Telegraaf hield gouden tip Jos Brech stil

De Telegraaf heeft de gouden tip die heeft geleid tot de aanhouding van Jos Brech een dag lang stilgehouden om het politie-onderzoek niet te frustreren. Dat meldt de krant vandaag. Brech, die wordt verdacht van de moord op Nicky Verstappen, is gisteren dankzij een 46-jarige Hollander opgepakt in een dorpje vlakbij Barcelona. De tipgever stond sinds zaterdag in contact met de krant. “Mede via De Telegraaf, die al eerder sprak met de tipgever, kwam de man zaterdag in contact met de politie.

Daarna ging het snel, aldus de krant. “Hij zat in een tentje in het bos, vlakbij een huis dat al jaren wordt bezocht door meerdere mensen. Het is een soort commune, waar ik zelf ook lange tijd heb gewoond”, laat de ’goudentipgever’ vanuit de regio weten aan De Telegraaf.

Ik heb hem in juli al eens gezien en gesproken, en voor het laatst begin deze maand. We hebben leuk met elkaar gesproken, maar toen het nieuws over hem bekend werd, kreeg ik er een naar gevoel bij.”

“Ik heb ook een vriend van me zijn foto laten zien, vroeg hem: dat is toch die Hollander die we hier hebben gezien? Zeker weten, antwoordde hij.

 

Foto: Telegraaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen