Persconferentie Nicky Verstappen in kijkcijfer top 15

Geplaatst op do 23 aug 2018 om 12:00

De emotionele persconferentie over de doorbraak in de zaak van de moord op Nicky Verstappen trok woensdagmiddag om twaalf uur zó veel bekijks op NPO 1, dat deze de kijkcijfer top 15 haalde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De NOS zond de persconferentie niet integraal uit, maar wel voor een groot deel live, ingebed in een extra lang middagjournaal waarin ook reportages over de zaak zaten. Er keken 655.000 mensen naar, goed voor 54 procent marktaandeel.

Met deze score staat de persconferentie over Nicky Verstappen op de twaalfde plek in de kijkcijfer top 15, net boven de talkshow M, waar 652.000 mensen naar keken.

Tijdens de persconferentie kwam onder meer Peter R. de Vries aan het woord. Hij riep mensen die iets kunnen betekenen bij de opsporing van de mogelijke moordenaar Jos Brech op zich te melden.

De Vries: “Hij móet zich verantwoorden. Het recht moet zijn loop hebben nu we zó dichtbij zijn. Gisterenavond zei Berthie Verstappen tegen mij: ‘Als deze man de moordenaar is, heeft hij het leven van onze Nick afgenomen en hij heeft het leven van ons kapotgemaakt.’ En zo is het. En daarom vraag ik namens de familie – nee ik vraag het niet, ik smeek het – ik smeek namens de familie dat eenieder die iets weet, die iets kan bijdragen aan de opsporing van deze man, hoe gering ook, zich meldt en spreekt.”

Alstublieft, help mee. Zorg dat hij wordt gepakt. Voor Nicky. Voor Peter, Berthie en Femke Verstappen, die hier al twintig jaar op wachten. Ik heb het over de moord op Nicky al vaker gezegd, dames en heren, en ik herhaal het vandaag tot slot: ‘Bedenk dat u in een zaak als deze nooit een alibi heeft om te zwijgen.’ Dankuwel.”

Vervolgens kwam moeder Berthie Verstappen onverwacht met een kort statement. Dat was niet te zien op NPO 1, omdat die direct na het statement van De Vries een reportage instartte.

Berthie richtte zich tot De Vries: “9 juni was een bijzondere, maar ook merkwaardige dag. Na twintig jaar zoeken hebben we een naam, een gezicht en een dader. Peter noemde al al die mensen die in al die jaren aan de zaak gewerkt hebben. Daarbij is hij de belangrijkste persoon voor ons vergeten. Dat ben je zelf.”

Als we jou niet hadden gehad, zou het onderzoek al negentien jaar stil hebben gelegen. Al die jaren stond je dag en nacht voor ons klaar, zelfs in je vakantie konden we je bellen. Het was je nooit te veel. Zonder jouw inzet en vasthoudendheid, geloof en bovenal steun voor ons, zou dit alles niet gerealiseerd zijn. Daarom, uit de grond van ons hart: dankjewel.”

Daarna vielen ze elkaar in de armen. Het fragment:

Foto: NOS
16 Reacties op “Persconferentie Nicky Verstappen in kijkcijfer top 15”


 1. andre

  NOS moet vaker en sneller live.

 2. Hen

  Ik zelf wat erg te spreken over de accurate verslaggeving op RTLZ

 3. K

  Vraag mij werkelijk af waarom Jos met zijn achtergrond niet gelijk onder de loep werd genomen …is toch logische dat alle zedendelinquenten in die omgeving door gespit zouden worden…waarom is dat niet gebeurd.

 4. Remi

  Peter is zelf een kinderbetaster.

 5. Wollter

  Gek dat de vader van Nicky zijn vrouw niet steunde..

 6. Lindsay

  Ach Drollter, wat weet jij er nou van?

 7. Edwin

  @ K
  Thu 23 Aug 2018 om 12:12

  De dienders hebben nogal wat steekjes laten vallen.
  Overigens stond Brech niet als zedendelinquent te boek en dit kwam dan weer doordat om onbegrijpelijke redenen de zaak uit 1985 werd geseponeerd.

 8. pieter 52

  Werkelijk onvoorstelbaar dat er weer geen letter over Glennis wordt geschreven
  en Erik de zogenaamde deskundige van Boulevard is aardig afgegaan!!!
  waar blijft hij nou met zijn deskundigheid!!!!

 9. Remi

  “Persconferentie Nicky Verstappen in kijkcijfer top 15”.

  Toch merkwaardig … gewoon op een doordeweekse werkdag.
  12 uur ’s middags.
  Je zou toch denken dat we met z’n allen aan het werk zijn …

  Het bárst van de vacatures in Nederland.

  https://www.indeed.nl/Plukken-vacatures

  Misschien kan een Femke Halsema ’s morgens vroeg eens
  buiten het zicht van de camera’s om 06.00 AM aanbellen
  bij onze vele ‘getinte’ uitkeringsgerechtigde vrienden,
  en ze aan het werk schoppen …

 10. Dubbele punt

  @Pieter 52, is geen hond mee bezig. Trouwens, ze was al beroemd en zingen kan ze, maar waarom net doen of ze een huismoedertje is die uit nowhere opeens gaat zingen. Helemaal niet waar.

 11. Baron von Habenichts

  Glennis is en blijft een ordinaire Bijlmer-h-o-e-r. Zo een met een kettinkje met haar naam om haar nek.

 12. Wollter

  Veronica doet…..o nee het is Disney XD in de middag.

 13. Tamara

  Baron

  Ten eerste komt Glennis niet uit de Bijlmer, maar uit De Jordaan

  Ten tweede, typisch Nederlands, als iemand zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, en gaat voor een succesvollere carriere wat ik haar gun, dan is het land te klein.

 14. Wayne

  Triest. Ramptoerisme.

 15. Bennus

  @Remi
  Ik was gewoon aan het werk, maar heb via de livestream wel de persconferentie gevolgd
  En het scheelde dat het rond lunch tijd was, dus de meeste werkende mensen hadden ook tijd en gelegenheid om het te kijken

 16. Flits Bom

  Ik vind Peter de Vries een l ul, maar dit heeft hij goed gedaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.