Gerard Ekdom wil Radio 10 van stoffig imago afhelpen

Gerard Ekdom wil Radio 10 van zijn stoffige imago afhelpen. Het is al lang niet meer alleen een golden-oldieszender. Dat zegt hij in gesprek met Vrouw. Als nieuwe host van de ochtendspitsshow is Ekdom hét boegbeeld van de Talpa-zender geworden. “Het wordt tijd dat het stof van het imago van Radio 10 wordt afgeblazen. Het is allang niet meer de zender die de hele dag gouwe ouwen uitzendt. Die zijn nog wel ruimschoots aanwezig hoor, want dat is wat mensen willen horen.”

Mensen willen nummers herkennen, legt Ekdom uit. “Iedereen heeft een soundtrack die bij zijn leven hoort en als een van ‘jouw nummers’ op de radio wordt gedraaid, word je daar blij van.”

Maar hij blijft Gerard Ekdom. “Tussen de hits van Coldplay en Prince ga ik ook platen draaien die niemand kent. Juist tussen twee hits in komt zo’n onbekende parel echt tot zijn recht.

Bij de publieken had hij meer vrijheid, maar toen hij 40 werd vond hij het tijd voor een commercieel avontuur. “Het aanbod van Talpa kwam op het juiste moment. Natuurlijk komt er ook geld bij kijken, maar dat is nooit mijn drijfveer geweest. Ik ben een gevoelsidioot.”

Het Vrouw-interview met Gerard Ekdom kunt u lezen via Blendle.

Foto: Twitter

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen