Jan Slagter wil stoppen met roken tijdens Stoptober

Jan Slagter, de 64-jarige baas van Omroep MAX, gaat proberen te stoppen met roken tijdens de jaarlijkse stoppen-met-roken-actie Stoptober in oktober. Dat is vanochtend bekendgemaakt in het Vondelpark in Amsterdam. Slagter is een fervent roker en hoewel zijn vrouw en zoon zijn gestopt met roken, is het hem nog niet gelukt. “Ik ben verslaafd, weet je wel. Dat is echt heel erg. Het voelt ook alsof ik verslaafd ben. Ik zie het ook bij mij thuis hoeveel moeite het kost“, gaf hij eerder aan.

Zijn vrouw en zoon zaten eerder dit jaar onder de nicotinepleisters. “Voor mij was het nog even niet het moment. Ik ben wel solidair: ik rook ’s avonds niet meer thuis. Dan ga ik even met de hond weg of even stiekem om een hoekje buiten roken, om ze niet in de verleiding te brengen.

Elk jaar heeft Stoptober BN’ers als ambassadeur – in voorgaande jaren waren dat onder meer Olcay Gulsen, Gijs Staverman, Nielson en Wendy van Dijk – en dit jaar zijn dat naast Jan Slagter RTL-ster Katja Schuurman en SBS-presentator Kees van der Spek.

Slagter, Schuurman en Van der Spek moeten Nederlanders die roken opzwepen om net als hen te gaan proberen om 28 dagen niet te roken in oktober. “Uit onderzoek blijkt dat bijna drie kwart van de stoppers Stoptober ook daadwerkelijk heeft volgehouden.

 

Foto: Stef den Boer, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen