Liesbeth Staats deelt sneer uit aan Frans Klein

Geplaatst op do 30 aug 2018 om 13:15

Liesbeth Staats ergert zich flink aan de reden die tv-baas Frans Klein van de NPO opvoert voor het stoppen van haar programma Brandpunt+ op NPO 2. Dat laat ze blijken op Twitter. Brandpunt+ was afgelopen seizoen twee keer per week te zien op prime time, maar voldeed volgens Klein totaal niet aan de verwachtingen: “Laten we eerlijk zijn: Brandpunt+ heeft niet meer de impact van vroeger, op tv. Het brengt de politiek te weinig in beroering, het publiek te weinig op de been.

NPO 2-baas Gijs van Beuzekom laat eenzelfde soort geluid horen: “Het tv-programma, primetime om half negen, haalde de doelstellingen niet, niet in kijkcijfers en impact.

Liesbeth Staats wordt er een beetje moe van als ze dit leest. “Beste Frans, Brandpunt+ moest constructieve journalistiek gaan bedrijven. Dat was júllie opdracht. Ook als de consequentie was dat je dan minder ‘scoort’ op politieke reuring.

Als die reuring achteraf tóch een argument is, noem dan ook even de rol van de NPO daarin. Dank.”

En collegajournalist Aart Zeeman: “Zeker, als baas van de NPO kun je van alles vinden van een programma dat in jouw opdracht wordt gemaakt. Daar ben je ook voor. Maar argument ‘politieke reuring’ heeft alles van het soort argumenten dat in de politiek ook nogal gangbaar is: ‘opportunisme’.

In plaats van Brandpunt+ gaat NPO 2 in het nieuwe seizoen oppervlakkigere programma’s uitzenden om half negen, zodat een breder publiek wordt bereikt.

Foto: Rogier Veldman
5 Reacties op “Liesbeth Staats deelt sneer uit aan Frans Klein”


 1. ron

  Frans Klein moet ontslagen worden. Maakt alleen de NPO kapot

 2. Curryworst

  Wie zat er dan ook te wachten op dat gereanimeerde programma uit de tijd van de verzuiling?
  Het was ook het aanzien niet waard: vooringenomen en bevooroordeeld ging men de straat op met de camera. Een beetje pseudo-empathisch in gesprek met de medemens.
  En dat hautaine ka kineuze accent van Staats was hemeltergend en tenenkrommend.
  Zelfs Beatrix waagt het niet om zo te spreken.

 3. Ikke

  Wat is de missie van NPO2? Oppervlakkige programma’s voor een breder publiek? Wat een pannekoeken beleid.

 4. Drupsteen

  Prime time wordt beheerst door moeders en dochters. Een serieus nieuwsprogramma zend je niet uit tegenover al het pulp dat om die tijd wordt geboden. Foutje van Klein om dat niet te zien.

 5. marc

  tja jammer liesbeth effe geen werk meer en effe niet meer op kosten van de NPO de wereld rond…….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.