Leo Alkemade denkt dat Foute Vrienden uit elkaar vallen

Geplaatst op Sun 12 Aug 2018 om 10:00

Leo Alkemade denkt dat er na het komende vierde seizoen een einde komt aan de huidige samenstelling van het Foute Vrienden-team. Dat zegt hij in gesprek met de Playboy. Twee jaar lang bestond het team uit Pepijn Gunneweg, Pim Muda, Albert Jan van Rees en Klaas van der Eerden. Die laatste naam werd afgelopen seizoen ingeruild door drie wisselende vrienden: Leo Alkemade, Tim Kamps en Alex Ploeg. Inmiddels worden de heren tijdens hun pranks steeds vaker herkend.

Als de mensen door hebben dat ze gefopt worden, verliest Foute Vrienden zijn kracht, legt Alkemade uit. “Het wordt inderdaad steeds moeilijker. Deze week waren we aan het filmen in een fotostudio toen er iemand binnenkwam en zei: ‘Hé, jij bent toch die acteur?’

Bij herkenning moet je weer een verhaal verzinnen, aldus Alkemade. “Ik beaamde dat, maar zei er tegelijk bij dat ik eigenlijk ben opgeleid als fotograaf en dat ik dit er af en toe nog bij doe omdat ik het heel gaaf vind om te doen. Dat geloven ze dan grappig genoeg ook meteen.”

Maar dat het een keer stopt… Ik denk dat het heel lastig is om hierna nog een seizoen te maken met dit clubje.

En keert zijn andere programma Sluipschutters eigenlijk nog terug? “Ja. We zijn nu aan het schrijven, dus ik verwacht dat het september volgend jaar weer op televisie zal komen. We moeten vierhonderd grappige scènes bedenken voor zo’n seizoen, dus je kunt je voorstellen dat we daar wel even mee bezig zijn naast al onze andere werkzaamheden.

Het Playboy-interview met Leo Alkemade kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
15 Reacties op “Leo Alkemade denkt dat Foute Vrienden uit elkaar vallen”


 1. Barend-Jan Zwartkijker

  Vrouwelijke versie is ook erg grappig.

 2. Flip de Beer

  M als foute vriend erbij?

 3. Barend-Jan Zwartkijker

  @flip;

  Dat is ind’rnaad een hele echte foute vriend.

 4. danny

  Niet erg.

 5. Six Floors

  En wanneer komt dit op tv?

 6. scott_0

  Ik zou ze straal voorbij lopen.

 7. Mo Bounce

  Mooi voor je, kånker-scott.

 8. J

  @Six Floors: vanaf 5 september 21:30

 9. Six Floors

  @J, bedankt voor je snelle antwoord.

 10. Sip

  Leo denkt dat hij leuk is, maar dat is hij niet.

 11. Japie

  Smakeloos programma.

 12. Roel Driesvink

  Dat ze maar uit elkaar vallen. Niets is erger dan hersenloze broodroosters die keihard om hun eigen domme “grappen” lachen. Platvloerse t.v. wat totaal nutteloos is.

 13. AygoNL

  sinds dat Klaas van der Eerden weg is, vind ik het tegenvallen.
  en de Foute Vriendinnen vind ik een slechte kopie.

  Foute Vriendinnen had geen kopie moeten zijn.

 14. anoniem

  Hoe ironisch.. :-)

 15. Bart

  @J Ik vind het wel tijd worden voor andere programma’s op RTL5. Hiervan kun je niet eindeloos seizoenen blijven maken. Op het gegeven moment (best snel) is de grap er wel af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.