3FM Serious Request verder zonder Glazen Huis

De jaarlijkse radio-actie Serious Requenst van de noodlijdende radiozender NPO 3FM gaat verder zónder het beroemde Glazen Huis. Voortaan draait de actie om dj’s die een barre wandeltocht door het land afleggen. Dat heeft het station zojuist laten weten. In de week voor kerst trekken teams met 3FM-dj’s vanaf drie locaties een week lang te voet van actie naar actie. “Ze gaan 24 uur per dag op een barre tocht door heel Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg.

Het Utrechtste muziekgebouw TivoliVredenburg dient als het centrale punt van de radio-actie. “Vanuit Utrecht krijgen de dj’s in het land opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren, maar we maken er ook radio. Bij 3FM Serious Request hoort natuurlijk ook het aanvragen van platen voor geld.”

Luisteraars organiseren acties waar de dj-teams tijdens hun tocht voorbij trekken. “Anders dan bij voorgaande edities komt 3FM Serious Request naar de actievoerders toe. Of dit nu een gamemarathon in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging of een rooftopparty op je eigen dakterras midden in de winter is: alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd.”

Behalve het aanvragen van platen en het bezoeken van festivalactiviteiten die 3FM bij TivoliVredenburg organiseert, kan men uiteraard ook dit jaar geld doneren. Alle opbrengsten gaan naar het Rode Kruis.

Sharid Alles, zendermanager van 3FM, legt in het AD uit waarom het Glazen Huis stopt. “Ik zie geen verband tussen de lagere luistercijfers en het stoppen met Het Glazen Huis. Wij hadden daar ook best mee door kunnen gaan. Deze verandering was echt een wens vanaf de werkvloer hier.

Het was gewoon tijd voor iets anders, zegt Alles. “3FM bestaat uit een hele nieuwe generatie radiomakers. Deze mensen waren nog hartstikke jong toen 14 jaar geleden werd begonnen met het Glazen Huis.

Nog een grote verandering is dat de 3FM-dj’s voortaan gewoon mogen eten tijdens Serious Request. “Maar het is dan wel hartje december hè?! Het kan zomaar zijn dat de teams in minus 10 graden door de sneeuw moeten ploeteren.

Foto: NPO 3FM

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen