Patricia Paay wint van GeenStijl, krijgt 30.000 euro

Patricia Paay heeft de rechtszaak tegen GeenStijl en twitteraar Eendevanger gewonnen. De rechtbank heeft haar een schadevergoeding van 30.000 euro toegewezen. Dat vertelt haar advocaat Johan Langelaar aan het AD. Paay zag vorig jaar een plasseksfilmpje van haar uitlekken; hij ging in eerste instantie rond in besloten whatsappgroepen, maar twitteraar Eendevanger plaatste hem op Twitter. GeenStijl besloot vervolgens het hele land attent te maken op dat twitterbericht. 

Langelaar zegt in een eerste reactie bij het AD tevreden én teleurgesteld te zijn. “Belangrijk is dat zij veroordeeld zijn voor het pláátsen van dat filmpje. Dat was onrechtmatig. Maar ik had gehoopt op een wat hoger schadebedrag.”

Zelf eiste Paay 450.000 euro. “We hadden natuurlijk heel hoog ingezet, maar ik had wel gerekend op zo’n zestig- of zeventigduizend euro. Materiële schade acht de rechter niet bewezen. Daarvoor kunnen we eventueel nog in hoger beroep gaan.’

Paay had na het uitlekken van het filmpje korte tijd een doodswens. Lange tijd durfde ze niet in het openbaar te verschijnen.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen