Twan Huys debuteert op RTL 4: ‘Niet bang voor critici’

Eindelijk is het zo ver: vanavond begint de langverwachte talkshow van Twan Huys, en álle ogen zijn op hem gericht. Hij moet de ellende van Humberto Tan doen vergeten en de kijker terughalen naar de late avond van RTL 4. De druk is groot, al zal de presentator het vanavond relatief makkelijk hebben: veel mensen zijn nieuwsgierig naar het nieuwe ‘RTL Late Night met Twan Huys’. Het is immers nog altijd totaal onbekend hoe het programma in elkaar zit; zelfs het decor is nog geheim.

Er is eigenlijk maar één vertrouwde factor en dat is de naam: RTL Late Night, al heeft dat nu wel de toevoeging ‘met Twan Huys’. Was de oude naam niet te besmet? “De slimme jongens van social media zeiden al snel: Je kán een nieuwe naam verzinnen, maar realiseer je dat er heel veel mensen zijn die ‘late night’ volgen op platforms als Twitter“, zegt hij in het AD.

Inhoudelijk gaat de talkshow over een andere boeg. Huys maakt korte metten met RTL Late Night als propagandavehikel van RTL. “Luister, er zullen wel degelijk programma’s zijn waar we zelf graag aandacht aan willen besteden. Dat ga je ook zien de komende weken. Maar de keuze om ja of nee te zeggen, ligt bij ons.

De talkshow wordt urgenter. “Ik laat mijn journalistieke veren niet vallen. Ik hoop op een primeur of iemand aan tafel die niet al elders zit. We gaan voor het gesprek van de dag en de honger om dat voor elkaar te krijgen is groot.

Maar waarom moeten we Pauw in de steek laten? “Ik kan niet bepalen waar je naar gaat kijken. Dat klinkt flauw, maar ik kan echt alleen maar zeggen: Wij proberen iets nieuws neer te zetten. We gaan je verrassen, geloof me.

Tot slot laat Huys weten niet bang te zijn voor critici als Angela de Jong. “Gun mij de start, kijk eens een paar maanden. Ik weet dat de pennen klaarliggen, maar het weerhoudt me natuurlijk niet. Ik heb nog nooit zo veel energie gehad als nu door alles wat er gebeurt.

RTL Late Night met Twan Huys is om 22.30 uur te zien op RTL 4, Pauw begint om 23.00 uur op NPO 1.

Het AD-interview met Twan Huys kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, Ruud Baan

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen