Sven Sauvé geeft Twan Huys de tijd om te groeien

Geplaatst op vr 31 aug 2018 om 11:10

Sven Sauvé, de grote baas van RTL Nederland, gaat Twan Huys de tijd geven om te groeien als de nieuwe presentator van RTL Late Night. Dat zegt hij vandaag in gesprek met De Telegraaf. Huys moet de late avond van RTL 4 uit het slop halen, nadat Humberto Tan de boel heeft laten instorten. De voormalig Nieuwsuur-anchor heeft een contract voor drie jaar getekend, maar wat als zijn kijkcijfers na twee maanden heel slecht blijken te zijn? “Nou, niet alles is onderhandelbaar“, reageert Sauvé.

De presentator komt niet zomaar op straat te staan, aldus Sauvé. “Sommige beslissingen neem je voor de langere termijn. Wij hebben ontzettend veel vertrouwen in Twan, en zo’n programma staat niet in één keer. Dan ga je niet op basis van de eerste weken zware conclusies trekken.

RTL Late Night stopt in elk geval als het propagandakanaal van RTL, belooft de televisiebaas. “Als kijkers vinden dat er te veel mensen van RTL aan tafel zitten, dan zullen we daar iets mee moeten. Maar als wij iets belangrijks te melden hebben, zullen er nog steeds RTL-sterren aan tafel zitten. En het palet aan onderwerpen blijft onder Twan Huys net zo breed als hiervoor.

Huys heeft de hele zomer aan het programma werkt. Maandag is de première. Het zal nog even duren voordat de talkshow helemaal staat. “We zijn nog steeds met bouwstenen aan het schuiven.

Het Telegraaf-artikel ’Slimmer zijn dan Netflix’, waarin Sauvé ook aankondigt dat hij met Nederlandse content Netflix wil gaan verslaan, kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
49 Reacties op “Sven Sauvé geeft Twan Huys de tijd om te groeien”


 1. Floris

  Wanneer is de RTL Najaarspresentatie?

 2. michael

  Wanneer zou Sven een presentatrice aan de haak slaan? De functie werkt natuurlijk als een dot stront voor de geldvliegjes in Hilversum.

 3. Ron

  @Floris: ja zit daar ook op te wachten, zeker nu met alle veranderingen op stapel is het vreemd dat er geen najaarspresentatie is. Bij Talpa ook al niet.

 4. Mediamagnaat

  Er komt geen najaarspresentatie

 5. Ron

  Er gaat dus geen hol veranderen aan RTLLN, alleen de presentator en het decor is anders. Dat begrijp ik uit het verhaal van dit pratende pak. Dan kan Twan de tijd krijgen maar dan gaat het met hem uiteindelijk ook niet lukken, face it.

 6. Ron

  @Mediamagnaat: bron?

 7. insider

  drie jaar, dat is dus sowieso drie miljoen voor twan.

 8. H.

  De kritiek op Late night was toch nooit terecht? Beetje slapjanus geklets – en Twan kan altijd nog naar RTLniews als het mocht Mislukken …

 9. J

  @michael: Hij valt op mannen.

 10. MuloMan

  Al krijgt die LOM-jongen jaren de tijd: het wordt NOOIT wat.
  Waarom? Talent kan je niet leren!

 11. MuloMan

  Die Sven is inderdaad een retenridder ja.

 12. Curryworst

  @J,
  Volgens mij wordt je alleen maar aangenomen bij RTL als je liefhebber bent van de herenliefde. Als je de namen van de RTL-stal de revue laat passeren dan is het percentage kon tgatsnuffelaars zeer hoog.

 13. BEUK DE BOOM

  Let wel: RTL Late Night met Twan Huys is een ‘succes’ als het tussen de 700.000 en 800.000 kijkers per avond trekt. Dat zijn voor RTL prima cijfers.

  Dat betekent natuurlijk niet dat de INHOUD van het programma een succes is.

 14. Piet de Boer

  Sven is een homo, pas nog gedumpt door zijn vriend Rutger, omdat hij gierig is.

 15. MuloMan

  Klopt Curryworst. Die kontne-uker PdL ging toch ook naar RTL?

 16. Mediamagnaat

  @ron
  Ik weet 100 procent zeker dat er geen najaars
  Preaentatie komt maar ik weet de bron niet meer

 17. Ron

  Dat is dan vreemd en niet bepaald slim. Zeker nu ze in willen zitten met RTL Videoland, tenminste zo zou het gaan heten? Niets meer van vernomen.

 18. Pubermoeder

  @MuloMan, wat ben jij zielig, met je flauwe homo grappen. Jouw onverdraagzaamheid jegens afwijkend gedrag dan de standaard is beschamelijk. Wees eens wat meer tolerant. Daar wordt niet alleen het leven van anderen, maar wordt jouw eigen leven leuker van.

 19. A.Zijn

  Geen najaarspresentatie en dan slaan ze het jaarlijkse bulletin ook maar even over….

 20. Otto Groeneveld

  Hahaha dat gladde koppie van die man. Goh je zou zo type eens in Anaaleiland, of Spangen neer moeten zetten loopt Sven opeens op zijn blote voeten. Wat een gladjanus zeg, wel van je secretaresse afblijven hé Sven. Waarschijnlujk een broer die Lars heet, hahaha

 21. Bart

  @A.zijn Waar zou de najaarspresentatie van RTL dan over moeten gaan? Ze gaan gewoon verder op de zelfde voet. Eigenlijk niet echt iets nieuws. Het zijn weer de zelfde programma’s op de menukaart met hier en daar een twist of een ander sausje.

 22. Ron

  Brekend: RTL Videoland stopt met soapserie Nieuwe Tijden! Vanaf vandaag staan de allerlaatste afleveringen online. Wat een domme beslissing, nog meer afbraak. Zo wordt het nooit wat dat platform.

 23. A.Zijn

  @Bart Het programma aanbod, de uitzendschema’s, visie op de toekomst, interviews met de makers etc.

 24. logo

  Vanaf maandag wel nieuwe vormgeving en logo’s voor alle RTL zenders die ‘live’ gaan. De afgelopen maand werd er al getest met een transparant logo, dat wordt nu doorgetrokken in de nieuwe logo’s. Heb al even wat mogen zien en dat ziet er echt mooi uit. Mag wel zeggen het mooiste logo wat RTL 4, maar ook 5 ooit gehad hebben.

 25. A.Zijn

  @logo Is ook hard nodig. Deze logo’s zijn kinderachtig (5 en 8) en transparant niet om aan te zien.

 26. Peter

  Zou voor RTL5 en 8 geen moeite steken in een nieuw logo.
  Men pakke de stekker van de eindregie en trekke hem eruit.
  Niemand die het door heeft.

 27. Floris

  @logo
  Kun je de logo’s misschien beschrijven? Dan hebben we een leuk verbeeldingspelletje tot maandag;)

 28. Baron von Habenichts

  Iets met een HOL er in voor al die fli-kkers daar.

 29. Hillie

  Lijkt me toch lastig. Een directeur die minder verdient dan degene die hij moet beoordelen.

 30. aldus

  RTL is niet alleen lineaire televisie meer. Er gebeuren het hele jaar door dingen, op allerlei gebied, vandaar dat er geen najaarspresentatie meer is. Nieuwe tijden.

 31. Roobie

  Stelletje d0mme wichten hier, echt t0kkievolk wat hier alleen maar ligt te zeuren. Zeker SBS h0ertjes

 32. logo

  @Floris: nee sorry, embargo. Kan alleen vertellen wat ik nu weet en dat is dat het transparant blijft, maar ook dat de stationskleur (oranje bij RTL) even kort te zien is, korter dan nu het geval is in de ‘test setting). Verdere details nog even geduld. Wachten wordt beloond. De normale kijker zal het worst wezen overigens, maar ik als vormgevings/TV freak vind het erg mooi ;-).

 33. Floris

  @logo
  Oké, ben benieuwd maandag!:)

 34. A.Zijn

  @logo Benieuwd of er een beetje diepte in zit. Zou ik wel verwachten namelijk.

 35. Bart

  @A.zijn Ja ik vind het wel jammer hoor. Altijd wel intressant.

 36. Ron

  @logo: ben benieuwd. We gaan het zien.

 37. Jos Ti

  Ron, Bart en A.Zijn, de 3 debieItjes hier op MC.

 38. Pak 'm

  O ja, Ron?

 39. Jj

  Stort toch in naar onder de 500.000 kijkers binnen een week!

 40. Gerard Ek(streem)dom

  Dit wordt tranen met tuiten voor RTL/BNN.

 41. Wollter

  Weer genoten van VI!
  Of Twan Huys het gaat maken valt te bezien
  Veronica wordt beter!

 42. Markies de Schade

  VI vlakt af. Omdat alle standpunten nu wel duidelijk zijn. Het is een herhaling van zetten geworden (kijk naar de vragen/antwoorden van LdM), maar dat kan ook niet anders na 2 uur per week * 20 jaar. Reken maar uit. Ik vind het prima gasten maar het is op nu. Jammer (en dom) Sjon. Over en sluiten.

 43. chris

  Moet Twan Huys in lengte groeien. Is hij zo klein ?

 44. Curryworst

  Ooooh goeieeeee, chris…

  Not.

 45. Peter

  RTL, de laatste stuiptrekkingen

 46. Peter

  Videoland, bestaandecuit veelal proefabonnementen. Kijken een serie en daarna weer opzeggen.

 47. Azijnzeikers

  @pietdeboer in en in trieste opmerking. Zegt veel over het gemiddele IQ van de mensen die de moeite nemen om hier op zo’n manier op te reageren. Laag, en triest. Rascistisch en respectloos. Krijg de eeuwige jeuk.

 48. Job de echte

  Zoek het woord racisme eens op in een woordenboek Azijnzeikers. Je weet niet eens wat het woord betekent. Met je lage IQ

 49. BRAAK

  Tijd om te groeien, dat klopt de man is net ongeveer 1.65 groot.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.