Eric Wiebes een na meest bekeken Zomergast tot nu toe

De aflevering van Zomergasten met Eric Wiebes als hoofdgast trok zondagavond 469.000 kijkers (9 procent) naar NPO 2. Daarmee is het de op een na meest bekeken aflevering van het huidige seizoen tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zomergasten heeft er nu vijf afleveringen op zitten. De eerste met Romana Vrede trok 352.000 kijkers, die met Louis van Gaal 777.000 kijkers, die met Marleen Stikker 244.000 kijkers en die met Pieter Waterdrinker 436.000 kijkers.

Van Gaal trok dus veruit het meest bekijks, maar toch hoort hij niet bij de populairste zomergasten ooit. De kijkcijfer top drie van de VPRO-show wordt gevormd door de afleveringen met Youp van ’t Hek in 2001 (1,3 miljoen), Mies Bouwman in 2002 (1,1 miljoen) en Paul de Leeuw in 2003 (1 miljoen).

Verder trokken vooral de afleveringen met Eberhard van der Laan (vorig jaar 974.000 kijkers) en die met Mark Rutte (twee jaar geleden 925.000 kijkers) veel bekijks.

Aankomende zondag is er nog één aflevering van Zomergasten te zien. Daarin is psychotherapeut Esther Perel te gast.

Foto: VPRO, Lenny Oosterwijk

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen