Lee weigerde Beste Zangers om competitie-element

Beste Zangers begint inmiddels de muzikale klassieker van de publieke omroep te worden. Vanavond is het weer tijd voor een nieuw seizoen en daarin zit onder meer de geliefde zanger Lee Towers. Lange tijd weigerde hij de show, maar nu is hij toch overstag gegaan. “Wat ik niet zo aantrekkelijk vond, was het competitie-element“, legt de zanger uit in gesprek met De Telegraaf. “Artiesten die de strijd met elkaar moeten aangaan, dat is toch een beetje peren met citroenen vergelijken.”

De eerste seizoenen moesten de zangers elkaar ‘ranken’. “Je kunt het toch iemand niet aandoen om onderaan te eindigen?

Dat competitie-element is er inmiddels uit. Towers vond het daarom vooral gezellig met collega’s Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Tino Martin, Maria Fiselier, Davina Michelle en Glen Faria.

Martin bleek een beetje naar Towers op te kijken. “Kennelijk was ik een held van hem”, zegt de 72-jarige zanger. “Maar laten we eerlijk zijn: ik heb er inmiddels wel de leeftijd voor om door wie een beetje opvoeding heeft gehad met respect te worden behandeld.”

Als nestor kreeg ik dat op Ibiza van iedereen wel. Daarbij was ik nog een soort moppentrommel – ze hingen aan mijn lippen.”

Beste Zangers is om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen