BNNVARA dreigt tienermoeders niet meer met boete

Geplaatst op vr 31 aug 2018 om 11:35

BNNVARA schrapt de boeteclausule uit het contract met deelnemers van de tienermoedershow Vier Handen Op Een Buik. Toekomstige kandidaten kunnen daardoor op ieder moment afhaken zonder een boete te betalen. Dat meldt het NRC. Tienermoeders in eerdere seizoenen mochten wel afhaken, maar dan moesten ze 5.000 euro betalen. En dat terwijl ze vaak in financiële nood verkeren. Die boete is na publicaties van het NRC uit het deelnemerscontract geschrapt.

Verder gaan de omroep en producent Skyhigh TV kandidaten ‘zorgvuldiger’ screenen en krijgen ze het recht op nazorg van professionals. Bovendien ligt het programma vanaf het zesde seizoen niet meer verankerd in het uitzendschema, waardoor afleveringen kunnen worden geschrapt of uitgesteld.

De wijzigingen volgen op publicaties in NRC dit voorjaar. De krant toonde aan dat de belangen van de tienermoeders niet altijd voorop bleken te staan bij de tv-makers.

Gerke Nauta, hoofd infotainment bij de omroep, reageert: “De gevolgen hebben ons overvallen. Wij hebben vrijwel meteen, maar niet zonder grondig overleg, besloten de boeteclausule uit het contract te schrappen.

En uitvoerend producent van Skyhigh Mariska Witte: “Wij willen niet dat de deelnemers onder dwang een programma maken.

Witte vertelt dat kandidaten de afleveringen nu ook voor uitzending mogen zien. “Op het moment dat een deelnemer zegt: dit klopt niet, of ik voel me hier echt niet oké bij, dan halen we dat fragment eruit of gaan we in overleg.

Het artikel ‘Geen boetes meer voor deelnemers tienermoedershow BNNVARA’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: BNNVARA
6 Reacties op “BNNVARA dreigt tienermoeders niet meer met boete”


 1. Pubermoeder

  Lekker hypocriet. Nu alleen omdat men erachter is gekomen en het publiekelijk ter schande kwam.

 2. Britt Scholte Lover

  Lekker meisie die rechter. Jammer dat een ander er al een kind in heeft gepompt.

 3. Achmed

  Ranzige tv gemaakt door rioolratten.

 4. Henk K.

  En het is niet eens een RTL programma… wie had dat nou verwacht.

  Wat zeg je? Ieder weldenkend mens? Oke.

 5. Meneer Kaktus

  Dit weekend laat ik mijn tienermoeder Virgien weer eens lekker in ademnood verkeren!

 6. Henk

  Dat deze omroep daar Skyhigh nodig voor heeft. Bij BNNVara zitten toch genoeg jongeren die zich in de moeders kunnen verplaatsen en ervaren tv makers die er mooi geheel van kunnen maken?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.