Leo Alkemade denkt dat Foute Vrienden uit elkaar vallen

Leo Alkemade denkt dat er na het komende vierde seizoen een einde komt aan de huidige samenstelling van het Foute Vrienden-team. Dat zegt hij in gesprek met de Playboy. Twee jaar lang bestond het team uit Pepijn Gunneweg, Pim Muda, Albert Jan van Rees en Klaas van der Eerden. Die laatste naam werd afgelopen seizoen ingeruild door drie wisselende vrienden: Leo Alkemade, Tim Kamps en Alex Ploeg. Inmiddels worden de heren tijdens hun pranks steeds vaker herkend.

Als de mensen door hebben dat ze gefopt worden, verliest Foute Vrienden zijn kracht, legt Alkemade uit. “Het wordt inderdaad steeds moeilijker. Deze week waren we aan het filmen in een fotostudio toen er iemand binnenkwam en zei: ‘Hé, jij bent toch die acteur?’

Bij herkenning moet je weer een verhaal verzinnen, aldus Alkemade. “Ik beaamde dat, maar zei er tegelijk bij dat ik eigenlijk ben opgeleid als fotograaf en dat ik dit er af en toe nog bij doe omdat ik het heel gaaf vind om te doen. Dat geloven ze dan grappig genoeg ook meteen.”

Maar dat het een keer stopt… Ik denk dat het heel lastig is om hierna nog een seizoen te maken met dit clubje.

En keert zijn andere programma Sluipschutters eigenlijk nog terug? “Ja. We zijn nu aan het schrijven, dus ik verwacht dat het september volgend jaar weer op televisie zal komen. We moeten vierhonderd grappige scènes bedenken voor zo’n seizoen, dus je kunt je voorstellen dat we daar wel even mee bezig zijn naast al onze andere werkzaamheden.

Het Playboy-interview met Leo Alkemade kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen