Anne Fleur Dekker kijkt geen tv én geen Netflix

Anne-Fleur Dekker is geen fervent tv-kijker. Veel mensen die niet van tv houden kijken wel Netflix, maar dat doet ze ook niet. Dat vertelt de opiniemaker in Het Parool. Dekker deed afgelopen seizoen mee aan de populaire NPO 2-quiz De Slimste Mens. Leuk om mee te doen, maar een kijker is ze niet. “Televisiekijken doe ik niet veel, ook geen Netflix. Ik word zenuwachtig van series: het idee dat er nog een aflevering is en nog een en nóg een. Ik ben een echte boekenlezer“, zegt ze.

Dekker leest boeken bij de vleet. “Ik streef ernaar honderd boeken per jaar te lezen, maar ben bang dat het er dit jaar door alle drukte maar vijftig worden.

Hoewel ze enorm ingelezen is, heeft ze De Slimste Mens niet gewonnen. Ze werd derde. “Ik vind de derde plaats ook eervol. Ik was de slimste vrouw dit jaar en de jongste finalist ooit. Ik heb een brede belangstelling en wil altijd het naadje van de kous weten.

Dekker werd ooit bekend door haar links-radicale standpunten op Twitter, maar tegenwoordig is ze een stuk gematigder. Bovendien is ze nu vooral druk met het verdedigen van haar relatie met een lid van Forum voor Democratie.

Dat mensen verbaasd waren dat we wat hadden, vooruit, maar van de verontwaardiging daarover snap ik echt niets.

Het Parool interview met Anne Fleur-Dekker kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen