Karin en Gert-Jan zijn de nieuwe bazen van BNNVARA

Geplaatst op di 11 sep 2018 om 10:50

Het BNNVARA-schip is niet langer stuurloos. Karin van Gilst en Gert-Jan Hox vormen met ingang van 1 november de nieuwe directie. Dat heeft de omroep laten weten. Door het vertrek van oud-directieleden verloor BNNVARA zijn clubgevoel, waardoor onder andere omroepboegbeeld Paul de Leeuw is vertrokken. Van Gilst en Hox moeten BNNVARA weer op de rit krijgen. Zij is afkomstig van het Stedelijk Museum in Amsterdam, hij is afkomstig van Talpa Global.

Van Gilst, die zakelijk directeur was van het museum, wordt de algemeen directeur van de publieke omroep. “Juist nu zijn het tijden voor het geluid van BNNVARA, de omroep met een sociaal, maatschappelijk profiel. Scherp, actueel en inhoudelijk ijzersterk. Ik verheug me erop om daar op strategisch niveau verder invulling aan te geven.

Hox was de afgelopen jaren werkzaam als Senior Vice President bij Talpa Global. Daarvoor was hij als oprichter van productiebedrijf De Haaien, verantwoordelijk voor series als ‘Van Moskou tot Magadan’, ‘Van Moskou tot Moermansk’ en ‘Wereldkampioen van Afrika’.

Hij wordt de directeur content. “Ik kijk ernaar uit om het prachtige merk BNNVARA te verscherpen met spraakmakende en vooruitstrevende content op alle platforms. Een stevig toekomstperspectief staat daarbij voortdurend voorop.

Foto: BNNVARA, Barbara Kieboom
18 Reacties op “Karin en Gert-Jan zijn de nieuwe bazen van BNNVARA”


 1. blahblah

  Hoi Karin en Gert-Jan!

 2. Ottelien Bakfiets

  Geweldige luitjes beste mensen. Weten precies wat er speeelt in de samenleving en zijn helemaal niet door neoliberaal Nederland naar voren geschoven zoals Stapelberg beweerde.
  Zijn luitjes die graag gezien zijn op de grachten en in de clubs. Geweldig gewoon.

 3. Henri Knap

  Ik wens de nieuwe directie veel sterkte en wijsheid in deze roerige omroeptijden en hoop dat de eigenzinnige sfeer zoals onder Marcel van Dam en Vera Keur weer terug mag keren.

 4. Bert

  Lekker hozen op een zinkend schip, maar wel voor een ton per jaar, lekker doen.

 5. Robert

  BNN/Vara clubgevoel, kom op zeg, die passen totaal niet bij elkaar.
  Maar mooi weer 2 nieuwe directeuren erbij, denk niet dat ze het doen voor een ton Bert.

 6. Albert Verlinken

  Zouden dit dan wel mensen zijn die niet ten onder gaan aan de eindeloze overlegcultuur bij de PO? Ik vrees het ergste.

 7. Bart M.

  Dat de degelijke VARA is samengegaan met losbandige jeugd van BNN heeft weinig goeds gebracht. Oude tijden zullen nooit weer herleven.

 8. Kaas = baas

  Gert-Jan Hoax.

 9. Tijmen

  Of het nou die persoon is of die, de reageerders hier zijn toch wel kwaad en jaloers op deze mensen, ook al hebben ze geen enkel benul wat deze mensen gepresteerd hebben. Zelf hebben jullie uiteraard geweldige levens en banen.

  Want kritiek hebben op de media is zo lekker nu. Heerlijk kwaad. Gewoon lekker.

 10. Huub

  Gert-Jan Hox is een hele goede, daar heb je wat aan, iemand die makkelijk belangrijke besluiten neemt. Maar ik vraag me af of hij het wel volhoudt bij de staats-tv. Talpa is natuurlijk een veel prettiger bedrijf om voor te werken met veel kortere lijnen en veel minder vergadergeneuzel. Gewoon ‘BAM! en gaan’ ipv jarenlang overleg over van alles en nog wat.

 11. Bunzing

  De jeugd zit niet te wachten op 2 dikkedeuren die gaan bepalen wat er te zien valt. Dat doen jongeren tegenwoordig vooral zelf. Zij bepalen waar en wat.

 12. saai

  Zo peter adrichem, wat hebben we gevangen als interim??

 13. anoniem

  Het is misschien beter om voor de inhoud te gaan,. Zodra men het over een ´merk’ heeft, weet je dat men het kapot gaat maken.. :-S

 14. Achterbakse Lul

  Kaas baas lult uit zijn nek.

 15. Hillie

  Een museum directeur en eentje die verantwoordelijk was voor programma’s waar niemand van gehoord heeft. Nou, veel sterkte!

 16. johan

  TWEE(!) Directeuren. Ach ja. Waarom niet? Het is maar geld van de beste brave burger…….

 17. chris

  Niet de directie van de VARA maar van BNNNARA

  Die dure Paul de Leeuw zijn ze gelukkig kwijt

 18. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  Links activistisch koppel met een vleug communisme. Dat beloofd wat…!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.