Liesbeth Staats deelt sneer uit aan Frans Klein

Liesbeth Staats ergert zich flink aan de reden die tv-baas Frans Klein van de NPO opvoert voor het stoppen van haar programma Brandpunt+ op NPO 2. Dat laat ze blijken op Twitter. Brandpunt+ was afgelopen seizoen twee keer per week te zien op prime time, maar voldeed volgens Klein totaal niet aan de verwachtingen: “Laten we eerlijk zijn: Brandpunt+ heeft niet meer de impact van vroeger, op tv. Het brengt de politiek te weinig in beroering, het publiek te weinig op de been.

NPO 2-baas Gijs van Beuzekom laat eenzelfde soort geluid horen: “Het tv-programma, primetime om half negen, haalde de doelstellingen niet, niet in kijkcijfers en impact.

Liesbeth Staats wordt er een beetje moe van als ze dit leest. “Beste Frans, Brandpunt+ moest constructieve journalistiek gaan bedrijven. Dat was júllie opdracht. Ook als de consequentie was dat je dan minder ‘scoort’ op politieke reuring.

Als die reuring achteraf tóch een argument is, noem dan ook even de rol van de NPO daarin. Dank.”

En collegajournalist Aart Zeeman: “Zeker, als baas van de NPO kun je van alles vinden van een programma dat in jouw opdracht wordt gemaakt. Daar ben je ook voor. Maar argument ‘politieke reuring’ heeft alles van het soort argumenten dat in de politiek ook nogal gangbaar is: ‘opportunisme’.

In plaats van Brandpunt+ gaat NPO 2 in het nieuwe seizoen oppervlakkigere programma’s uitzenden om half negen, zodat een breder publiek wordt bereikt.

Foto: Rogier Veldman

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen