FOX voor tweede keer door miljoengrens met Eredivisie

Geplaatst op ma 24 sep 2018 om 9:30

Betaalkanaal FOX Sports heeft voor de tweede keer in zijn historie meer dan een miljoen kijkers gescoord met een live-wedstrijd uit de Eredivisie. In totaal zagen zondag 1,076 miljoen mensen hoe PSV met 3-0 won van Ajax. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het aantal kijkers van PSV – Ajax is de optelsom van FOX Sports 1 (909.000 kijkers), FOX Sports 3 (132.000 kijkers) en het aantal kijkers dat online of via de app keek (35.000), legt een woordvoerder van de zender uit.

De wedstrijd was op zowel FOX Sports 1 als FOX Sports 3 te zien, omdat op FOX Sports 3 een extra lange voorbeschouwing vanuit het Philips Stadion werd uitgezonden.

Het is de tweede keer dat een live Eredivisiewedstrijd meer dan een miljoen kijkers trekt op FOX Sports. Eerder dit kalenderjaar bepaalden eveneens PSV en Ajax het toenmalige record in de uiteindelijke kampioenswedstrijd. 1.061.000 kijkers zagen op 15 april PSV de titel in de wacht slepen.

FOX Sports noemt zich de thuisbasis van het Nederlandse voetbal met naast alle Eredivisiewedstrijden en play-offs ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Tweede Divisie en de edivisie.

Foto: NOS
5 Reacties op “FOX voor tweede keer door miljoengrens met Eredivisie”


 1. Robert

  Toch aardig wat abonnees dan tegenwoordig, moet zeggen de Eredivisie is leuk om te volgen, kan allemaal wat minder zijn, maar ik vermaak me er wel mee.

 2. De kinderen Lolly en Hiewik

  ze hebben een kwalitatief hoogwaardig format staan waar je zeker niet teveel voor moet betalen, al helemaal niet als je bij KPN zit.

 3. J

  Prachtig om te zien hoe de omhoog gevallen arrogante kereltjes uit Duivendrecht op hun neusjes kregen.

 4. De VIBROFIT deed mij 22 kg afvallen!

  Mooi voor Fox in deze hectische tijden voor moederconcern Fox. In Nederland verliezen ze overigens als sportzender steeds meer van ZiggoSport die in sneltreinvaart allerlei rechten binnen hengelt. Fox heeft eigenlijk alleen nog Nederlands voetbal.

 5. aammehoela

  Met zulk baggerweer was dit ook wel te verwachten. Maar ik had genoeg aan de samenvatting.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.