‘RTL 7 moet Humberto en Barbara op VI zetten’

Geplaatst op Sun 12 Aug 2018 om 10:30

RTL 7 zou er goed aan doen om met een opvolger van de talkshow Voetbal Inside te komen. Er is nog genoeg ruimte over naast Studio Voetbal en Veronica Inside. Dat zegt mediajournalist Maarten Hafkamp in een column op frank.news. Hoewel de mannen van VI zijn vertrokken is RTL 7 het merk Voetbal Inside blijven voeren. Die wordt nu gebruikt voor de uitzendingen rondom de Europa League, waar – tot overmaat van ramp voor RTL – dit jaar waarschijnlijk geen Nederlandse clubs aan meedoen.

Veronica zit flink in de lift dankzij de mannen van VI, maar RTL 7 stort in als een kaartenhuis. RTL moet dat niet laten gebeuren en durven te vernieuwen, stelt Hafkamp.

Volgens hem kan RTL met een beter alternatief voor Studio Voetbal komen. “Daar kijken ook nog altijd veel mensen naar, maar dat is slaapverwekkend. Dat moet RTL beter kunnen.

Met wie dan? “Met Humberto Tan, Simon Zijlemans, Koert Westerman en bijvoorbeeld Barbara Barend, die met haar Helden-platform laat zien dat je goede sportcontent kunt maken.

RTL 7 moet in elk geval niet halsstarrig vasthouden aan het begrip Voetbal Inside, want dat zal de kijker tot in lengte van dagen associëren met het VI-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, aldus Hafkamp.

Nu lijkt het op een defensieve zet van RTL, net als met RTL Late Night, wat de kijker zal associëren met Tan en niet met Twan. RTL moet durven vernieuwen.

De column van Maarten Hafkamp kunt u lezen op de site van frank.news.

Foto: RTL
34 Reacties op “‘RTL 7 moet Humberto en Barbara op VI zetten’”


 1. Bart

  Als RTL moet durven vernieuwen volgens deze Maarten dan moeten ze juist niet aankomen met Humberto en een talkshow. Dat zou juist ontzettend stom zijn. RTL moet meer naar de kijker luisteren en onderzoeken wat deze wil zien en daar gehoor aangeven. Het heeft in elk geval aangegeven geen Humberto meer te willen en moet je dus niet weer met hem aan komen zetten. Humberto het gat laten opvullen wat het trio heft achterlaten is natuurlijk koren op de molen voor de heren van Veronica Inside.

  Maarten Hafkamp heeft het over 2 sport talkshows maar gaat er even aan voorbij at er veel meer zijn. Je hebt ook nog die van FOX, Ziggo sport en KPN presenteert. Er zijn nog tal van manieren om sport programma’s te brengen. Pols Eric Dijkstra en Frank Evenblij voor wekelijks Bureau Sport. Misschien Wilfried de Jong? Ga een samenwerking aan met Ziggo en/of KPN en wissel (sport) programma’s uit. Tal van mogelijkheden om meer te maken van RTL7. Dat hoeft allemaal helemaal niet zo veel te kosten. Alleen niet aan komen zetten Humberto Tan en Barbara Barend.

 2. Sandertje

  RTL luistert al jaren niet meer naar de kijker en brengt alleen nog maar rotzooi op televisie dat geen hond wil zien. Ze proberen altijd te scoren over de rug van iemand anders. Is het niet mensen met schulden dan wel gekkies met een rare hobby of types als barbie. Het boeit ze geen reet hoe het met de deelnemers en kandidaten na de show is uitgezonden gaat.

 3. Peter

  Die shows van FOX, KPN en Ziggo kijkt geen hond naar, alleen de werknemers in de eindregie.
  Humberto zou een goede keuze zijn want die komt immers van de sportprogramna’s.

 4. Laurens

  @Bart;
  Eric Dijkstra en Frank Evenblij is inderdaad een geweldig duo. Leuk op elkaar ingespeeld en kan nog wel groter worden als ze niet verstopt blijven op NPO3.

  Alles wat aan tafel gebeurt zal op RTL7 herinneren aan VI. Een andere opzet zou dus noodzakelijk zijn. Bureau Sport zou kunnen werken, maar dan niet met de mensen die RTL7 nu in dienst heeft. Ze zijn goed in het oplepelen van nieuwsfeiten, maar niet van zo’n ‘los’ programma.

 5. weethetbeter

  Heeft Humberto humor ? Barbara is leuk om ergens te praten als deskundige want daar is ze steengoed in m.b.t. tot alle sporten !!!!

 6. poli

  Barbara heeft de stem,het fatsoen en de snelheid van denken niet om een talkshow te leiden. Helden content is veelal gesponsord, marginaal en Ron Brandsteder zou haar tong willen zien na het interviewen.

 7. Curryworst

  Barbara zien we alleen maar op tv vanwege papa Frits.
  Niet door haar eigen verdienste.

 8. 2018

  @Curryworst, het wemelt in de tv wereld van de (vooral) zoontjes-van ; dit zijn volledige nitwits zonder opleiding, eigen verdienste of enige intelligentie, die zomaar regisseur worden, etc etc. Ze horen niet in de tv wereld thuis, op geen enkele manier, hun producten zijn troep. Barbara Barend is juist een byzondere uitzondering op deze regel. Ze heeft wel verstand van zaken, bescheiden, intelligent en kent haar plaats goed.

 9. q8

  s.v.p niet de barendjes,
  laten die eerst maar eens hun verhaal over JBC vertellen,
  hun wisten toch meer,
  en vooral dat asociale gedrag van barbara,[ t zelfde als de brij, ]

 10. Backspace

  @poli, Barbara Barend heeft geen fatsoen ? En geen snelheid van denken ? Geen stem ? In welke waanwereld leef jij eigenlijk , ”Poli”?

 11. Shaniquilia vd Put

  Volgens mij heeft Bertelsmann al jaren geleden ingezien dat lineaire televisie te weinig rendement voor beleggers ging opleveren en laat ze het langzaam uitdoven. Die jongens uit Gutersloh zijn natuurlijk ook niet gek.

 12. 5x

  Poli vindt zichzelf beter geschikt voor een talkshow dan Barend. Helaas is poli een laffe jakhals die zich verschuilt achter een nickname en zit hij op internet zijn frustratie te uiten, wordt niks dus, nooit. Dag poli.

 13. Job

  Het beste rendement zouden ze kunnen maken door rtl7 helemaal te schrappen…. Als je die kijkcijfers ziet van rtl5/7/8 dan vraag je je af wat de zin van het voortbestaan nog is…. Vaak nauwelijk 100k kijkers op primetime…. Zelfde geldt voor een aantal veronica/sbs zenders….

 14. Mo Bounce

  Nee, doe maar niet.

 15. Raaf

  Hahahaha Umberto en Barabara
  Ik vermoed zo’n 37 kijkers

  Laat het woordje journalist maar gevoeglijk weg uit mediajournalist Maarten Hafkamp.

 16. Michiel

  Geen Nederlandse clubs? PSV en waarschijnlijk ook Ajax spelen Europa League dit najaar hoor.

 17. Me

  Het moet eens zijn afgelopen dat RTL van mijn reclamegeld zo’n flut programma’s
  uitzendt. Al die sport waar van die absurde bedragen voor gevraagd worden moet
  achter de decoder. De NPO moet alleen nog sport uitzenden waarvoor de rechten
  redelijk zijn en via reclame inkomsten weer wordt terug verdiend.
  Voetbal heeft door over aanbod zijn langste tijd gehad.
  Als VI alleen over voetbal ging keek er geen hond. Het is dat die zwerver vaak
  botte uitspraken doet over van alles en nog wat , en dit maakt het programma
  interessant.

 18. Shaniquilia vd Put

  @me (myself and I) Jij gaat zeker ook nooit naar evenementen, musea, open dagen, theatervoorstellingen oid, want die worden ook vaal gesponsord door de unilevers en P&G’s. Indirect zou je toch eens mee kunnen betalen aan de marketing-budgetten van de deo- en ijsjesverkopers. Bij de NPO heb je geen keuze, daar MOET je aan meebetalen. Bij RTL reclames kun je zelf bepalen welke deo of welk ijsje jij koopt. Maar dit zal allemaal wel te ingewikkeld voor je zijn, gezien het feit dat je dit non-argument al tijden gebruikt en niet vatbaar lijkt te zijn voor rede inzake dit topic.

 19. Bram

  @Me: Reclame wordt betaald door mensen die naar aanleiding van commercials iets kopen. Je bepaalt zelf of je je door een commercial laat overhalen iets te kopen.

 20. chris

  Wie zit daar op te wachten ?

 21. Bert

  Ben het met de reacties hiervoor voor een deel eens en een deel oneens. Dat blijf je altijd houden. Eigenlijk wil ik het heel simpel houd. RTL moet het roer compleet omgooien zo niet dan blijft alleen videoland over!

 22. SOLANGE

  Q8 Helemaal mee eens niet die Barbara Barend die Gijs van Dam uit het niets hebben beledigd valse meid en Tan absoluut niet meer op de TV de man heeft geen gunfactor fake lachende dwaas…. die zichzelf enorm vindt

 23. Raaf

  Ik persoonlijk hoop dat RTL luistert naar deze media’journalist’
  Immers,
  Dat zou de ondergang louter bespoedigen.

  Barend en Tan
  Hihihi
  Barend kan alleen maar in hokjes en identity politics denken. Ze is het vleesgewordern Virtue Signalling. Een stokoude Snowflake. Een kleingeestige Social Justice Warrior die al eerder totaal faalde bij VI

  En Umberto ?
  Tan’s laatste relevante vraag was toen hij op drie jarige leeftijd zijn oma stampvoetend vroeg waarom hij geen extra koekje mocht hebben. Sindsdien komt er alleen zalf en balsem uit.

 24. Bart

  M op 7😀

 25. fred emmer

  hoemberto wil te graag op teevee

 26. poli

  Met haar stem en ademhaling zou je wensen dat je doof bent. Bij VI toen zij presenteerde was ze pro-Ajax, was ze niet ad rem en kon ternauwernood de lijn van het programma vasthouden en zij had te veel personen ‘belangen’ die ze wilde beschermen als Johan kritiek had. Met Gijs van Dam heeft zij meegedaan aan een heksenjacht zonder het recht zijn werk te laten doen. Daarom geen fatsoen.

 27. Ton

  @poli: citaat: ”met haar stem en ademhaling zou je wensen dat je doof bent”.
  Nogmaals: in welke waanwereld leef jij ? Je bent helemaal niks, he poli .

 28. Eindbaas

  Jaaaah Lekkkerrr kip eetuh en foetballuh mensuh! Dat gaat Soewinguh!

 29. Deedee

  Denk niet dat Tan en Babs daar zin in hebben.

 30. tim

  goed plan samen met john de wolf

 31. Michel W.

  Misschien goed dat Maarten het ook es non lineair bekijkt? Voetbal Inside was en is meer dan alleen een tv programma. En Maarten slaat de plank compleet mis met zn voorstel om Humberto op een nieuw voetbalprogramma te zetten. Humberto was ooit sport, maar is nu entertainment, oh nee hij is uitgekakt door de kijker. Kortom: niet doen.

 32. rafi

  is te zien dan johan derksen oud wordt………………….

  alles wat hij over feyenoord en …..heeft gezegd klopt voor geen meter

  dus ik kijk niet meer naar johan rene en wilfred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  johan het is 0 – 2 geworden………………..

 33. ano@niem.nl

  Het laatste wat je als RTL moet willen is weer een kloon van een van de voetbalprogramma’s. NOS bakt er niets van op de zondagavond, oude heertjes die over voetbal praten als een soort moeilijke wiskunde en pro-AJAX.
  Laten we het niet hebben over Tom Egberts, die slaat keer op keer de plank mis.

  Rondo is een slap aftreksel van Studio Voetbal, al even saai.

  Dan hebben we nog de Natafelen, ook oersaai geleuter.

  RTL doet er beter aan zich niet te profielen met Voetbal Inside. Dat slaat de plank volledig mis. RTL Sport/Voetbal terug als naar is beter. Voetbal Inside WAS het programma van Derksten, Genee en Gijp en laat het daar bij.

 34. JJ

  Koert Westerman? Die man faalt is alles zo hard.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.