Talkshow Margriet van der Linden stort verder in

Geplaatst op Tue 07 Aug 2018 om 8:30

Het gaat niet best met de talkshow van Margriet van der Linden. De nieuwe uitzendweek van M werd maandagavond geopend met een voor NPO 1 zeer magere 382.000 kijkers en 12,6 procent marktaandeel, terwijl de zenderleiding minimaal twintig procent van haar verlangt. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. M zorgt voor een flinke dip in de programmering van NPO 1. Het Sportjournaal ervoor noteerde 21 procent marktaandeel en het Achtuurjournaal erna 34 procent. 

Het lijkt erop dat het project M niet heel erg gelukt is. Maandag wist het programma niet eens een plek in de kijkcijfer top 15 te behalen. Concurrent RTL Boulevard zette 519.000 kijkers (19 procent) neer.

Eigenlijk voldoet M al sinds de start niet echt aan de wens van NPO’s tv-directeur Frans Klein om 20 procent marktaandeel te scoren.  “Sinds de zomerstop schommelt jullie marktaandeel doorgaans tussen ruim 15 en bijna 22 procent. Is Klein tevreden, denk je?“, vroeg de Volkskrant dit weekend aan haar.

Van der Linden: “Frans Klein is een heel belangrijke persoon in mijn leven. Ik denk dat hij… hij is wel tevreden. Ja.

Foto: KRO-NCRV
43 Reacties op “Talkshow Margriet van der Linden stort verder in”


 1. Ruben Cohen T. H

  Margriet van der Linden is gewoon veel te lelijk voor tv, Totaal niet aantrekkelijk met haar tuinbroek.

 2. Dennis

  Ik vind haar geen leuke persoonlijkheid. Ze mist daardoor de gun factor.

 3. Eric Corton

  House of talent haalt al haar miljoenen kijkers weg

 4. Curryworst

  Het is een onsympathiek zuur persoon die vrolijk en spontaan probeert over te komen.
  En daar prikt de tv-kijker doorheen.

 5. Dinsdag

  Sport op 3 met kans op goud trekt kijkers weg.

  Instorten is geen sprake van zoals bij RTL

 6. Huiskamer

  Mensen trappen niet meer in een toneelstukje. Die hysterica Jinek is ook zo’n voorbeeld. Het is echt een verademing om te kijken naar haar vervangster. Oprecht en inlevend. Toen één van de gasten begon te huilen (gisteravond) ging ze daar menselijk mee om zonder de kijkcijfers te willen opdrijven.

 7. Theo

  We hebben t geprobeerd en nu stoppen we d’r mee…. Trekken aan n dood paard …. Slechte redactie en eindredactie d’r uit mieteren…. Stevige oorspronkelijke mensen aannemen…. En inderdaad… Margriet t was mooi maar ook op dat vlak gaan we t anders doen… En n RONDE TAFEL!!
  Niet die balie van n reisbureau…. FLINK VERBOUWEN DUS!!

 8. marc

  Na een tijdje weer een naar M gekeken.
  Slechte interviews wegens gebrek aan schepre kritische vragen.

 9. henk

  Die M ziet er toch niet uit en komt totaal niet over.
  Een vrouw verkleed als man, afschuwelijk.

 10. Lodewijk

  Zit een beetje dom te lullen met 2 van die wc borstels met een IQ van de buitentemperatuur.
  Gvd daar zit NIEMAND in Nederland op te wachten achterlijke redactie.

 11. Anna

  Gister weer eens poging gedaan om M te kijken maar het was, helaas, ronduit irritant. Het quasi gevatte en snelle toontje van Margriet pik je van haar op de een of andere manier niet. Waarschijnlijk ook omdat ze zelf steeds over haar woorden lijkt te struikelen zeker wanneer ze tekstjes opleest. Ze heeft ook iets zelfingenomens en moreel superieurs. Als dat allemaal wat meer ‘laid-back’ zou zijn, zou het misschien beter uit de verf komen.

 12. 😎

  Gisteren weer eens gekeken. Vond het echt heel slecht. Ik denk dat ze dondersgoed beseffen dat de kijker het programma niet leuk vind. Dat lijkt zich te uiten in gekunsteld plezier maken in de studio, maar dat komt heel slecht over.

 13. ano@niem.nl

  Al speelt Margriet geen toneelstukje, dan zegt dat ook voldoende. Dan is ze van zichzelf gemaakt en niet aimabel. Ze mist alles om een goede talkshowhost te zijn. Dat zag je van ver al aankomen. Bij Moltalk was dat al zo, hoe kun je zo iemand een dagelijkse show toebedelen?

 14. Dominique

  Ik ben zelf al een poosje talentenshowmoe, maar het is wel zo dat dergelijke formats, al dan niet in combi met reality, zich prima lenen voor een multimediale aanpak en dito branding. Je kunt er online heel veel kanten mee op. Bovendien bevindt zich daar juist de doelgroep van dit soort shows. Veel ‘kenners’ en meningenstukjestikkers beoordelen die programma’s louter op tv-scores, is niet realistisch. Utopia is een goed voorbeeld van zo’n multimediaal project dat het nog steeds goed doet. Daar hoop je als maker dan natuurlijk weer op.

 15. arie

  Ik had nog zo gewaarschuwd om met dit vreselijke nare kapsel niet op tv te komen.
  Ze heeft geen uitstraling en is geen verschijning.

 16. ali

  Hittegolf, om 1900 uur is iedereen buiten behalve de bejaarden.

 17. Nope

  Gister nog even gekeken bij door zappen, dat kapsel en die kop er onder brrrr.
  Blijkbaar is zij de manlijke type van de 2 p otjes zonder deksel.

 18. Flip de Beer

  Sorry dat je dit moet lezen M!

 19. Rick

  Om te beginnen is de setting verkeerd: het decor is slecht, de tafel deugt niet. Dan Thijs Boontjes en zijn “dans en show orkest”. Vreselijk. In de V.S. zie je gerenommeerde musici bij talkshows, maar helaas… wij moeten het doen met Thijs. Dan de onderwerpen… te vaak over de LGBTI+ lifestyle. Niet mainstream genoeg. Vaak sport ook, maar dan vooral vrouwen. De volgorde van de items klopt vaak ook niet. En dan vier in plaats van de eerdere drie interviews per show… Ik zou er vijf van maken. Hoe korter, hoe beter. En, please, het moet scherper. Het is te vrijblijvend. Ik vind Margriet trouwens een aangenaam persoon. Het ligt aan de onderwerpkeuze, het orkest, de setting. Mijn vingers jeuken om het format en alle overige eens goed onder handen te nemen.

 20. Adriaan

  Amsterdam en omgeving is veel klein om elke dag 2 praatprogramma,s op de buis uit te zenden met steeds dezelfde op fiets afstand wonende mensen en dan ook nog met steeds dezelfde boodschap, de kantine van een behoorlijk bedrijf heeft gevarieerde personeel.

 21. Flip de Beer

  Wat zijn jullie gemeen tegen M!

 22. Otto Groeneveld

  Is haar fohn ontploft?

 23. 076

  Margriet doet me denken aan Tante Sidonia.

  Ze kijkt altijd zuur en nors. En een lach is gemaakt.

  EXIT zet Nadia Moussaid maar om 19 uur.

 24. Lamberto

  Ach, Frans Klein is tevreden. Maar dat was hij ook met madiwodovrijdagshow van P de Leeuw, ook zo’n succesnummer.

 25. Trudy

  Vreselijk programma. Kijk er al heel lang Niet meer naar..

 26. lik

  Begrijp niet waarom al die WIDM-kandidaten programma’s of aandacht krijgen. Na Rik en Elie is ze de derde misfit op tv.

 27. Bep

  Ze komt niet leuk over, dat is jammer en dat zal ook niet veranderen.Het is allemaal veel te gemaakt.M mist de x factor.

 28. Flip de Beer

  M is de X-factor

 29. Karel

  Zal ik eens wat zeggen: M probeert gevat te zijn, maar is net niet scherp. Het probeert de gezelligheid van de zomer te pakken te krijgen, maar wil niet gezellig worden vanwege de strenge presentator. M probeert grappig te zijn, maar het gebeurt zelden spontaan.
  Enige aanwinst van het programma is die bandleider. Die helpt zo vaak subtiel M vooruit.

 30. Dooie Hannie

  Kereltje M gaat down the drain! Van den Brekel glijdt mee!

 31. Q

  Margriet van der Linden trekt het niet. Ik heb gisteren even gekeken en ze doet zo geforceerd best. Ze ziet er ook moe en futloos uit. Deze vrouw moet per acuut stoppen verlos haar uit haar lijden. Het is niet om aan te zien, het voelt zeer ongemakkelijk.

 32. jomari

  @Rick

  Allerbeste omschrijving van M.

 33. energy-x

  M mist gewoon alles en boeit totaal niet, er is gewoon weg niet naar te kijken.

 34. SOLANGE

  Gaat altijd over hetzelfde LHBT … Me too of Zwarte vrouwen zie haar toch liever dan die narcist Matthijsje die niet luisterde of ratelde….. van de autocue aflezen en zichzelf interessant vond …….

 35. Sven L.

  Gister even gekeken omdat de regisseur van “We zijn er bijna!” er zat.. wat een draak van een gesprek was dat zeg. Het leek wel op Willem Wever. Heb me kapot geërgerd aan dat kinderlijke toontje van Margriet.

  Logisch dat er geen hond kijkt.

 36. ernst

  Ik heb het een paar keer geprobeerd om haar programma uit te zitten. Lukt niet. Ik vind haar niet geschikt als presentator

 37. 2018

  @Lodewijk, nee , we zitten op jouw stomme tekstjes te wachten ! Ik schat jouw IQ op 40, dus dat moet dan alweer meevallen, he.

 38. anti-EU

  Wat een styling!
  Het jasje doet me denken aan Oleg Popov in zijn goede jaren.

 39. Uuuh

  Gisteren in M, twee kinderen van ouders die op Lombok zijn getroffen door een aardbeving. De kinderen konden urenlang hun ouders niet meer bereiken. Margriet vraagt dan naar de bekende weg om tranen te krijgen en die krijgt ze ook, van de dochter die zegt: Ik vreesde voor het ergste.
  En wat doet Margriet? Die kijkt strak langs de dochter heen en vervolgt het gesprek met de zoon zonder ook maar één spoortje van medeleven.

  ONBEGRIJPELIJK!

 40. aammehoela

  Als je met dit weer de tv aanzet doe je dat enkel om nieuws te zien of sport. De meeste afgehaakte kijkers van M kijken nu dus gewoon verder op NPO 2 en vanaf half acht op NPO 3. Volgende week weer de oude cijfers van rond het half miljoen.

 41. Tim

  Ben het met bijna alle eerder genoemde comments eens.
  Het lukt mij ook niet om ‘n aflevering in z’n geheel te bekijken.
  Zij (laat ik haar ‘M’ noemen) is inderdaad niet/nooit emphatisch, is het liefst zelf aan het woord (ook al moet een gast daartoe bruut worden onderbroken) en ze luistert NIET naar haar “gasten”. Het is duidelijk waar die M voor staat: ME.

  Vuilnisman: mag deze zak ook mee?

 42. SOLANGE

  Ze is inhoudelijk beter dan Nadia fake lachen ..handenwrijven….niet veel van het onderwerp afweten…dat heeft M niet…..

 43. inge

  met dat laatste ben ik het eens. Nadia heeft meer charisma, maar inhoudelijk moet ze beter worden: met meer inhoud kan ze ook kritische vragen stellen. nu is het wel erg oppervlakkig maar wel aangenamer dan met die zich zelf zo leuk vindende voorgangster.

  M en N wel verfrissend

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.