Shula Rijxman opent NPO-presentatie na lang ziekbed

Shula Rijxman heeft vanochtend na een lang ziektebed acte de présence gegeven bij de seizoenspresentatie van de NPO. Ze verzorgde de opening. Dat was te zien in een livestream op de NPO-site. Rijxman is al enige tijd uit de running, omdat er eerder dit jaar een tumor in haar hals werd aangetroffen. Ze richtte zich vanochtend tot het aanwezige publiek, waarin veel omroepcollega’s zaten. “Wat fijn om u allemaal weer te zien na een lange, warme en heftige zomer, ook voor mij persoonlijk.”

Ze vervolgde: “Ik ben ziek geweest, sommigen van u weten dat. Ik heb een pittige behandeling ondergaan, maar ik sta hier weer vol ambitie en ik voel me met de dag sterker worden. De collega’s hebben gelukkig heel veel kunnen opvangen en velen van u hebben mij persoonlijk bericht. Dat heb ik bijzonder gewaardeerd en dat heeft enorm geholpen. Dank jullie wel.”

Rijxman heeft de afgelopen tijd weinig kunnen werken. “Ik heb de afgelopen periode noodgedwongen met iets meer afstand naar de publieke omroep gekeken en dat vond ik – hoe gek dat misschien ook klinkt – een verrijkende ervaring. Echt als kijker en als luisteraar genieten, even zonder die professionele bril. Dat maakte me eigenlijk alleen maar trotser.”

Het was een turbulente zomer, aldus Rijxman. “Ook rond de NPO piekte de temperatuur. Het Duitse experiment met Barry Atsma, de verdwijnende piepjes op Radio 1 en natuurlijk de mogelijke gevolgen van de bezuinigingen op onze programma’s.”

Het maakte één ding duidelijk: we doen er toe bij de NPO.”

Lees ook: Zieke Shula Rijxman wil eind augustus weer aan de slag (26 juli)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen