RTL 4 verlengt Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Geplaatst op Thu 16 Aug 2018 om 10:10

RTL 4 verlengt Het Italiaanse Dorp: Ollolai, dat momenteel elke werkdag om half tien ‘s avonds op zender is. Eigenlijk zou de realityserie volgende week vrijdag stoppen, maar de titel gaat verder in een wekelijkse frequentie. Dat heeft de zender bekendgemaakt via RTL Boulevard. De Ollolai-show begon medio juli, maar ruim een maand later is het verhaal nog niet helemaal verteld, vindt RTL. “Het is bijlange na nog niet af, maar daar heeft RTL wat op gevonden“, aldus showkenner Aran Bade.

Het programma gaat door. “Het blijft niet dagelijks, maar het wordt wekelijks. Het begint op maandag 3 september om half tien en dan krijgen we zes weken lang nog een soort update van te zien over hoe het nu gaat met ze. We kunnen het dus blijven volgen.

Het Italiaanse Dorp: Ollolai doet goede zaken in de zomerprogrammering van RTL 4. Dinsdag noteerde het programma zelfs een record; er keken maar liefst 875.000 mensen.

Op de maandagavond zal Ollolai te zien zijn na het soortgelijke programma Helemaal Het Einde.

Foto: RTL
48 Reacties op “RTL 4 verlengt Het Italiaanse Dorp: Ollolai”


 1. Anna

  Erg leuk! Had van begin af aan wekelijks mogen zijn.

 2. Martini

  Zes afleveringen erbij? Ik zou zeggen twaalf stuks. Laat lekker tot november doorlopen!

 3. Mattie

  Wat een leuke deelnemers! Graag lekker lang door laten lopen.

 4. anoniem

  Ik kijk er graag naar en ben blij dat het nog even doorgaat!

 5. Dr phil

  Top rtl nog zo’n programma erbij maar niet teveel

 6. Peter

  Erg leuk programma. Mooi om te zien hoe dit avontuur verder afloopt.
  Ook heel mooi voor het dorpje dat het door zo’n programma helemaal op de kaart staat. Ze kunnen het toerisme goed gebruiken en dat is gelukt.

 7. Albert

  Ik kan me niet voorstellen dat het bij 6 blijft. Ze kunnen beter nieuwe koppels toevoegen , er stonden meer huizen te koop nog voor 1 euro.

 8. Wanda

  Mooi. Ik heb nog geen uitzending gemist. Leuke koppels inderdaad, al hebben sommigen wat rare trekjes soms (niet dat dat per se negаtief is). Ik hoop dat de wekelijse uitzending net zo leuk blijven.

 9. godsamme

  aansluitend op ollolai: een nieuw leven in de zon ook op rtl 4 erg gave serie

 10. Evelien

  Top uitzending alleen jammer dat er 2 stellen zijn die zich afsluiten en anders opstellen en het zgn. Allemaal beter weten. Die komen zichzelf nog wel tegen denk ik.

 11. Ron

  Het is de verrassing van deze zomer, natuurlijk smeren ze dit uit, en mag nog wel wat langer ook wat mij betreft. Ik denk volgend jaar zomer een vervolg met nieuwe stellen in Ollolai want er waren nog wel wat meer huisjes te koop daar. Succes verzekerd. Al is het jammer dat ze dit format niet doorpakken op Videoland. Dat wilde ze juist meer op de kaart zetten dacht ik.

 12. Marcel

  @Ron Zeker de verrassing van deze zomer, heerlijk programma. Ik denk dat veel mensen het jammer vinden dat het niet dagelijks doorgaat (op Videoland) en wekelijks een uitzending op RTL. En hup…idd drie nieuwe bewoners erbij…

 13. RTL fan

  Ben het volledig met andere eens: lekker door laten lopen.
  Geen zes maar gewoon 12 erbij ofzo

 14. Bart

  Beetje weinig extra afleveringen

 15. Arie

  Maar 1 aflevering per week en maar 6 weken.
  Kom op zeg, minstens 3x per week tot eind van het jaar!

 16. Maartje

  Wie zijn jullie favoriete en minst favoriete deelnemers? Ik vind Marije en Ovan geweldig. Zo lekker positief ook. En ik vind de wisselwerking tussen Daniëlle en Joey heel leuk. Die plaagstootjes onderling steeds. Diederik daarentegen vind ik te streberig, die word ronduit nеgatief als hij verliest. Chantal en Paul onttrekken zich te veel en gooien er bij de opdrachten bewust met de pet naar, wat jammer is.

 17. oja

  @ Maartje :
  Marcello en Sandra zijn schreeuwende tokkies met tatoeages die nergens aan mee doen. Joëy en Daniëlla zijn de beste!

 18. Anna

  Stuk voor stuk leuke stellen en bijzonder goed ‘gecast’. Niet alle stellen lijken op het eerste oog uitgesproken of boeiend, maar op hun eigen subtiele manier zijn ze dat juist allemaal wél. Ook goed hoe de mensen om hen erin meegenomen worden zoals Sandra’s zoon Luca.

  Met Marcello en Sandra is het in ieder geval nooit saai, Joey is af en toe net een stripfiguur (“Mijn richtingsgevoel is zo slecht, als ik een rondje draai ben ik de weg kwijt.”), Marije en Ovan zijn opvallend, Diederik heeft veel humor…

 19. Roy

  Doe maar 6 jaar erbij, en anders via videoland, dan zal ik toch echt voor t eerst een abbonement nemen, wat een leuk programma.

 20. Pepernoot

  Nee, Maartje.
  Diederik en Brenda snappen het tenminste.
  Ze zijn daar om te winnen en spelen het spel op zeer hoog niveau.
  Ze weten zelfs hun dochtertje in te zetten voor de winst.
  Het gaat om duizenden euro’s vergeet dat niet.
  Uitgekookt stel, ik mag dat wel.

 21. Chiel

  Ik ga het nog volgen, ooit. Maar… is het niet heel saai dat er nog geen ‘eindresultaat’ in zicht is? Zoals bij Ik vertrek, Het Roer Om of Het Blok?

 22. Freddy

  Heerlijk programma. Onbekende mensen, een droom die velen wel hebben, goed gecast.
  RTL zonder TALPA. Misschien een mooie vervanger van helemaal het einde, wat van TALPA is en evt naar 6 kan verhuizen….

 23. Pokkie

  Sandra heeft een lekkere dochter.

 24. Coeus

  Ja Diederik is juist de leukste! Dat lijkt me nou echt iemand waar je een avond mee kan doorzakken in een bar! Toffe kerel. Zag ‘m dan gister op die ezel!!

 25. Mario

  Ze mogen bij RTL wel wat meer hun best doen om Italiaanse woorden correct uit te spreken. Dat het niet accentloos kan, is heel logisch, maar de aankondigster praat over Óllolai met de klemtoon op de 1e lettergreep, terwijl het Ollolái is. Je zou toch op zijn minst de titel van je eigen programma moeten kunnen uitspreken!
  De voice-over die doet maar wat, die spreekt zelfs het Italiaanse woord voor vijf (“cinque”, spreek uit “tsjien-kwee”) soms uit als het Spaanse cinco (“sienkoo”). En dat is slechts één voorbeeld. Probleem begint waarschijnlijk al bij de schrijvers. Die moeten uitspraak-cues in die teksten zetten, zodat de voice-over niet hoeft te raden.

 26. Kathie jansen

  Eindelijk .eens een verstandigge beslissing .van RTL4

 27. LTR

  Marije en Ovan zijn te zwart. Marcello en zijn vrouw zijn te tokkie. Joey en Danielle zijn te jong. Paul en Chantal zijn te oud. Brenda en Diederik zijn te Belgisch. Dom programma.

 28. Wiebe

  Marcel en Sandra zijn helemaal geen tokkies, de enige die dat is is die Diederik de landvеrrаder die hun ideeën voor het feest heeft gestolen.

 29. Krezus Jistus

  Mensen die niet mee willen in de groepsdynamiek naar huis sturen (door de Italiaanse jury) en twee nieuwe stellen invliegen. Paul en die vreselijke vrouw van hem kunnen dus weg, evenals die twee Amsterdamse tokkies.

 30. Oppe

  Krezus Jistus

  Och, heeft Amsterdam het weer gedaan, ja? Ze komen niet eens uit Amsterdam, zeikflap!

 31. IP Reclame

  Miami Florida, Denver Colorado, non-stop met Martinair!
  Orlando Florida, Fort Lauderdale, Tampa, non-stop met Martinair!
  Dominicaanse Republiek, Jamaica,
  Mexico, Cuba, Barbados…

  Lekker ver, non-stop met Martinair!

 32. Niels777

  Zou t gewoon door laten lopen iedere dag half 10, mooie lead in Twan en je kunt je sterkste titels op half 9 zetten

 33. Bart

  Oppe, 020 is het open riool van Nederland inclusief bijhorende rioolratten.

 34. Oppe

  Mooi, maar wat heeft dat te maken met twee mensen die niet uit Amsterdam komen? je bent niet helder vandaag, of wel?

 35. :Marko:

  Jammer dat het niet vaker wordt. Ik kan het begrijpen als dagelijks moeilijk wordt, maar één keer per week is weer een ander uiterste.

 36. Lamberto

  Ziet niemand de overeenkomst in gezicht tussen Diederik en Voldemort?!?

 37. Roy

  Erg leuk programma. Heerlijke t.v.
  Hopelijk gaat het nog lang door, zoals helemaal het einde

 38. Caoll

  Joey moet cabaretier worden. Hij is zo grappig!!!!

 39. Tijmen

  Een succes wat het tanende RTL goed ka gebruiken.

 40. Jean-Paul

  Dit programma is heel vermakelijk en weer eens wat anders dan jaar in, jaar uit “Robinson”. De cast is grotendeels geslaagd. Dat kun je zien aan de kritiek op en de voorkeur van de verschillende kijkers. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Persoonlijk vind ik, voorzover de beelden hun recht doen, dat Chantal en Paul het minst bijdragen en on aanpasbaar zij. Ze lijken het programma te gebruiken voor hun 1,- euro aankoop voor een nieuwe praktijk. Gratis behandelingen vond ik op zich een goeie, verder oersaai. Joey en Danielle vind ik het leukst, de lekkere droge humor, leuke jong stel, aanpasbaar en ze hebben, mits goed uitgewerkt realiseerbare plannen. Marcello en Sandra horen erin, omdat ze zijn wie en wat ze zijn en dat is gewoon lachen. Ovan en Marije zijn lekker apart en creatief. Diederik en Brenda, eerst mocht ik hem niet zo, vond hem een slechte verliezer en vervelend strebertje. Echter laten ze nu meer en meer de kant zien van een stel dat wel hard wil werken voor en met de gemeenschap. Hoe hebben jullie trouwens drie stellen kunnen vinden waar de vrouwen allemaal een kop (en schouders) groter zijn dan hun kerels?

 41. Jusse

  Danielle is een dikke Hagenees.

 42. Thijs

  Leuk bericht, Jean-Paul. Dat van die lengtes was mij ook meteen bij aflevering 1 opgevallen. Als ik het zo zie zijn Marije en vooral Brenda ook wel een stuk langer dan gemiddeld. Diederik lijkt mij van normale lengte. Ik vroeg me vooral af wat die Italianen dachten. Die zullen wel denken dat Nederlandse vrouwen werkelijk extreem lang zijn.

 43. Japio

  Ik vind dit een fijn programma en gelukkig voor RTL een kaskraker . Het gaat veel verder dan ‘zomaar een huis kopen voor een euro’ ; het gaat over integreren. Daar lijken Diederik en Brenda op dit ogenblik het beste in te slagen. Dat Sandra en Marcello het lukt om hun product te exporteren, vind ik razendknap. Ik denk dat Joey en Danielle er uiteindelijk met de hoofdprijs van door zullen gaan.

 44. Mary

  Wat een fijn programma,ik mis er geen een, maar van 5 keer per week naar 1 keer is wel een hele overgang ga maar naar 3 per week en tot het eind van het jaar, en wat een prachtig stel lMarije en Ovan ,en Joey en Daninieelle zijn heel goed bezich,enkel is er wel een heel verschil in de huisen de 3 jonge stellen hebben wel de woningen waar heel veel aan gedaan moet worden de anderen 2 stellen konden er al wonen veel minder aan te doen.

 45. Hanny

  Het is een leuk programma ollolai laten ze maar die herhalingen van andere uitzendingen weg laten en dit uit zenden is erg leuk om te kijken

 46. Karin

  Utopia eruit toch alleen maar haat en nijd en vervangen voor ollolai!!!

 47. Cornelis Vermeulen

  Hallo, ik ben op zoek naar het adres van Diederik de patatbakker, wie kan mij daar aan helpen twee aardappelschillers voor hem. met vgrt. Vermeulen

 48. Marley

  Onverwacht leuke serie en het is jammer dat het “dagelijkse” deel afgelopen is. Ik ben blij dat het wekelijks nog even doorgaat, maar ik zou écht blij worden als er volgend jaar zomer een flinke update zou komen, waarin we zouden kunnen zien hoe het de koppels dán vergaat. Zijn hun bedrijven na een jaar écht van de grond? Is het leven in Ollolai – als de eerste roes voorbij is – nog steeds leuk of stuiten de koppels op typische problemen? Hoe is het leven in een winters Ollolai? Dat soort vragen – en nog veel meer – zouden beantwoord kunnen worden in een nieuwe serie, over een jaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.