Monique Smit niet ontslagen bij Telegraaf VNDG

Monique Smit wordt niet ontslagen als presentatrice bij VNDG, het videoplatform van De Telegraaf. Wel gaan zij en Nance Coolen hun shownieuwsitems afwisselen met Maarten Steendam. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. De Story meldde vorige maand dat zich een financieel drama zou voltrekken voor Smit, omdat ze zou worden ontslagen bij de krant. “Monique streek bijna 13.000 euro per maand op met het presenteren van filmpjes, dus zo’n anderhalve ton per jaar!”  

Een insider zei in het showblad: “Dat was voor vier dagen per week. Nu nog één keer in de twee weken. En heel binnenkort houdt ook dat op.

Volgens de Story is het salaris van Smit onmisbaar voor haar gezin, omdat ze een dure hypotheek heeft. “Een jaar nadat de champagne mocht worden ontkurkt, ziet het financiële plaatje er een stuk minder rooskleurig uit.

Reactie Smit

Twee weken geleden vertelde Smit aan de Privé dat ze niet weet waar deze geruchten vandaan komen. “Ik las dat ik werkloos word, dat ik geen hypotheek kan krijgen, dat mijn vriend Martijn geen vast contract heeft en dat we ons huis moeten verkopen. Hoe komen ze erbij? Juist op het moment dat het zo lekker gaat. Geloof me, wij hebben alles op de rit. Mijn vriend heeft een heel goede baan, hij is commercieel manager mét een contract.

Het is gewoon niet leuk. Mijn vader belde mij er zelfs over op omdat hij het ergens gelezen had en wilde weten hoe ze erbij kwamen. Terwijl mijn zangcarrière zo goed gaat en ik juist in meer programma’s van RTL te zien zal zijn de komende tijd. Het lijkt wel afgunst.

Reactie Telegraaf

De Telegraaf laat nu weten dat Smit nog steeds actief is als presentatrice van Privé VNDG. Nu de VNDG-studio naar de Basisweg verhuist, gaat de krant meer in eigen beheer produceren.

Maarten Steendam wordt dan naast nieuws en royalty ook op entertainment ingezet. “Daarnaast blijven ook Monique Smit en Nance af en toe Privé VNDG presenteren.”

Foto: Telegraaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen