Karin en Gert-Jan zijn de nieuwe bazen van BNNVARA

Het BNNVARA-schip is niet langer stuurloos. Karin van Gilst en Gert-Jan Hox vormen met ingang van 1 november de nieuwe directie. Dat heeft de omroep laten weten. Door het vertrek van oud-directieleden verloor BNNVARA zijn clubgevoel, waardoor onder andere omroepboegbeeld Paul de Leeuw is vertrokken. Van Gilst en Hox moeten BNNVARA weer op de rit krijgen. Zij is afkomstig van het Stedelijk Museum in Amsterdam, hij is afkomstig van Talpa Global.

Van Gilst, die zakelijk directeur was van het museum, wordt de algemeen directeur van de publieke omroep. “Juist nu zijn het tijden voor het geluid van BNNVARA, de omroep met een sociaal, maatschappelijk profiel. Scherp, actueel en inhoudelijk ijzersterk. Ik verheug me erop om daar op strategisch niveau verder invulling aan te geven.

Hox was de afgelopen jaren werkzaam als Senior Vice President bij Talpa Global. Daarvoor was hij als oprichter van productiebedrijf De Haaien, verantwoordelijk voor series als ‘Van Moskou tot Magadan’, ‘Van Moskou tot Moermansk’ en ‘Wereldkampioen van Afrika’.

Hij wordt de directeur content. “Ik kijk ernaar uit om het prachtige merk BNNVARA te verscherpen met spraakmakende en vooruitstrevende content op alle platforms. Een stevig toekomstperspectief staat daarbij voortdurend voorop.

Foto: BNNVARA, Barbara Kieboom

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen