Linda en Wendy oneens over Humberto Tan

RTL-collega’s Linda de Mol en Wendy van Dijk zijn het niet met elkaar eens over de kwestie Humberto Tan. Linda vindt dat hij een statement had moeten maken over zijn affaire, Wendy vindt dat de media hem met rust had moeten laten. Dat was vrijdagavond te zien in Linda’s Zomerweek. Van Dijk was weer als vanouds lekker aan het briesen over wat voor hekel ze heeft aan de media. “Het is natuurlijk totaal overtrokken wat er gebeurt joh. Kijk naar Humberto“, begon ze haar relaas.

Ze vervolgde: “Hoe kan het zijn dat het AD zeven weken lang achter elkaar schrijft over zijn privéperikelen… Waarom? De serieuze kranten zijn gewoon net zo hard roddelbladen aan het zijn. Weet je wel, laat die mensen met rust.”

De Mol legde haar voor dat mensen nieuwsgierig zijn als een grote tv-ster als Humberto Tan liefdesproblemen heeft. Van Dijk: “Ik denk dat dat ook wel meevalt. Je krijgt het de hele tijd in your face. Ik heb ook meegemaakt dat ik dacht: nou ja, oké, dan doe ik mijn verhaal. Dat zeggen ze: ‘Doe één keer je verhaal en dan ben je er van af.’ Forget it!”

Daar denkt De Mol anders over: “Dat heb ik me bij Humberto wel eens afgevraagd. Ik dacht: als hij daar gewoon van zou zeggen: ‘Het klopt, ik heb een probleem in mijn huwelijk en dat vind ik heel verdrietig voor iedereen, dus laat me dit alsjeblieft even uitzoeken met mijn vrouw en kinderen.’ Ik denk dat dat geholpen had.”

Van Dijk: “Maar dat is niet genoeg, want ze zullen altijd doorgaan tot de kern van het probleem.”

Jochem Myjer: “Ik denk toch dat als je het dan zegt, al is het: ‘Dit is niet jullie business, ik heb problemen met mijn huwelijk en laat het me zelf oplossen.’ Als je een presentator bent van een dagelijkse talkshow…”

Van Dijk: “Hij deed het zelf ook niet. Het is geen Boulevard. Hij heeft toch ook niet aan Youp van ’t Hek gevraagd hoe het zat toen hij vreemd ging. Hij deed het als presentator ook niet bij zijn gasten.

Erland

Ze haalde ook nog uit naar Van ’t Hek, die haar man Erland Galjaard structureel de grond in schreef. “Het is dan wel op een punt dat ik denk: nou is het genoeg. Ik haal niet zomaar uit. Daar ben ik echt wel heel geduldig voor. Als het zó lang doorgaat… Dit ging echt maanden door. Herhaaldelijk, weet je wel. Met naam en toenaam.”

Dan wordt het een soort pesten. Is er nou niemand die zegt: stoppen nu, nu is het genoeg, you made your point. Dan denk ik ook: waarom doe je dit? Omdat je hiermee zelf scoort. Jij doet nu wat je hem verwijt. Dat ging mij te ver.”

En dat terwijl Erland helemaal geweldig is. “Ik ken niemand die zo sterk twee kanten heeft. Zakelijk is hij heel scherp, maar meestal is het zo dat ze dan moeite hebben met hun warme, vriendelijke kant. En hij heeft gewoon die combinatie. Hij is én een gezinsman: heel hoffelijk en super charmant. Het is gewoon een soort Italiaanse… Welke man houdt de deur voor zijn vrouw open? Na elf jaar ben ik er nog steeds niet aan gewend. Hij is ontzettend galant.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen