FOX voor tweede keer door miljoengrens met Eredivisie

Betaalkanaal FOX Sports heeft voor de tweede keer in zijn historie meer dan een miljoen kijkers gescoord met een live-wedstrijd uit de Eredivisie. In totaal zagen zondag 1,076 miljoen mensen hoe PSV met 3-0 won van Ajax. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het aantal kijkers van PSV – Ajax is de optelsom van FOX Sports 1 (909.000 kijkers), FOX Sports 3 (132.000 kijkers) en het aantal kijkers dat online of via de app keek (35.000), legt een woordvoerder van de zender uit.

De wedstrijd was op zowel FOX Sports 1 als FOX Sports 3 te zien, omdat op FOX Sports 3 een extra lange voorbeschouwing vanuit het Philips Stadion werd uitgezonden.

Het is de tweede keer dat een live Eredivisiewedstrijd meer dan een miljoen kijkers trekt op FOX Sports. Eerder dit kalenderjaar bepaalden eveneens PSV en Ajax het toenmalige record in de uiteindelijke kampioenswedstrijd. 1.061.000 kijkers zagen op 15 april PSV de titel in de wacht slepen.

FOX Sports noemt zich de thuisbasis van het Nederlandse voetbal met naast alle Eredivisiewedstrijden en play-offs ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Tweede Divisie en de edivisie.

Foto: NOS

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen