NPO 3 zet arme en rijke jongeren samen in één huis

NPO 3 lanceert op de eerste maandag van september een realityshow waarin zes arme en zes rijke jongeren met elkaar gaan samenwonen in een riante villa. Daar strijden ze samen voor de pot van 20.000 euro. Dat heeft BNNVARA laten weten. Het programma heet Snobs en Sloebers, bestaat uit zes afleveringen en wordt gepresenteerd door oud-gymleraar Jan Versteegh. “De twee groepen mensen die meedoen aan het programma komen elkaar in het dagelijks leven niet of nauwelijks tegen.”

Jan Versteegh is enthousiast over dit sociale experiment. “Ik was vóór de opnamen heel benieuwd of deze jongeren, met totaal verschillende achtergronden en leefsituaties, samen hun weg zouden kunnen vinden. Ik denk dat de uitkomst van dit experiment niet alleen mij, maar ook de kijker behoorlijk zal verrassen.

Iedere rijke kandidaat vormt een duo met een arme kandidaat om een kamer te delen en alle opdrachten uit te voeren. Die variëren van het insemineren van koeien tot het organiseren van een lunch volgens etiquette.

De winnaar van iedere opdracht krijgt een beloning en vrijstelling bij de eerstvolgende eliminatie. Het koppel dat het langst in de strijd blijft, wint het felbegeerde geldbedrag. En dan rest alleen nog de grote vraag: gunt de rijke winnaar het de sloeber of wordt de buit gewoon verdeeld?

De eerste beelden van Snobs en Sloebers zijn hier te bekijken. Het programma is een coproductie van BNNVARA en Zodiak.

De eerste aflevering is op maandag 3 september om 20.30 uur op NPO 3.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen