BNNVARA dreigt tienermoeders niet meer met boete

BNNVARA schrapt de boeteclausule uit het contract met deelnemers van de tienermoedershow Vier Handen Op Een Buik. Toekomstige kandidaten kunnen daardoor op ieder moment afhaken zonder een boete te betalen. Dat meldt het NRC. Tienermoeders in eerdere seizoenen mochten wel afhaken, maar dan moesten ze 5.000 euro betalen. En dat terwijl ze vaak in financiële nood verkeren. Die boete is na publicaties van het NRC uit het deelnemerscontract geschrapt.

Verder gaan de omroep en producent Skyhigh TV kandidaten ‘zorgvuldiger’ screenen en krijgen ze het recht op nazorg van professionals. Bovendien ligt het programma vanaf het zesde seizoen niet meer verankerd in het uitzendschema, waardoor afleveringen kunnen worden geschrapt of uitgesteld.

De wijzigingen volgen op publicaties in NRC dit voorjaar. De krant toonde aan dat de belangen van de tienermoeders niet altijd voorop bleken te staan bij de tv-makers.

Gerke Nauta, hoofd infotainment bij de omroep, reageert: “De gevolgen hebben ons overvallen. Wij hebben vrijwel meteen, maar niet zonder grondig overleg, besloten de boeteclausule uit het contract te schrappen.

En uitvoerend producent van Skyhigh Mariska Witte: “Wij willen niet dat de deelnemers onder dwang een programma maken.

Witte vertelt dat kandidaten de afleveringen nu ook voor uitzending mogen zien. “Op het moment dat een deelnemer zegt: dit klopt niet, of ik voel me hier echt niet oké bij, dan halen we dat fragment eruit of gaan we in overleg.

Het artikel ‘Geen boetes meer voor deelnemers tienermoedershow BNNVARA’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen