NPO 3 zet arme en rijke jongeren samen in één huis

Geplaatst op do 23 aug 2018 om 13:00

NPO 3 lanceert op de eerste maandag van september een realityshow waarin zes arme en zes rijke jongeren met elkaar gaan samenwonen in een riante villa. Daar strijden ze samen voor de pot van 20.000 euro. Dat heeft BNNVARA laten weten. Het programma heet Snobs en Sloebers, bestaat uit zes afleveringen en wordt gepresenteerd door oud-gymleraar Jan Versteegh. “De twee groepen mensen die meedoen aan het programma komen elkaar in het dagelijks leven niet of nauwelijks tegen.”

Jan Versteegh is enthousiast over dit sociale experiment. “Ik was vóór de opnamen heel benieuwd of deze jongeren, met totaal verschillende achtergronden en leefsituaties, samen hun weg zouden kunnen vinden. Ik denk dat de uitkomst van dit experiment niet alleen mij, maar ook de kijker behoorlijk zal verrassen.

Iedere rijke kandidaat vormt een duo met een arme kandidaat om een kamer te delen en alle opdrachten uit te voeren. Die variëren van het insemineren van koeien tot het organiseren van een lunch volgens etiquette.

De winnaar van iedere opdracht krijgt een beloning en vrijstelling bij de eerstvolgende eliminatie. Het koppel dat het langst in de strijd blijft, wint het felbegeerde geldbedrag. En dan rest alleen nog de grote vraag: gunt de rijke winnaar het de sloeber of wordt de buit gewoon verdeeld?

De eerste beelden van Snobs en Sloebers zijn hier te bekijken. Het programma is een coproductie van BNNVARA en Zodiak.

De eerste aflevering is op maandag 3 september om 20.30 uur op NPO 3.

Foto: BNNVARA
22 Reacties op “NPO 3 zet arme en rijke jongeren samen in één huis”


 1. Jantien de Groot

  Alweer een geweldig programma, waarbij ik niet wachten kan tot het maandag 3 september is!! Ongelofelijk wat een armoe!

 2. Jc

  5 sloebers konden aanwezig zijn tijdens de fotoshoot?

 3. Wollter

  Dit is meer een programma voor Veronica!

 4. Zorro

  Kristallen bol zegt: sloeber moet delen met snob.

 5. SBSLover

  De term ‘sociaal experiment’ kan echt niet meer.

 6. Blurb

  Dat je je hier voor leent. Ik blijf dat ongelooflijk vinden. En of ik het leuk vindt? Nee. Of ik ga kijken? Denk het niet.

 7. Hommie

  Totaal niet fris en niet leuk, sorry.

 8. Pim

  Dus als je niet rijk bent dan ben je een sloeber? En met geld op de rekening ben je ineens een snob?

 9. Jamai

  Hier heb ik eens de homo-erotische pornoversie van gezien; die was erg leuk!

 10. jaja

  Ik wil niet die persoon zijn die de publieke omroep gaat lopen afzeiken, want we mogen heel blij zijn met onze publieke omroep en zou er niet aan moeten denken dat we overgeleverd zijn aan RTL en SBS, maar wat heeft dit John de Mol-achtige programma te zoeken bij de NPO? Het label ‘sociaal experiment’ zal wel weer de publieke waarde ervan rechtvaardigen, maar die term is zo leeg als wat. Als het een experiment is, mag ik dan een gedegen onderzoeksopzet zien inclusief hypothesen en theoretisch raamwerk?

 11. yoshi

  leuk! ben benieuwd..Heb wel Netflix en videoland

 12. critikast

  Wat opnieuw een schitterend programma-idee. Daarvoor moet je echt drie dagen met de hele NOS-kliek de hei op om zoiets te verzinnen. En maar trappen tegen de commerciële omroepen, die dezelfde fantastische programma’s verzinnen en uitzenden. Gooi die hele NOS toch in de kliko met al die omroepjes met een zogenaamd “eigen gezicht”. Het kost miljoenen, levert niets op en bovendien bespaar je je het hoongelach uit de ons omringende landen.

 13. Mario

  Huh wat een gekke kritieken weer hier. Sociale ongelijkheid aankaarten is toch een prima NPOwaardig doel? Ben vooral blij dat ze bij NPO3 eindelijk eens snappen dat ze op zoek moeten naar de jongeren doelgroep ipv dat de zenderbazen weer met hun hoofd in hun reet zitten en een zoveelste BN’er spel de buis op gooien

 14. MANNENMOGENNIETSMEER

  “Mijn man is schandalig slecht behandeld door de overheid.”
  “Niks mag ik meer. Van mijn werkgever.”
  “Ik ben altijd boos. Zit uren te schelden op social media. En krijg dan op mijn kop van mijn vrouw.”

  Nederland is slecht voor zijn mannen. Dat is bewezen. Veel mannen zijn boos. Op de regering, hun werkgever, het elke dag filerijden en op (hun) vrouwen. Mannen maken zich zorgen over hun mannelijkheid. En de voortdurende boosheid omdat ze niks meer mogen. Meer en meer belanden mannen hierdoor in een depressie.
  Daarom zijn wij bezig een programmaformat te ontwikkelen voor mannen die het niet meer zien zitten. Mannen die dagelijks huilend op de bank liggen. Mannen die ontslagen zijn omdat ze iets zeiden tegen hun baas wat ook al niet meer mag. Mannen die niks mogen van hun vrouw. Mannen die woedend doen op social media (en ook mediacourant).

  Ben jij zo’n man en wil jij vertellen over de lijdensweg die je meemaakt in dit land? Geef je dan op via mannenmogenniksmeer(a)live.nl.

 15. Bart

  @Mario Het zou inderdaad heel goed zijn als NPO3 zich de rest van de week ook op jongeren zou richten. Dat is veel al niet het geval. Vanaf de nieuwe zenderindeling al niet. Daarom wordt het nooit iets met die zender. Beter lanceren online een platvorm voor jongeren en geven ze aan NPO3 s’avonds een andere invulling. Al staan ze wel 1000% achter met dat online platvorm voor jongeren.

 16. LLRV

  Waanzin hoe ze zoiets kunnen bedenken. Zo nieuw, nog nooit gezien! Sociaal experiment! Natuurlijk.

  Flop!

 17. Loes

  Hopeloos. Dat vindt ik ervan.

 18. kan nog meer bij

  Steenrijk en straatarm heeft het ook niet lang uitgehouden
  En waarom moet er een geld prijs tegen over staan, om het misschien interessant te maken voor de kijker ( de domboos)

 19. Zonder Naam

  Dat je die sociale kloof aankaart is prima. Dat je dat op een goedkope Rtl 5-manier doet, niet. Er moeten smaakvollere manieren zijn om dat onderwerp te brengen.

 20. Flip de Beer

  Had M dit laten doen!

 21. Heimen Stoffels

  Oud-gymleraar Jan Versteegh? En niet even erbij vermelden dat ‘ie ook voor POWNED gewerkt heeft?

  Verder een bizar stom programma dit.

 22. Jambo

  Smakeloos.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.