Persconferentie Nicky Verstappen in kijkcijfer top 15

De emotionele persconferentie over de doorbraak in de zaak van de moord op Nicky Verstappen trok woensdagmiddag om twaalf uur zó veel bekijks op NPO 1, dat deze de kijkcijfer top 15 haalde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De NOS zond de persconferentie niet integraal uit, maar wel voor een groot deel live, ingebed in een extra lang middagjournaal waarin ook reportages over de zaak zaten. Er keken 655.000 mensen naar, goed voor 54 procent marktaandeel.

Met deze score staat de persconferentie over Nicky Verstappen op de twaalfde plek in de kijkcijfer top 15, net boven de talkshow M, waar 652.000 mensen naar keken.

Tijdens de persconferentie kwam onder meer Peter R. de Vries aan het woord. Hij riep mensen die iets kunnen betekenen bij de opsporing van de mogelijke moordenaar Jos Brech op zich te melden.

De Vries: “Hij móet zich verantwoorden. Het recht moet zijn loop hebben nu we zó dichtbij zijn. Gisterenavond zei Berthie Verstappen tegen mij: ‘Als deze man de moordenaar is, heeft hij het leven van onze Nick afgenomen en hij heeft het leven van ons kapotgemaakt.’ En zo is het. En daarom vraag ik namens de familie – nee ik vraag het niet, ik smeek het – ik smeek namens de familie dat eenieder die iets weet, die iets kan bijdragen aan de opsporing van deze man, hoe gering ook, zich meldt en spreekt.”

Alstublieft, help mee. Zorg dat hij wordt gepakt. Voor Nicky. Voor Peter, Berthie en Femke Verstappen, die hier al twintig jaar op wachten. Ik heb het over de moord op Nicky al vaker gezegd, dames en heren, en ik herhaal het vandaag tot slot: ‘Bedenk dat u in een zaak als deze nooit een alibi heeft om te zwijgen.’ Dankuwel.”

Vervolgens kwam moeder Berthie Verstappen onverwacht met een kort statement. Dat was niet te zien op NPO 1, omdat die direct na het statement van De Vries een reportage instartte.

Berthie richtte zich tot De Vries: “9 juni was een bijzondere, maar ook merkwaardige dag. Na twintig jaar zoeken hebben we een naam, een gezicht en een dader. Peter noemde al al die mensen die in al die jaren aan de zaak gewerkt hebben. Daarbij is hij de belangrijkste persoon voor ons vergeten. Dat ben je zelf.”

Als we jou niet hadden gehad, zou het onderzoek al negentien jaar stil hebben gelegen. Al die jaren stond je dag en nacht voor ons klaar, zelfs in je vakantie konden we je bellen. Het was je nooit te veel. Zonder jouw inzet en vasthoudendheid, geloof en bovenal steun voor ons, zou dit alles niet gerealiseerd zijn. Daarom, uit de grond van ons hart: dankjewel.”

Daarna vielen ze elkaar in de armen. Het fragment:

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen