek van Pauw ingingen om te komen, kan ik me voorstellen. De toonzetting van vrijdag had dezelfde gebleven en het was alleen maar ongecensureerd schoffelen geworden richting die partijen. Het ‘achteraf’ verhaal van Pauw gisteravond was tenenkrommend.

 18. You

  Kinderen die al 10 jaar hier zijn moet je niet uitzetten.
  Je moet ervoor zorgen dat procedures geen 10 jaar duren.
  Iedereen moet binnen 3 maanden weten of ze mogen blijven of niet.

 19. Markiw

  Bep
  Tue 11 Sep 2018 om 12:36
  Hep jij al een verbleifsverkunning

 20. Bandi

  Eindelijk eens iemand die zegt wat veel mensen denken!! Fijn voor die kinderen dat ze mogen blijven maar vanaf nu kun je dus geen kind meer een verblijfsvergunning weigeren………. En moeder wil nu ook “‘opeens”‘ naar Nederland komen terwijl er eerder werd gezegd, dat ze niet voor de kinderen kon zorgen ivm psychische problemen?!? Laat maar komen kan ze hier ook op kosten van de staat in de psychische zorg terecht, mét voorrang natuurlijk………..Ongelooflijk, welkom in paradijs Nederland!!

 21. UOP

  Bandi
  Tue 11 Sep 2018 om 12:58
  Wat ben jij voor een type ?
  Jammer dat ze jou niet geweigerd hebben aan de grens

 22. Tim

  @UOP
  Bandi lijkt me iemand uit de categorie met normaal boerenverstand.

 23. anoniem

  meneer Cohen eerlijk en de mooiste man van Amsterdam.

 24. SOLANGE

  Hoe durft die kwal van een Cohen wat te zeggen!!! hij dronk koppies thee met beginnende Jihadisten

 25. Hen

  Moeder heeft duidelijk aangegeven suïcidaal te zijn en niet voor de kinderen te kunnen/willen zorgen dusssss… ze heeft in Nederland niets meer te zoeken.
  Tevens is gebleken dat zij een zeer kwalijke invloed uitoefent op haar kinderen. Zij moet uit de ouderlijke macht worden gezet. In ieder geval in een inrichting in Armenië worden opgenomen, en nóóit meer Nederland in! Willen de kinderen haar toch zien gaan ze maar in schoolvakanties naar Armenië. Ze heeft vreselijk gelogen hier in Nederland en ons, werkenden al teveel geld gekost. Geen moeder maar een bedriegster. Die kinderen hebben al een klap van de molen van die moeder gehad, nee ze mag nooit Nederland meer binnen komen.

 26. Dinsdag

  Pauw begon: Rechts kon of wilde niet komen.

 27. MuloMan

  Het leven van Job Cohen is voltooid.
  Hoop dat hij snel zijn vrouw achterna gaat.
  Daahaag, Job Cohen!

 28. Job

  Cohen scherpte de Vreemdelingenwet stevig aan in Paars 2. Dat lijkt iedereen vergeten. Toen kwam schreeuwlelijk Fortuyn en sindsdien is Cohen een ‘theedrinker’…. Het is allemaal onzin, Cohen liep ver op de troepen vooruit….

 29. Simon

  Cohen heeft gelijk maar die kinderen kunnen er weinig aan doen dat hun moeder liegt en bedriegt. En die komt nu natuurlijk ook naar Nederland.

 30. LLRV

  @Dinsdag

  Journaal begon: „Goeden avond dames en heren.“

 31. robb

  Claire :Als ik jou stukje lees vraag ik mij af wie er tuig is.

  Bep :Het is een goede moeder voor haar kinderen ze zorgt er voor dat haar kinderen en beter leven hier hebben dan in Armenie .

 32. Wollter

  Er komt niks terecht van die kinderen. Jeugdzorg zal er een hele kluif aan krijgen.
  Uiteindelijk zullen ze in de criminaliteit belanden. Het zit gewoon in hun genen met zulke ouders.

 33. q8

  job kan zo bij de PVV, OF fVD,
  hij heeft t licht gezien, wel veel te laat,
  dank zij deze jan doedel is amsterdam onbestuurbaar geworden,
  deze man heeft nog NOOIT iets goeds gedaan,
  ja….graaien met z n vriendjes, asscher rob oudkerk,onno hoes,
  en die simpele Hollanders zeggen /doen toch niks,
  [en daar heeft ie gelijk aan,]

 34. Bandi

  Dank je @Tim

  Wij hebben ook niks tegen asielzoekers, wij zijn tegen op gelukzoekers!
  Pas de procedures aan, advocaten blijven die mensen maar hoop geven……..
  “nee we proberen dit nog wel even”‘ enz enz
  En daar hoor je niemand over………..

 35. Q

  De moeder van die kinderen die hier geheel onterecht mogen blijven op grond van list, leugens en bedrog is wat mij betreft een persona non grata. Liegen en dreigen met suicide doe je maar elders, wegwezen en nooit meer terugkomen. De wet is de wet punt. We hebben al genoeg ellende met uitgeprocedeerde asielzoekers die hier de boel verzieken en ander ongewenst crimineel noord Afrikaanse smeerlappen die we niet terug kunnen sturen omdat die apenlanden ze niet terugnemen. Het is de wereld op zijn kop.

 36. Q

  De moeder van die kinderen die hier geheel onterecht mogen blijven op grond van list, leugens en bedrog is wat mij betreft een persona non grata. Liegen en dreigen met suicide doe je maar elders, wegwezen en nooit meer terugkomen. De wet is de wet punt. We hebben al genoeg ellende met uitgeprocedeerde asielzoekers die hier de boel verzieken en ander ongewenst crimineel noord Afrikaanse sm&&rlappen die we niet terug kunnen sturen omdat die apenlanden ze niet terugnemen. Het is de wereld op zijn kop.

 37. Bep

  Bandi… mee eens.
  Robb….hoe durf jij deze vrouw nog een goede moeder te noemen.

 38. Hen

  PS: de moeder hàd de keus EN de kinderen hadden een keus. Blijkbaar en overduidelijk hebben beide kanten het geld gekozen en NIET elkaar!!
  Dat moge nu toch wel uitermate duidelijk zijn! Stui-tend als die bedriegster er nu zomaar effies achteraan zou komen!

 39. R.Poeschwa

  Job Cohen heeft helemaal gelijk.op onze kosten willen zij alles hebben.jij hoeft in Nederland maar de gillen en onze achterlijke regering doet het al.,maar alleen van onze belastingsgeld.en alleen voor buitenlanders..

 40. Otto Groeneveld

  Hallo zeg parijkartel is verantwoordelijk voor al die misstanden en NIET het Nederlandae volk Cohen. Je lult echt uit je nek. Naar het volk wordt NUL geluisterd door geen enkele partij en zeker niet door de vier kartelpartijen, dus verantwoordelijkheid ligt 100% bij de politiek en de misbaksels die erin zitten.

 41. Otto Groeneveld

  Komt ook nog bij dat van die stoute Otto ook de overige 400 kinderen absoluut moeten blijven.
  Zitten verdomme hier op school, kunnen de Nederlandse taal beter dan de vierde generatie Marokkaan of Turk. En die paar honderd kinderen afgezet tegen die 400.000 Noord Afrikanen en overige eco vluchtelingen en topwetenschappers is natuurlijk helemaal niets. Dus D’66 en CDA en CU probeer je gedeukte imago weer op te poetesen en laat die kinderen in Nederland en laten we met zijn allen ons hier hard voor gaan maken.
  Met de groeten van stoute Otto. A.N.N.

 42. Shaniquilia vd Put

  Een land als Armenie is gewoon een welvarend land met allerlei luxe en kansen hoor. We doen hier alsof Nederland het paradijs van de wereld is waar iedereen graag zou willen wonen, wat een misvatting! Overigens voor kansloze asieleisers uit shithole countries is Nederland wel een walhallaH, want levenslange uitkiering, graties huis, allerlei privileges etc, zonder tegenprestaties.

 43. Poenwasi

  Een totale l.u.l. is deze vent. 020 gebracht tot een bijna niet te keren staat in een staat. Altijd jammer gevonden dat zijn ouders geen condoom hadden gebruikt. In al die jaren dat deze dweil actief is geweest binnen en buiten de politie, heeft mi geen goed gedaan, echter………….op dit punt geef ik hem gelijk. Zal dan toch de wijsheid met de jaren komen?

 44. g

  Die moeder is een bedriegster, een leugenares en iemand die pure fraude pleegt. Daarbovenop nog een hysterische chanteur. Suicide haha. Laat haar maar in Armenie, voor de kinderen veel beter.

 45. Nederlanders Labiel Laf Volk

  Verder dan gal spugen op het internet komen ze niet en dan raar opkijken dat er nooit wat veranderd.

 46. ox

  Economische migranten,geen vluchtelingen;hopelijk zorgt de politiek voor maatregelen,die deze emotionele chantage in de toekomst voorkomt.

 47. Jordao

  Het hele gekke is dat dat zg asieltuig welke uit Marokko en Algerije kwam via Duitsland meen ik, in Groningen de boel terroriseerde. De regering kon hen het land niet uitzetten. Waarom is mij nog steeds niet duidelijk alleen een heel bureaucratisch verhaal van Rutte. En die kinderen , die zeker een aanvulling zijn voor de Nederlandse maatschappij kunnen ze zomaar het land uitzetten. WTF, omgekeerde wereld. Gewoon 4000 crimi tuig meteen naar land van herkomst sturen. Desnoods wet aanpassen.

 48. Erwin

  Ze hadden Job Cohen met een welgemikte schop onder zijn reet de studio uit moeten werken.

  Mooie televisie, winst voor alle partijen.

  Wat denkt die rechtse proleet wel niet.

 49. Lies

  @Erwin: opvallend dat jij hem ook een rechtste proleet vindt, ben ik het mee eens. Maar volgens mij is meneer een pvda-er? Kwam niet uit de verf.

 50. aammehoela

  Het wordt dus echt tijd dat geregeld wordt dat procedures worden stopgezet als de vluchtelingen “neen” te horen krijgen. En dan een aantal landen noemen waar dat sowieso voor gaat gelden. Denk bijvoorbeeld ook maar aan al die Albanezen, vooral criminelen. Maar voor die 2 kinderen is vrijwel iedereen blij. De manier waarop is schandalig maar dat is en blijft de schuld van de overheid, de moeder en de advocaat. De kinderen kun je niets verwijten.

 51. Tippie

  Cohen kan beter zijn mond houden deze man heeft Amsterdam volledig verziekt. Als politicus was hij lachwekkend. Deze man is niets waard en zijn mening is al helemaal niets waard. Ik vertrouw hem voor geen halve eurocent.

  Nederland is totaal verziekt door onze bestuurders we worden overspoeld door onrendabelen, de multiculturele samenleving is zoals eenvoudig kan worden vastgesteld een totale mislukking.

  Verder is het al heel lang bekend dat moslims niet compatibel zijn met een democratische vrije samenleving, het gaat vreselijk mis zoals men ook eenvoudig kan vaststellen.

  Als je vanwege een mening of vanwege kritiek op deze religie met de dood wordt bedreigd, als je weet dat er duizenden IS sympathisanten in ons land zijn, als je weet dat de criminaliteit vanuit bepaalde groepen significant hoger is zo ook met werkloosheid en schooluitval en dat heeft niets met discriminatie te maken, dan weet je dat het niet lekker loopt.

  De top 600 in Amsterdam (bedankt Cohen) is veel groter dan 600, de begeleiding per persoon schommelt tussen de 2 en 3 honderdduizend euro

 52. Lies

  @ammehoela: goed gezegd, ik deel je mening.

 53. ed

  Voor elk “probleem”wordt altijd een oplossing gevonden. Ook voor dit zal er een oplossing komen. Wrange hierbij is dat de goede gepakt gaan worden voor de list en bedrog van wat er nu is gebeurt.

 54. Marianne

  Blijft een vreemd verhaal. Allerlei mensen zeiden nee, toch mogen ze blijven. Zaten zelfs in Utrecht op een bijzondere school. Vanwaar deze speciale behandeling? Komen ze uit een bepaald milieu of heeft de vader dingen voor Nederland gedaan?

 55. Dennis

  Wie had ooit gedacht dat juist Cohen eens gelijk kon hebben?

 56. BRAAK

  En daar hebben we die linkse loser weer met zijn bolle ogen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.