Buma laakt media-aandacht abortusverhaal Pechtold

CDA-leider Sybrand Buma vindt de media-aandacht voor het abortusverhaal rond D66-leider Alexander Pechtold niet kies. Hij vindt het een privékwestie. Dat heeft de politicus gezegd op NPO Radio 1. Pechtold wordt er door zijn ex-vriendin Anne Lok van beschuldigd dat hij haar dwong tot abortus. “Ik vind dit wel privé. Collega’s en iedereen hebben hun privélevens en daarin gebeurt van alles. De grens die we nu aan het overgaan zijn waarin privé publiek wordt…“, zegt Buma afkeurend.

Privélevens van politici horen niet te worden besproken op televisie, vindt Buma. “Dit zijn vaak hele trieste privéverhalen met allemaal consequenties en ik vind dat de politiek zich bezig moet houden met de zaken die Nederlanders bezighouden en die van belang zijn voor de toekomst van ons land.”

Buma wil zich niet uitlaten over de abortusrel. “Het is voor mij de reden om er verder niet over te spreken. De ene zaak is geweest en over de andere zaak wordt gesproken. We zitten in een glazen huis, maar ik vind het heel erg dat mensen die dit zware werk doen met al hun privéproblemen bijna gedwongen worden om in het publiek verantwoording af te leggen. Dat is in andere functies ook niet zo en hier ook niet.”

Interviewer Sven Kockelmann legt Buma voor dat het om geloofwaardigheid gaat. “Als u een buitenechtelijke affaire zou hebben en u pleit tegelijkertijd voor normen en waarden, dan zou dat een ingewikkelde boodschap zijn.

Buma: “Ik vind toch dat het privéleven van mensen geen onderdeel mogen zijn van het publieke debat. Dit is geen normen-en-waardendebat, maar meer een sappige-verhalendebat.”

Heeft Buma eigenlijk een buitenechtelijke affaire? “Nee.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen