Angela de Jong straft Twan Huys voor Lok-interview

Angela de Jong vindt dat Twan Huys het interview met Anne Lok, de ex-vriendin van D66-boegbeeld Alexander Pechtold, woensdagavond niet goed heeft aangepakt. Dat zegt de tv-criticus, die wel fan is van Margriet van der Linden, in haar column in het AD. Lok was vanwege haar beschuldiging dat ze abortus moest plegen van Pechtold dé nieuwsgast van de dag, maar ze wilde niet veel zeggen aan tafel. “Twan Huys verzuimde de duimschroeven bij de vrouw aan te draaien“, vindt De Jong.

De Jong vindt dat Huys beter hoor-en-wederhoor had moeten plegen door aan Evert Santegoeds te vragen hoe het interview met Lok in zijn weekblad Privé precies tot stand is gekomen.

Volgens Lok is er namelijk alleen telefonisch gesproken, terwijl Santegoeds bewijs zegt te hebben dat een van zijn journalisten twee uur lang op locatie met haar heeft gesproken.

Santegoeds vertelde dat direct na het RTL Late Night-interview in Shownieuws. Op die manier werd ‘pijnlijk duidelijk’ dat Huys’ redactie haar huiswerk niet goed had gedaan, aldus De Jong.

Al met al noteerde RTL Late Night zijn laagste kijkersaantal tot nu toe. “En ik ben bang dat het met dit soort halfslachtige interviews ook op langere termijn niet lukt. Want de politiek-correct ingestelde kijker zit hier niet op te wachten en de wat sensationeler ingestelde toeschouwer haakt teleurgesteld af.”

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen