Paul de Leeuw baalt van homohatende vluchtelingen

Paul de Leeuw merkt nu toch wel dat het homovriendelijke klimaat in Nederland afneemt door de komst van intolerante vluchtelingen. Dat laat hij dit weekend weten in de Volkskrant. Amsterdam is ineens helemaal niet meer zo veilig voor homo’s, aldus de RTL-ster. “Ik ga niet zoveel meer uit, maar wat ik raar vind: in elke grote stad heb je homowijken, in New York, Londen, noem maar op. In Amsterdam is dat helemaal weg. Amsterdam is niet meer zo vrij“, aldus de presentator.

Homostelletjes gaan natuurlijk niet hand in hand langs een stel hangcapuchons lopen. “Je hoort nu: wij durven niet meer hand in hand te lopen. Dat deden wij vroeger wel.”

De Leeuw vreest het ergste. “Als je ziet wat er in Duitsland gebeurt, als je ziet wat er in Nederland gebeurt: homoseksualiteit wordt bedreigd. We hebben migranten en vluchtelingen opgenomen uit conservatieve landen, die niet accepteren dat wij zo vrij kunnen leven.”

Daar moeten we waakzaam op zijn; dat moet benoemd worden, daar moet hard tegen opgetreden worden.”

PVV-Kamerlid Martin Bosma reageert verbaasd: “NPO-held Paul de Leeuw zong bij de VARA ‘ik ben zo vrolijk, zo vrolijk, want Geert Wilders die is dood’. Nu praat hij steeds meer als een PVV’er.

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen