NPO 1 door met tv-klassieker Nederland in Beweging

De bezuinigingen bij de publieke omroep treffen Nederland in Beweging vooralsnog niet. Bejaarde landgenoten kunnen vanaf 3 september gewoon weer elke ochtend meebewegen met het enthousiaste duo Olga Commandeur en Duco Bauwens. Dat laat Omroep MAX weten. Nederland in Beweging is dan ook niet bepaald een dure productie. “We hoeven niet elke dag of elke week naar de studio. Gedurende enkele dagen nemen we de hele bulk voor een jaar op“, zegt Commandeur in Veronica Magazine.

Sommige mensen denken dat Commandeur en Bauwens elke ochtend live staan te steppen, maar dat is dus niet zo. Eens in de zo veel tijd nemen ze een hele rits afleveringen op. “Ja, echt. Dat doen we zo. Die inspiratie is dan heel goed op te brengen. Je hebt goed overzicht, ik hoef maar 24 totale programma’s voor te bereiden.”

Het is allemaal geen hogere wiskunde, aldus Commandeur. “Je basisoefeningen blijven een beetje hetzelfde: stapje naar voren, stapje naar achteren, opzij… Je hebt maar beperkt ruimte hè? Schuin, aantikken, rechtsachter, voor. Dat is de basis.”

Tot slot: wat is eigenlijk haar favoriete cocktail? “Pina colada.”

Nederland in Beweging is vanaf 3 september weer elke ochtend om 9.15 uur te zien op NPO 1. De MAX Geheugentrainer keert op die dag ook weer terug, om 9.40 uur.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen