Matthijs van Nieuwkerk: ‘Twan kan Gordon interviewen’

Matthijs van Nieuwkerk twijfelt er niet aan dat Twan Huys in staat is om ook ‘lichtere’ gasten als Gordon te ondervragen in zijn nieuwe talkshow. Dat zegt de DWDD-ster in de Volkskrant. Van Nieuwkerk twijfelt niet aan het vakmanschap van de nieuwe RTL Late Night-host. “Of hij Gordon kan interviewen bij RTL Late Night is nu de grote vraag. Is dat zo moeilijk? Dat is tot nu toe iedereen in Nederland gelukt. De vraag daarachter begrijp ik natuurlijk wel: hoe lenig is Twan?

Daarmee bedoelt Van Nieuwkerk de lenigheid waarmee Huys straks diverse onderwerpen behandelt. “Collegiaal advies: train niet op de spagaat als je er eigenlijk te korte spieren voor hebt. Als je het je geen bal kan schelen dat Britt Dekker redelijk paardrijdt, nodig je haar toch niet uit. Mij boeit het toevallig mateloos.”

Erland Galjaard, die Huys naar RTL heeft gehaald, vindt het onzin dat Huys alleen maar serieuze gasten zou kunnen interviewen. “Hij beheerst het hele spectrum. Kijk naar College Tour. Van Chantal Janzen tot Neelie Kroes: hij kan met iedereen uit de voeten.

En hoe denkt Huys er zelf over? In het AD: “Natuurlijk! Ik heb dat altijd leuk gevonden, zeker in een latenightprogramma. Maar als we artiesten uitnodigen, is dat niet omdat ze op nummer 1 in de hitlijsten staan. Er moet wel een interessant verhaal te vertellen zijn. En de openingsgesprekken worden snedig en journalistiek.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen