SBS 6 neemt na dertien jaar afscheid van rood logo

SBS 6 heeft vanaf vandaag een nieuwe huisstijl. De meest in het oog springende verandering is het logo: die toont een grote witte zes met frisse blauwe tinten als achtergrond. Dat heeft de zender laten weten. Na maar liefst dertien jaar neemt SBS 6 afscheid van felrood als basiskleur. Zendermanager René Oosterman legt uit: “Dit soort beslissingen neem je niet in een opwelling. Wij zijn stap voor stap bezig met een zorgvuldige herpositionering van SBS 6.”

Zendereigenaar John de Mol wil een nieuw SBS 6 neerzetten. Oosterman: “Bestaande programma’s worden opgefrist, terwijl nieuwe presentatoren en formats hun intrede doen. Daar hoort ook een nieuwe huisstijl voor de zender als geheel bij.”

Oosterman is blij met het blauwe uiterlijk. “Ik ben erg blij met het resultaat en hoop dat onze kijkers en adverteerders het daarmee eens zijn.

De nieuwe huisstijl van SBS 6 is ontworpen door Bob van der Put, die ook een van de geestelijk vaders van het vorige logo was.

SBS 6 heeft nog niet gereageerd op het gerucht dat de zender volgend jaar verder zou gaan als Talpa 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen