Matthijs van Nieuwkerk: ‘Twan kan Gordon interviewen’

Geplaatst op Mon 03 Sep 2018 om 12:30

Matthijs van Nieuwkerk twijfelt er niet aan dat Twan Huys in staat is om ook ‘lichtere’ gasten als Gordon te ondervragen in zijn nieuwe talkshow. Dat zegt de DWDD-ster in de Volkskrant. Van Nieuwkerk twijfelt niet aan het vakmanschap van de nieuwe RTL Late Night-host. “Of hij Gordon kan interviewen bij RTL Late Night is nu de grote vraag. Is dat zo moeilijk? Dat is tot nu toe iedereen in Nederland gelukt. De vraag daarachter begrijp ik natuurlijk wel: hoe lenig is Twan?

Daarmee bedoelt Van Nieuwkerk de lenigheid waarmee Huys straks diverse onderwerpen behandelt. “Collegiaal advies: train niet op de spagaat als je er eigenlijk te korte spieren voor hebt. Als je het je geen bal kan schelen dat Britt Dekker redelijk paardrijdt, nodig je haar toch niet uit. Mij boeit het toevallig mateloos.”

Erland Galjaard, die Huys naar RTL heeft gehaald, vindt het onzin dat Huys alleen maar serieuze gasten zou kunnen interviewen. “Hij beheerst het hele spectrum. Kijk naar College Tour. Van Chantal Janzen tot Neelie Kroes: hij kan met iedereen uit de voeten.

En hoe denkt Huys er zelf over? In het AD: “Natuurlijk! Ik heb dat altijd leuk gevonden, zeker in een latenightprogramma. Maar als we artiesten uitnodigen, is dat niet omdat ze op nummer 1 in de hitlijsten staan. Er moet wel een interessant verhaal te vertellen zijn. En de openingsgesprekken worden snedig en journalistiek.

Foto: BNNVARA
11 Reacties op “Matthijs van Nieuwkerk: ‘Twan kan Gordon interviewen’”


 1. Sjaak

  Matthijs zal best met argusogen kijken
  Het tijdstip wat Huys nu krijgt bij RTL4 is hem ook al meerdere malen aangeboden.
  Toch ben ik bang dat deze journalistieke stap van RTL4 een grotere flop gaat worden dan het laatste jaar van Tan.
  Na flop Tan kwam flop Twan

 2. Ron

  Je moet je afvragen of je moet willen om weer diezelfde kliek van BN’ers wil hebben. Die tijd hebben we nu gehad met Tan, het is nu tijd voor een frisse wind qua gastkeuze en items. Maar zolang de redactie van Twan dezelfde is als die van Tan zie ik het niet gebeuren….

 3. Derk

  En weer zeiken

 4. Doe

  Sterren houden Huys. Ivo, o sorry Twan Huys gaat opbezoek bij bekende mensen.

  De rode loper aan Huys. Twan Huys gaat de roder loper op, praten over bekende films met de sterren van de film.

 5. Tvkijker

  @Ron

  De redactie is compleet anders. Hoe kom je hierbij?

 6. chris

  Twan Huys heeft vele redactie medewerkers tot en met zijn eigen eindredacteur meegenomen. Maak je daar maar geen zorgen over. Vind het echter nog steeds een merkwaardige transfer, alsof Robin van Persie overgaat naar Ajax.

 7. Ron

  @TVkijker: daar heb ik nog niets over gelezen of gehoord dat dit inderdaad het geval is.

 8. Britt Scholte Lover

  Ben benieuwd of er ook muziek en entertainment in rtl late night zit, komen Gordon, Lieke van lexmond, Gerard joling en Britt dekker nog wel?
  of alleen over de politiek

 9. SOLANGE

  In ieder geval staat niet Twan op tafel te dansen en geilen op blonde vrpuwen doet ie ook niet zoals die vleespet Tan…

 10. Sip

  Ik zit niet te wachten op figuren als Gordon; deze voegt niets toe. Ook zijn vriendje Joling heeft zijn credits verloren.

 11. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  Die “PvdA-DWDD Zoolander” moet lekker met z’n eigen showtjes bemoeien. Dit figuur is een extreem walgelijke salon socialist… brrr….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.