Evert Santegoeds: ‘Anne Lok loog bij Twan Huys’

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds heeft gisterenavond met verbazing gekeken naar het interview van Twan Huys met Anne Lok in RTL Late Night. Dat zei hij kort na het interview in zijn eigen programma Shownieuws op SBS 6. De Privé pakt deze week uit met een groot interview met Lok, die haar ex Alexander Pechtold beschuldigt van karaktermoord én dat hij abortus van hem moest plegen. Volgens Lok heeft ze nooit een interview gegeven, maar is ze slechts even gebeld door Privé.

Lok stelt dat de Privé haar voorlegde dat Pechtold haar zwart zou maken. Daar heeft ze naar eigen zeggen op gereageerd, omdat ze het beeld wilde bijstellen. “Ik heb gezegd dat ik het off the record wilde en dat wat ik nu zeg op geen enkele manier gepubliceerd wordt.

Ze werd naar eigen zeggen verrast door de publicatie van Privé, die ook vol staat met foto’s van haar en haar kinderen. “Dan is het woensdagochtend, dan word je wakker en dan staat er zo’n artikel in het blad. Acht pagina’s met foto’s, nota bene met foto’s van mijn kinderen. Dat is iets wat mij gewoon raakt.

Wist ze dat die foto’s zijn genomen? “Ik kwam terug van een rommelmarkt met mijn kinderen en toen stond er een fotograaf. Toen heb ik de kinderen naar binnen gehaald, want ik wilde de kinderen er niet op. Ik heb de fotograaf wel een hand gegeven, een gesprek gehad en gezegd dat ik geen foto met mijn kinderen wil.

Santegoeds reageert

Volgens Santegoeds liegt mevrouw Lok hier. “Ze doet alsof het telefonisch heeft plaatsgevonden, maar dat is zeker niet zo. Mijn collega Harrie Nijen Twilhaar is naar Meppel geweest en heeft daar twee uur lang met haar gezeten. Ze heeft echt alle ins en outs verteld en van alles laten zien die haar verhaal staven, zoals sms’jes waarin enorme ruzies totaal uit de hand lopen, papieren, mails.

Santegoeds: “Ze zegt ook dat ze niet weet dat die foto’s gemaakt zijn. Sterker nog: ze heeft uitgebreid geposeerd en die foto’s geregisseerd. Ze heeft zelfs op de camera van de fotograaf mee staan kijken hoe ze geworden waren, van: ‘Die is mooi, die is mooi.’ Sterker nog: ze heeft zelf wat afdrukjes besteld.”

Ze is heel erg geschrokken van wat het teweegbracht, maar ze moet niet zeggen dat ze niet wist wat er zou komen. De afgelopen dagen hebben we ook nog veel contact gehad. We hebben haar ook gevraagd om de brief die ze aan de burgemeester heeft gestuurd niet zondag wilde versturen, wat ze van plan was, maar dinsdagavond, zodat het meer impact zou hebben voor ons verhaal. Daar heeft ze ook gehoor aan gegeven.

We hebben ook gesproken over een vervolg en wat we verder nog kunnen doen voor haar. Het was een goed contact.”

Santegoeds vindt dat Lok inmiddels een ‘niet al te evenwichtige indruk’ maakt. Mogelijk doet alle aandacht iets te veel met haar, zegt hij.

Eén ding is zeker: ze liegt, aldus Santegoeds. “Zeker, het staat ook op band.”

 

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen