Luuk Ikink wilde helemaal niet weg bij RTL Late Night

Luuk Ikink wilde in 2016 eigenlijk niet verhuizen van RTL Late Night naar het nieuwe RTL Boulevard. Dat heeft hij gezegd in de show van Daniël Lippens op Radio 538. Sterker nog: Ikink twijfelde in 2013 al of hij sowieso wel op televisie wilde. “Voordat ik tv ging maken heb ik nooit enige tv-ambitie gehad. Ik ben echt een radioliefhebber en zat ook op mijn plek bij Radio 1, waar ik een leuk blokje mocht maken en ik had een nachtprogramma van vijf tot zeven op zondagochtend.

Die show vond hij helemaal te gek. “Ik zat helemaal prima, maar toen belde Blue Circle en die legden uit wat ze wilden. Ik dacht: ik ga zo’n pilot gewoon proberen. Het klikte eigenlijk meteen tussen Humberto en mij en het was meteen wat zij wilden. Ik had een vast contract bij BNN, maar ik dacht: als ik het niet doe, dan denk ik vijf jaar later: wat nou als ik het wel had gedaan?

Uiteindelijk ging hij in augustus 2013 toch van start op de late avond van RTL 4. “Die rollercoaster van Late Night ga ik nooit meer vergeten. Het was bizar. De eerste drie, vier maanden was het echt hard werken voor weinig kijkers. Op een gegeven moment waren er een paar kranten die het opviel dat we op donderdag en vrijdag gelijk waren aan Pauw & Witteman. We hebben na The Voice ook wel eens 1,8 miljoen kijkers gehad, dan denk je: hoe is het mogelijk? Echt bizar.”

Boulevard

Drie seizoenen later kwam het Boulevard-voorstel. “Albert ging weg bij Boulevard en ik had al best een aantal keer de vraag gekregen of ik naar Boulevard zou willen. Ik zei: ‘Ik weet niet of ik het moet doen.’ Ik heb ook wel eens de programmaleiding van RTL een brief gestuurd, met waarom ik het niet zou moeten doen.”

Ik had er een paar redenen voor, want ik zat lekker op mijn plek en het programma paste op die manier gewoon niet helemaal bij mij. Toen zeiden ze: ‘We willen ook het format gaan veranderen met een grotere studio, bredere onderwerpen en jonger.’

Ik vond dat het iets te vroeg kwam – ik had misschien nog wel twee jaar Late Night willen doen – maar ik dacht: als ik het niet doe, komt die kans misschien niet meer.”

Ondergang Humberto

Ikink heeft het zinkende schip op tijd verloren. Humberto Tan ging rommelen met Dionne Stax en zijn talkshow ging ten onder. “Dat is wel heel jammer, ja. Ik vond het wel heel vervelend om te zien.”

Had hij Tan kunnen redden als hij gebleven was? “Ik denk het niet. Ik denk dat alles wat gebeurd is rondom Late Night, de verhalen, de schandalen en het persoonlijk leed van Humberto… Ik was er maar een kleine schakel in. Hoe het kan dat het uiteindelijk zó verkeerd is afgelopen weet ik niet, maar ik had het met mijn kleine blokje niet kunnen redden.”

Hij is tevreden met waar hij nu staat. “Boulevard gaat hartstikke goed. Iedereen is bij ons tevreden en we hebben een heel goede zomer gedraaid. Nu begint het seizoen weer echt.”

Wij stoppen nooit. We maken 365 afleveringen per jaar. Ik heb drie weken vakantie gehad in juni en juli en dan is het nu even mooi geweest.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen