Ariane Schluter wil geen bekende Nederlander zijn

Steractrice Ariane Schluter, die op dit moment te zien is in de NPO 3-hitserie Ik Weet Wie Je Bent, wil geen bekende Nederlander zijn. Dat vertelt de actrice in de Volkskrant. Het BN’er-schap kan het acteren soms in de weg staan, stelt Schluter. Het liefst zou ze ook helemaal geen ster zijn. “Als ik moet kiezen tussen anonimiteit en bekende Nederlander, kies ik honderd procent voor anonimiteit. Als een acteur bekend is, kan dat soms tussen het personage en het publiek in gaan staan.”

Zelf wil Schluter ook niet de hele tijd naar grote sterren kijken in films en series. “Je wilt meegezogen worden in het verhaal, en niet denken aan wat de actrice privé doet. Bekendheid is soms een vervelende bijkomstigheid van het vak.”

Is ze een actrice voor fijnproevers of een naam die publiek trekt? “Dat dilemma is niet helemaal zuiver, denk ik – alsof je geen actrice voor fijnproevers zou kunnen zijn, als je een bekende Nederlander bent.”

Ik kies projecten op basis van de regisseur, het scenario, de rol, de mensen die erin spelen, niet op of het me bekend maakt of juist niet.”

Ik Weet Wie Je Bent is morgen weer te zien op NPO 3. Het hele interview met Ariane Schluter kunt u lezen in de Volkskrant, via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen