Sven Sauvé geeft Twan Huys de tijd om te groeien

Sven Sauvé, de grote baas van RTL Nederland, gaat Twan Huys de tijd geven om te groeien als de nieuwe presentator van RTL Late Night. Dat zegt hij vandaag in gesprek met De Telegraaf. Huys moet de late avond van RTL 4 uit het slop halen, nadat Humberto Tan de boel heeft laten instorten. De voormalig Nieuwsuur-anchor heeft een contract voor drie jaar getekend, maar wat als zijn kijkcijfers na twee maanden heel slecht blijken te zijn? “Nou, niet alles is onderhandelbaar“, reageert Sauvé.

De presentator komt niet zomaar op straat te staan, aldus Sauvé. “Sommige beslissingen neem je voor de langere termijn. Wij hebben ontzettend veel vertrouwen in Twan, en zo’n programma staat niet in één keer. Dan ga je niet op basis van de eerste weken zware conclusies trekken.

RTL Late Night stopt in elk geval als het propagandakanaal van RTL, belooft de televisiebaas. “Als kijkers vinden dat er te veel mensen van RTL aan tafel zitten, dan zullen we daar iets mee moeten. Maar als wij iets belangrijks te melden hebben, zullen er nog steeds RTL-sterren aan tafel zitten. En het palet aan onderwerpen blijft onder Twan Huys net zo breed als hiervoor.

Huys heeft de hele zomer aan het programma werkt. Maandag is de première. Het zal nog even duren voordat de talkshow helemaal staat. “We zijn nog steeds met bouwstenen aan het schuiven.

Het Telegraaf-artikel ’Slimmer zijn dan Netflix’, waarin Sauvé ook aankondigt dat hij met Nederlandse content Netflix wil gaan verslaan, kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen