‘SBS 6 gaat verder als 6 of Talpa 6’

SBS 6 is langzaam afscheid aan het nemen van de letters SBS. Intern mag er al niet meer worden gesproken over SBS. Dat meldde showdeskundige Eric de Munck woensdagavond in RTL Boulevard. Op internetfora gaat al een tijdje het gerucht dat de zendernaam van SBS 6 volgend jaar wordt aangepast in Talpa 6 of gewoon Zes. “Wat ik heel opvallend vind is dat er vandaag een interne mail is verspreid bij SBS dat de letters SBS niet meer gebruikt worden“, aldus De Munck.

Het afscheid van de naam gaat gefaseerd, aldus De Munck. “In de gidsen enzo staat nog SBS, maar intern en in alle uitingen is het 6. Ze zeggen ‘je ziet het op 6’, ‘vanavond op 6’, dus langzaam aan zijn ze die letters aan het weghalen.”

De Munck vult aan op zijn weblog: “De nieuwe pay-off ‘Je Ziet het op 6’ lijkt me slechts een voorbode van nog meer veranderingen: kan bijna niet anders over de naam SBS verdwijnt binnen niet al te lange tijd van zender.

Wat het gaat worden? “Het lijkt me dat Talpa er wel iets Hollandser van gaat maken. Of lekker simpel: gewoon alleen Zes.

Als SBS 6 gevraagd wordt of de zender inderdaad afscheid gaat nemen van zijn naam, laat ze weten hier nu geen antwoord op te kunnen geven.

Lees ook:
SBS 6 neemt na dertien jaar afscheid van rood logo (1 augustus)
Hart van Nederland en Shownieuws nu ook in het blauw (2 augustus)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen