Wilfred Genee vindt het apart dat RTL doorgaat met VI

Geplaatst op Tue 07 Aug 2018 om 13:15

Wilfred Genee vindt het ‘apart’ dat RTL 7 het merk Voetbal Inside blijft voeren, ondanks het vertrek van hem en zijn collega’s Johan Derksen en René van der Gijp naar Veronica. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. Genee en zijn collega’s blijven opereren onder dezelfde afkorting: ook hun nieuwe talkshow Veronica Inside wordt afgekort als VI. Ook RTL houdt daar aan vast. “Ik vind het een beetje apart dat ze die naam gebruiken voor de Europa League, maar het is hun goed recht.”

RTL is eigenaar van de naam Voetbal Inside. “We zijn het daar ooit opgestart, maar ik hoop niet dat het straks tot te veel verwarring gaat leiden. Voetbal Inside en Veronica Inside lijkt wel heel erg op elkaar.”

Er zijn nu drie VI’s, want er is ook nog het blad Voetbal International. “De een zal wat bekender zijn dan de ander. Het is een keuze. Ik ben heel benieuwd. Ze zouden ook weer een praatprogramma kunnen gaan doen bij RTL.”

Voorlopig heet alleen het voetbalplatform van RTL Voetbal Inside. Of de talkshow een opvolger krijgt is nu nog niet duidelijk. “RTL werd er een paar maanden geleden door overvallen, dus misschien zijn ze nog hun koers aan het bepalen.”

De mannen van VI beginnen vrijdag op Veronica. “Ik ben wel heel benieuwd. Er is een heel nieuw decor; Johan komt ergens anders te zitten. Uiteindelijk moet je gewoon kijken of je dezelfde schwung weer te pakken kan krijgen en ik ben blij dat alles gewoon weer goed geregeld is met FOX, dat we de beelden gewoon hebben. We kunnen er vol tegenaan.

Foto: RTL
30 Reacties op “Wilfred Genee vindt het apart dat RTL doorgaat met VI”


 1. Mark

  Hooguit 200.000 kijkers a.s. vrijdag op Veronica. Duurt ook nog eens 2 uur (!), i.p.v. 1,5 uur. Denk dat de meeste kijkers het na een uurtje al wel gezien hebben. Hoe willen ze dat allemaal vullen? Met prietpraat?

 2. Peter de V.

  @Mark het is toch sowieso alleen maar prietpraat ?

 3. bas

  Ik haak af

 4. Tim20 MJ

  Al foto’s van het decor?

 5. BEUK DE BOOM

  Johan ‘komt ergens anders te zitten’?

  Hmm. Is dat zodat ze gasten kunnen ontvangen die niet met Johan aan tafel willen zitten?

 6. Dinsdag

  Ik vind het vreemd dat jullie de afkorting VI hebben meegenomen.

 7. Curryworst

  Was het maar vrijdag.

 8. jdj2050

  VI op RTL met Humberto Tan. Wordt helemaal niets.
  Wel leuk is vrijdag afstemmen op Veronica Inside. :-)

 9. Bart M.

  Verrekte Interesssant

 10. frans

  Wilfred begint zich geweldig te vinden geloof ik….hoogstens 250.000 duizend…ik haak in ieder geval af.

 11. Remi

  Al die ‘afhakers’ hier gaan gewoon kijken hoor, vrijdag !!

 12. weethetbeter

  Ik ga zaterdag de kijkcijfers bekijken maar het is hoger dan 200.000
  Ik verheug mij erop de mannen weer te zien !!!!

 13. Bart

  Vieze inteelt.

 14. ycheweiz

  Gezien de vaste kern, gemiddeld 400.000 – 450.000 kijkers. En 2 uur vullen is geen probleem, alles staat of valt met de reclameblokken. Niet teveel en te lang, zorgt voor veel verstoring. TOPSHOW.

 15. Wolter

  Hoogmoed komt voor de val.

 16. Robin

  Bart Nolles, met passie presenteerde hij Tour Du Jour.
  Had wat opstartprobleempjes, maar daarna kwam het goed.
  Nu al een veel betere presentator dan het voorspelbare, oppervlakkige gewauwel van Wifred Genee.

 17. tim

  inderdaad erg vreemd dat ze hiermee doorgaan, van te voren al een mislukking omdat de presentatoren het programma maken. Er zijn andere formats te bedenken denk ik

 18. toxilogic

  Heb niet begrepen waarom de Mol die Uefa cup rechten niet kocht, blijkbaar is de man niet echt scherp. Het had RTL 7 volledig onderuitgehaald en de vaste commentatoren had hij al in huis, nu laat hij de concurrentie leven en wie weet….

  Dom dom dom John

 19. Dus.

  Ik denk ook niet dat het doel van de Mol is om andere zenders ‘om zeep te helpen’…

 20. TopofFlop

  RTL7 kan ook voetbalprogramma(‘s) onder de de titel Voetbal Inside gaan uitzenden en dat hoeft geen talkshow te zijn. Overigens zendt ook Fox op maandag- en vrijdagavond voetbal uit, dus er is sowieso meer concurrentie voor ‘de mannen’.

 21. ernst

  Ik vrees met een uitzending van 2 uur dat er 7 reclameblokken komen. Ik ga wel kijken maar als dat het geval is dan kijk ik niet meer live.

 22. Dc

  Ireclameblokken VI 21.00-21.15, 21.40 – 21.50, 22.10-22.20.

 23. Wil Fred?

  Wilfred heeft een beetje last van ongeremd narcisme. De show VI is bedacht door oud RTL 5 man Jaap Hofnan. Hij heeft ook de heren bij elkaar gezet. Het is dus volledig normaal dat RTL doorgaat in dezelfde lijn. Wel triest dat Veronica het programma nu VI noemt . Hebben jullie dat nodig dan Wilfred?

 24. Wyatt

  @toxilogic

  Denk je dat RTL geen geld heeft om te bieden ofzo en dat ze bij Veronica geen budget hebben ofzo die VI mannen zijn al duur genoeg het moet wel winstgevend blijven he.

  Commerciele zenders zijn geen NPO dat ze met andermans geld kunnen smijten.

 25. Erwin

  Ik hoop dat de mannen zich komend seizoen ook eens richten op zaken buiten het voetbal. Dat RTL doorgaat met Voetbal Inside lijkt me niet meer dan logisch, daar moet je niet zo kinderachtig over doen.

  Max. 350.000 kijkers, en dat valt dan toch weer tegen.

 26. anti-EU

  De merken Voetbal Inside en Voetbal International zijn officieel met elkaar verweven, dus wat Wilfred Genee nu eigenlijk probeert te zeggen, is niet me niet echt duidelijk.

 27. anti-EU

  De merken Voetbal Inside en Voetbal International zijn officieel met elkaar verweven, dus wat Wilfred Genee nu eigenlijk probeert te zeggen, is me niet echt duidelijk.

 28. anonymous

  Na hun achterbakse gedoe met RTL kijk ik niet meer.
  Denk dat veel kijkers nu afhaken.
  Ze gaan spijt krijgen dat ze zijn overgestapt voor het geld.

 29. Peter

  Dit gaat gewoon scores halen als op RTL 7. Mark weet niks

 30. Michel W.

  Wilfred, wat ben je toch een achterbakse kwal. Eerst contractbreuk plegen door te onderhandelen met De Mol terwijl dat eigenlijk niet mocht. Dan in april zelf veronicainside.nl registreren. En in de tussentijd personeel wegkapen bij rtl. En dan nu doen alsof rtl beter zou kunnen stoppen met het merk voetbal inside, omdat jij een kopie van die naam gaat voeren bij Veronica? Pure armoede. Jij en je twee “vrienden” hebben geen monopolie op de afkorting vi. Sterker nog het merk vi is van oudsher van Voetbal International, want de url vi.nl heb je natuurlijk niet stiekum kunnen kapen. Voetbal Inside is een ijzersterk merk met 100.000den volgers en bezoekers. Jij bent de enige die roept dat het gaat om het merk vi. Onzin.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.