NPO 3-serie Smeris krijgt kort slotseizoen

Geplaatst op vr 31 aug 2018 om 10:40

De politieseries Smeris krijgt een kort slotseizoen dat uit slechts een aantal afleveringen bestaat. Dat heeft Jeroen van Koningsbrugge vanmorgen gezegd in de ochtendshow op 100% NL. Voor de fans zal het even slikken zijn dat het vijfde seizoen van Smeris waarschijnlijk de laatste is. “Ja, het klopt dat er een nieuw seizoen van Smeris aankomt. Ik denk dat dit het laatste seizoen gaat worden, we weten het nog niet zeker, maar zo voelt het. We willen er echt een eindverhaal van maken.

Het slotseizoen bestaat niet uit een langdurige serie afleveringen. “Het zullen niet tien afleveringen worden, maar eerder vier of drie. Wel is het idee om echt een heel heftig einde te maken, we breien er letterlijk een einde aan.

Dat de succesvolle serie op zijn einde loopt betekent niet dat er geen ambities meer zijn met Smeris. “We zijn met het idee aan het spelen om in plaats van series of seizoenen, films te gaan maken.”

Het is iedere keer wanneer we een aflevering maken, dat we maar 45 minuten hebben. Terwijl we dan heel vaak denken; ‘oh, als we nu nog wat extra tijd hadden gehad, dan…’ met een film heb je daar dan toch meer ruimte voor.

Het is nog niet bekend wanneer het vijfde seizoen van Smeris van start gaat.

Foto: BNNVARA, Diederick Bulstra
10 Reacties op “NPO 3-serie Smeris krijgt kort slotseizoen”


 1. Martini

  Dit zijn altijd van die series waarvan ik blijf denken: wie volgt dit nou echt!? Net als Moordvrouw, ook zo’n serie…

 2. Olivier

  Op zich was het een goede poging. Een verademing dat het een keer niet in Amsterdam was. Maar die gemaakte zachte G was hilarisch. Hadden ze niet moeten doen. De verhaallijn was na seizoen 2 ook wel op. En Kiki van Deursen, hoe mooi ze ook is, kan beter iets anders gaan doen dan acteren. Ze kan het niet…

 3. Curryworst

  @Martini,
  Politieseries blijven populair. Ook al is het acteerwerk en de geloofwaardigheid vaak erbarmelijk.
  Flikken, Spangen, Moordvrouw, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Bureau Raampoort noem maar op.

 4. tammer

  Dit is nu net een prima serie. Mist misschien dat wrange en perverse kantje van de scandinoirs, maar goed, misschien komt dat nog een keer.

 5. Bart

  BNNVARA kan beter eens ophouden met van ego programma’s waarin een van de BNN gezichten iets onderzoekt i.p.v. te stoppen met series als deze. Smeris is wel anders en origineler dan een gemiddelde politieserie. Met ego programma’s doel op die vab Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink, Linda Hakeboom en sinds afgelopen seizoen ook Jan Versteegh. Meestal op NPO3.

 6. jroen

  Wat eeuwig zonde. Qua productie zag het er goed uit. Niet al te serieus maar wel een goede lijn. Elk seizoen werd beter. Jammer dat ze er mee stoppen. Hoop wel dat de films voortborduren op de serie. Maar het is wel in lijn van Jeroen.. Overal mee stoppen als het een succes wordt. Jurk hoor je ook niets meer van terwijl de shows altijd goed verkochten.

 7. ano@niem.nl

  Fucksels! Die is nu zo’n serie waar je juist meer van wil ipv minder.

 8. Jordao

  Het is en blijft zo amateuristisch. Heb een keer een aflevering gezien, na 10 minuten meteen gezapt. Wat super slecht acteerwerk.

 9. scott_0

  Dat mensen die Koningsbrugge niet uitkotsen. Onbegrijpelijk.

 10. Uit het Vak

  Jodao – dit was voor een nederlandse serie echt goed
  Goed acteer werk – mooie productie en goede verhaal lijn .eeuwig zonde.
  hoop op een Smeris Film

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.