NPO 3-serie Smeris krijgt kort slotseizoen

De politieseries Smeris krijgt een kort slotseizoen dat uit slechts een aantal afleveringen bestaat. Dat heeft Jeroen van Koningsbrugge vanmorgen gezegd in de ochtendshow op 100% NL. Voor de fans zal het even slikken zijn dat het vijfde seizoen van Smeris waarschijnlijk de laatste is. “Ja, het klopt dat er een nieuw seizoen van Smeris aankomt. Ik denk dat dit het laatste seizoen gaat worden, we weten het nog niet zeker, maar zo voelt het. We willen er echt een eindverhaal van maken.

Het slotseizoen bestaat niet uit een langdurige serie afleveringen. “Het zullen niet tien afleveringen worden, maar eerder vier of drie. Wel is het idee om echt een heel heftig einde te maken, we breien er letterlijk een einde aan.

Dat de succesvolle serie op zijn einde loopt betekent niet dat er geen ambities meer zijn met Smeris. “We zijn met het idee aan het spelen om in plaats van series of seizoenen, films te gaan maken.”

Het is iedere keer wanneer we een aflevering maken, dat we maar 45 minuten hebben. Terwijl we dan heel vaak denken; ‘oh, als we nu nog wat extra tijd hadden gehad, dan…’ met een film heb je daar dan toch meer ruimte voor.

Het is nog niet bekend wanneer het vijfde seizoen van Smeris van start gaat.

Foto: BNNVARA, Diederick Bulstra

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen