NPO weigert Radio 10-reclame met Gerard Ekdom

De Ster heeft een tv-reclame van Talpa Radio met de nieuwe Radio 10-dj Gerard Ekdom in de hoofdrol geweigerd. Het schaadt de belangen van de NPO. Dat heeft Ster-directeur Frank Volmer vandaag in De Telegraaf. Ekdom is overgestapt van NPO Radio 2 naar Radio 10, maar daar wil de NPO zijn kijkers liever niet op wijzen. “Het zou niet logisch zijn om mee te werken aan reclame die ervoor zorgt dat luisteraars de overstap maken naar een commerciële zender”, aldus Volmer.

Volgens de krant was Volmer een jaar geleden een stuk pragmatischer, omdat eerdere campagnes van Radio 10 ‘gewoon’ zijn goedgekeurd.

Ekdom vindt dat hij als een verrader wordt weggezet, schrijft De Telegraaf. “Bronnen in Hilversum stellen dat Gerard Ekdom er kapot van is“, aldus de krant. “De dj diende zijn contract bij de NPO keurig uit en dacht dat hij met wederzijds respect was vertrokken.”

Talpa, Ekdom en de NPO willen niet reageren op deze beslissing van de Ster. Volgens De Telegraaf loopt de NPO ’tonnen’ mis door deze ‘principekwestie’.

Het Telegraaf-artikel ‘Moet NPO echt meer geld? Hilversum houdt miljoenen over en weigert advertentiecampagne’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen