Paul Römer haakt woest af bij House of Talent

Geplaatst op Tue 07 Aug 2018 om 14:00

Paul Römer, de baas van omroep NTR, wilde maandagavond kijken naar het nieuwe SBS 6-programma House of Talent, maar is woest afgehaakt toen er opeens een commercial in beeld kwam. Dat laat hij blijken op Twitter. House of Talent begon maandag om zeven uur en ongeveer een uurtje later besloot Römer om het programma terug te gaan kijken via de tv-box van KPN. “Zit ik via mijn KPN-box House of Talent terug te kijken, kan ik de reclame niet doorspoelen“, brieste hij.

Römer besloot direct om op stop te drukken. “Ik krijg een berichtje in mijn scherm dat SBS 6 doorspoelen niet toestaat. Laat maar zitten dan! #nietvandezetijd

House of Talent is zonder reclame terug te kijken via de betaalde terugkijkdienst NLZIET, waar ook zijn eigen programma’s van de NTR worden aangeboden.

Het nieuwe programma van John de Mol begon maandag overigens met magere cijfers vanwege het hete zomerweer. Er keken 187.000 mensen (6,4 procent).

Foto: NPO Radio 1
59 Reacties op “Paul Römer haakt woest af bij House of Talent”


 1. Simon stokvis

  Op datzelfde apparaat kan je ook opnemen waarschijnlijk. Dan moettie dat doen en terugkijken…

  Wat een dommert

 2. Cees

  @simon Nee, dan kan je ook niet doorspoelen.

  J

 3. Ron

  Dat is al een tijdje hoor. Gewoon opnemen en dan kijken, heb je er geen last van.

 4. :D

  De reden dat ik nooit RTL en SBS terugkijk. Dat vreselijke gezeik over dat vooruitspoelen. En dan zul je altijd zien dat er iets misgaat met afspelen terwijl je een uur in het programma zit. Kun je alleen nog maar vanaf het begin kijken en moet je dat ding een uur laten spelen tot je de draad weer kunt oppakken. Nooit meer!

 5. Pierre

  Dom programma helemaal doorspoelen

 6. jroen

  Wat een pauper nieuws..

 7. Dinsdag

  Ik kijk ook niets meer terug van RTL en SBS

  Zeer irritant.

 8. Lies

  Hij snapt het niet. Dat is het ergste.
  En wordt nog boos ook.
  Zucht….

 9. robb

  Paul Römer doe je nu zo dom of ben je zo dom.

 10. Mattie

  #nietvandezetijd?! Het is een commerciele zender Paul! Weet je nog? Van vroeger? Toen je programmas moest maken ZONDER bakken met belastinggeld. Lijkt me wat te warm voor die NTR-boter op je hoofd…

 11. Esmee

  gewoon kijken via Youtube zonder reclame

 12. sjon

  dat verwacht je niet nou de volgende keer toch maar de vhs mee laten draaien

 13. Lies

  Zullen we Paul analoog een kaartje sturen onder #nietvandezetijd. En er een kinderpostzegel opplakken en dan in de brievenbus doen? Of per postduif?

 14. Bart

  @Cees Ja wel hoor. Als en de programma’s opneemt kun je reclames etc. gewoon doorspoelen. Bij alle zenders. Hier nemen we alles op. Werkt perfect.

 15. Har

  @Lies

  En hoe kom jij erbij dat hij boos wordt? We weten allemaal dat we ons van de stadaardovеrdrijvingen van MC (“briest”, “woest”) niets moeten aantrekken en gewoon de quotes moeten lezen. Zie ik iets over het hoofd of traр jij gewoon met open ogen in de sneue taсtiekjes van MC?

 16. Lies

  @Har: nope. Vind zijn tweet gewoon hilarisch.

 17. Lies

  En je laten opfokken door de MC headlines is niet bevorderlijk met deze warmte. Take a break…. oh nee wacht die moet je doorspoelen??

 18. Sjoukje

  Woest?! Tja SBS krijgt geen staatssteun, dus moet ergens dat programma mee bekostigen. Dat moet Paul Romer toch wel weten, vooral omdat hij zijn zakken er goed mee gevuld heeft in het verleden (Big Brother)

  Of is hij alweer te lang tv-ambtenaar?

 19. pieter 52

  ALS JE DE JUISTE APARATUUR BEZIT KAN JE ALLES DOORSPOELEN EN KOPIEEREN MET OF ZONDER ZWARE BEVEILIGING
  VOOR MIJ IS DAT EEN KUNSTJE VAN NIKS

 20. Lies

  @Sjoukje: even tussen ons. Ik denk niet dat John de Mol problemen ondervindt bij het terugkijken van SBS programma’s? Ik veronderstel dat hij de techniek volledig beheerst? Sterker nog professionials om zich heen heeft, die liggen toch krom? Of zou hij dan ook ‘woest’ gaan zitten twitteren. Je zal maar een man hebben die ‘twittert’ btw…

 21. Gaga

  @pieter 52. Vertel. Ik erger me dood aan het feit dat ik de op mijn Horizon opgenomen programma’s niet kan kopiëren naar mijn pc.

 22. Tim20 MJ

  Die Paul Römer is toch niet van gisteren? Dit is al mega-lang zo. Ja, het is irritant. Maar nogal vreemd dat hem dit verbaast. Wakker, Paul?

 23. Arie Kootwijk

  Die NPO zendt ook steeds meer reclame uit. Vreselijke reclame verziekt echt alles. En dan te bedenken je betaalt kijk/luistergeld, je betaalt voor je stroom en je betaalt uiteindelijk ook in de prijs van producten die je koopt voor die klote reclame . En dan heb je 100 zenders en het is overal dezelfde shit, werkelijk geen normaak programma is er nog. Tv is afgedaan en het liefst zou ik het opzeggen maar zelfs dat is niet mogelijk.

 24. Reageer

  Lekker voor je Pieter 52! Heerlijk, geniet er maar veel en vaak van! Jij komt je zomer zo wel door.

 25. anoniem

  De graaiers worden steeds amateuristischer…. :-)

 26. Bart M.

  Dat hele SBS kun je maar beter doorspoelen; tijdens én tussen de commercials door valt weinig te beleven. Spoelt u maar.

 27. Curryworst

  Bij Ziggo kun je wel gewoon de reclame van SBS skippen.

 28. Karel

  Niet iedereen leeft op andermans (belasting)geld, Paul.

 29. Jos

  Paul, jij bent een van de weinigen die nog de moeite neemt te kijken. Doordat je in het vak zit wil je erover meepraten. Het medium tv is echter in rap tempo zo niet meer van deze tijd dat ik snap dat de extra drempel van de reclame een drempel is. De jeugd is van snel en vluchtig. Tv past daar niet meer in en zit in een sterfhuisconstructie. Alle tv makers kunnen zich beter richten op de oudere generatie. De rest kijkt niet en is ook niet meer over te halen.

 30. Huiskamer

  Net als iedereen: Al die ingeblikt programma’s opnemen en doorspoelen. Bij reclames, onderwerpen bij praatprogramma’s, herhalingen binnen de programma’s. Daarmee worden de uitzendingen stukken korter.

 31. Meneer van Beheer

  Ik neem het met de mediabox van Ziggo op. Gewoon later beginnen te kijken en de reclame doorspoelen.

 32. peter

  Je weet toch dat er reclame door de programma heen komen bij SBS. Of ben je toch niet die tv kenner die je zegt te zijn. Heb je misschien de cv aangepast toen je bij de NTR een gesprek had.

  Ik zeg ontslaan die man bij de NTR

 33. Marjan

  De uitzending is in zijn geheel ook op YouTube te bekijken, heb ik gister ook gedaan. Zie hier: https://www.youtube.com/watch?v=pXP5JEvCELY

  Zonder reclame!!

 34. Lezen blijft moeilijk

  @peter, ja dat weet hij. Als je kon lezen, wist jij ook dat hij dat weet. Hij wist alleen niet dat je de reclames niet kunt doorspoelen bij het terugkijken.

 35. andre

  Interessant, John upload dus iedere avond een aflevering naar Youtube.

 36. Oppassen

  Wat heb ik toch een mazzel dat mijn oude dvd-recorder het nog steeds doet. FF de reclame wegknippen en ongestoord reclamevrij kijken.

 37. Ano Nymous

  Magere cijfers vanwege het zomerweer.
  De redactie van MC blijft maar geloven dat dat de reden is…
  Ook als het stortregent zal House of Talent slecht bekeken worden…

 38. Ano Nymous

  Beledigende titel trouwens voor mensen met écht talent..
  In die show zal je dat niet tegenkomen.
  Die lui moeten een kunstje opvoeren om veel centjes voor Ome John te vergaren..

 39. Dag

  Kan sinds aantal maanden niet meer. Voorheen kon je Net 5, Sbs6, Veronica en Sbs9 nog wel de reklame door spoelen. Gelukkig kan je het deel voordat het begint wel weg spoelen. Opnemen is beste optie.

  Wat ik stoorender vind is dat je de zender van de maand niet kan opnemen en zelf niet de volgorde van de zenders kan instellen. Ook langer kan bewaren zou fijn zijn. 1,5 jaar ipv 1 jaar.

 40. pieter 52

  @GAGA voor al je beveilligde video banden bijvoorbeeld Disney films , dvd`s, digitale kastjes met kopieer problemen Koop op marktplaats een analoge video mixer, voor het omzeilen van de beveiliging kan je bijvoorbeeld een pro WJ MX 50 van panasonic nemen of de goed kopere van panasonic in de pro serie
  Ik gebruik deze ook in eigen studio en het werkt perfect
  en als men dacht dat de mensen geen video banden meer handen nou die hebben het aardig mis getuige de stapels die wij op dvd moeten zetten vooral de Disney films

 41. pieter 52

  @ REAGEER ja in mijn studio zijn we druk bezig ja maar 17.00 uur gaan we gewoon naar huis hoor !

 42. Lies

  Wat een armoei. Met op zolder VHS banden en dvdtjes.

 43. gtstfites

  Als een programma een half uur duurt doe de reclame voor en na de uitzending.

 44. pieter 52

  @ Lies hebt zeker geen kinderen of nooit je kinderen gefilmd of zo Er zijn nog veel mensen die familie films op camera tape s hebben
  of vakantie films je hebt geen benul wat we binnen krijgen zelfs oude super 8 , single 8 en andere formaten films je hebt gewoon geen weet wat gezinnen op zolder hebben liggen aan video materiaal wat ze op dvd willen hebben
  vhs, betamax 2000 open real video maar ook betacam dv cam en zelfs dias
  Ook geluid opname op diverse tape en cassettes worden nog steeds aangeboden om op usb stck of cd te zetten

 45. pieter 52

  @ Bart 19.48 U heeft zeker geen eigen bedrijf Kijk eens op google hoeveel
  audio video bedrijven er zijn die ook dit werk doen

  Er zitten hier op deze site heel veel mensen die niet thuis zijn in het audio video vak
  of produktie huizen

 46. Lies

  @pieter52: jawel, ik heb een dochter. Geboren in 2006, alles digitaal.
  Das alleen maar mooi dat jullie dat om kunnen zetten toch?

 47. Lies

  Btw. Heeft iemand al moeite genomen om uitleg te geven hoe de Ziggo box van meneer Romer werkt? Gratis monteur met stappenplan al onderweg?

 48. Code Oranje Hitteplan Ten Einde

  @Dag : nee, dat kan dus niet!

  De reclames op alle RTL- en SBS-zenders kun je al jaren NIET DOORSPOELEN bij het TERUGKIJKEN (en als je een programma eerst hebt OPGENOMEN dan kun je de reclames WÉL SKIPPEN).

 49. Code Oranje Hitteplan Ten Einde

  @Dag 18:13, @Cees 14:04 en @Curryworst 16:03 : nee, dat kan dus niet, niet bij Ziggo in ieder geval !

  De reclames op alle RTL- en SBS-zenders kun je bij Ziggo al jaren NIET DOORSPOELEN bij het TERUGKIJKEN !

  Maar als je een programma eerst hebt OPGENOMEN dan kun je de reclames WÉL SKIPPEN !

 50. Lies

  Monteur is onderweg. Zat 5 minuten lini air, nee linieer, nee, gewoon tv te kijken bij zijn moeder. Gaat het straks 3 minuten via Enzo Knol digitaal terug kijken. Dat ivm recht trekken kijkcijfers… objectieve meting.
  Heb je de aan en uit knop al geprobeerd? Stekker er in stekker er uit?

 51. Kritisch AVRO-lid

  ik vind het met name storend dat bij SBS en RTL de reclames onderbroken worden door programma’s.

 52. Lies

  Ziggo monteur aan de lijn.
  Of je Netflix wil?
  Zonder reclame!!
  Laat ff weten?

 53. Simon stokvis

  @Har
  Tue 07 Aug 2018 om 14:25

  Zolang jij reageert blijft MC bestaan hoor…

  Waarom reageer je eigenlijk?

 54. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Ik zou heel graag Patty Brard willen doorspoelen.

 55. anti-EU

  @Lies
  Tue 07 Aug 2018 om 21:18

  l-e-z-e-n!
  Hij heeft KPN.

 56. anonymous

  Bij RTL of SBS neem ik het op.
  Ik wil reclames wel kunnen doorspoelen.
  Zo’n reclameblok duurt tegenwoordig verdomme zo’n 10 minuten,
  zonde van mijn tijd.

 57. Japie

  Paul, Dat kan alleen als je het opneemt slimmerik!

 58. Henk K.

  Tja Paul, SBS is afhankelijk van reclameinkomsten. Niet alle zenders worden gesponsord door de staat. Dat zou jij toch moeten weten.

 59. Lies

  @anti-EU: whats the difference?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.