Patricia Paay gaat niet naar de Canal Parade

Patricia Paay gaat vanmiddag niet naar de botenparade tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Ze vindt het erg lang duren en bovendien wordt het bloedheet. Dat heeft de televisiediva vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. Paay is net als mensen als Anita Meyer en Willeke Alberti erg geliefd onder homo’s, maar ze trekt het niet om vandaag het drukke Amsterdam in te gaan. “Ik ben vier keer geweest, dat was heel leuk, maar toen heb ik ook gezegd: ‘Dit is het, nu doe ik het niet meer.’

Amsterdam is onbegaanbaar op zo’n dag, aldus Paay. “Het is waar dat ik altijd wordt toegejuicht; het was altijd heel positief en gillen allemaal. Jawel hoor, maar het is een heel lange rit hoor, of hoe zeg je dat? Een lange vaart. Het duurt lang en het is nu heel warm. Nee, ik zie me dat niet doen.”

Paay kwam in RTL Boulevard vertellen over hoe ze terugkijkt op de afgelopen anderhalf jaar, waarin ze moest dealen met de publicatie van haar seksfilmpje. “Het gaat nu wel. Het duurde eventjes, want jullie bleven het er natuurlijk allemaal over hebben, dus het houdt niet op. Je wordt er constant mee geconfronteerd. Daar moet je doorheen.”

Het is nu tot een goed einde gekomen, ik ben blij dat ik gewonnen heb en ik ben blij dat ik iets heb kunnen doen voor mensen die dit misschien nog meemaken. Je wordt gestraft ervoor, het kan niet zomaar en daar heb ik me voor ingezet. Daar heb ik mijn nek voor uitgestoken.”

Wat vindt ze van de schadevergoeding van 30.000 euro? “Dat valt natuurlijk tegen, want je hebt enorme kosten, maar ik ben wel blij met de uitkomst dat ik in mijn recht heb gestaan. Dat vind ik het belangrijkst.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen