Dries Roelvink wil Boer Zoekt Vrouw naar RTL of SBS

De bezuinigingen op de NPO gaan SBS 6-ster Dries Roelvink aan het hart. Wel vindt hij dat amusement als Boer Zoekt Vrouw naar RTL of SBS moet verhuizen. Dat heeft de volkszanger gezegd op NPO Radio 1. Roelvink is een groot liefhebber van de NPO. “De publieke omroep krijgt het helaas steeds moeilijker. Ik vind dat persoonlijk erg jammer, omdat ik graag naar journalistieke programma’s kijk. Ik heb dat denk ik een beetje van mijn vader overgenomen“, zegt de vader van Dave Roelvink.

De NPO moet zijn journalistieke traditie koesten, aldus Roelvink. “Want ik weet nog heel goed dat bij ons thuis altijd gekeken werd naar Brandpunt, Achter Het Nieuws en Hier en Nu.”

Hij vervolgt: “Gelukkig gaat de NPO ondanks alles, las ik, niet bezuinigen op journalistieke programma’s als Zembla, Nieuwsuur en mijn favoriete programma Andere Tijden. Dat zijn echt heilige huisjes, net zoals op Radio 1 het programma Langs De Lijn en ’s avonds Met Het Oog Op Morgen. Die moeten altijd blijven, vind ik, en daar vind ik de publieke omroep ook ijzersterk in.”

Amusementsprogramma’s als Ik Hou Van Holland en Boer Zoekt Vrouw mogen wat mij betreft verhuizen naar commerciële zenders, want om die soort programma’s krijg je natuurlijk ook heel makkelijk reclameblokken.”

Wat ik wil zien op de publieken, zijn programma’s als Pauw, Jinek, De Wereld Draait Door.”

Foto: William Rutten, SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen