NPO 1 door met tv-klassieker Nederland in Beweging

Geplaatst op Wed 15 Aug 2018 om 10:00

De bezuinigingen bij de publieke omroep treffen Nederland in Beweging vooralsnog niet. Bejaarde landgenoten kunnen vanaf 3 september gewoon weer elke ochtend meebewegen met het enthousiaste duo Olga Commandeur en Duco Bauwens. Dat laat Omroep MAX weten. Nederland in Beweging is dan ook niet bepaald een dure productie. “We hoeven niet elke dag of elke week naar de studio. Gedurende enkele dagen nemen we de hele bulk voor een jaar op“, zegt Commandeur in Veronica Magazine.

Sommige mensen denken dat Commandeur en Bauwens elke ochtend live staan te steppen, maar dat is dus niet zo. Eens in de zo veel tijd nemen ze een hele rits afleveringen op. “Ja, echt. Dat doen we zo. Die inspiratie is dan heel goed op te brengen. Je hebt goed overzicht, ik hoef maar 24 totale programma’s voor te bereiden.”

Het is allemaal geen hogere wiskunde, aldus Commandeur. “Je basisoefeningen blijven een beetje hetzelfde: stapje naar voren, stapje naar achteren, opzij… Je hebt maar beperkt ruimte hè? Schuin, aantikken, rechtsachter, voor. Dat is de basis.”

Tot slot: wat is eigenlijk haar favoriete cocktail? “Pina colada.”

Nederland in Beweging is vanaf 3 september weer elke ochtend om 9.15 uur te zien op NPO 1. De MAX Geheugentrainer keert op die dag ook weer terug, om 9.40 uur.

Foto: Omroep MAX
13 Reacties op “NPO 1 door met tv-klassieker Nederland in Beweging”


 1. anja

  Als die Olga bezig is dan hoort ze zelf niet eens wat voor onzin ze uitkraamt. Ze zegt naar achter als ze naar beneden bedoelt en andersom en dat op alle fronten. Haar timing is ook waardeloos, ze kondigt dingen te vroeg aan of te laat maar nooit zit het goed. En alles maar compenseren met newage-achtige glimlachjes en “adem maar lekker” en “goed zo” geblaat. Wat een verschil met Duco Bauwens die gewoon op het juiste moment (licht-gegeneerde) instructies en heldere uitleg geeft.

 2. Otto Groeneveld

  Geweldig, de AVRO beweegt van vroeger. Allemaal bejaarden achter een rollator. Met die lange Olga samen met dat driftige Hindoestaantje die de boel aan alle kanten oplichtte.
  ‘Ja bukt u even door de knieën’, ze kwamen niet meer omhoog. De AVRO beweegt wat een stel stumpers maar dat wordt weer lacheeeuuuu, geweldig AVRO. Wel met al die fantastische oud AVRO coryfeeën Karel v.d. Graaff met een grote Bouterse aanhanger achter hem. Keyl in een strakke body en zweetbandjes om haar hoofd. Hansje uit Friesland in een strakke maillot.
  Dat worden torenhoge kijkcijfers. En die AVRO stumpers hebben sowieso geen principes die lui geef je een paar ton en ze staan nog in hun blote reet op tv. Jaaaaaa de AVRO beweegt, kan niet wachten.

 3. Tijmen

  Laat de broek maar zakken.

 4. Robin

  die Olga, is die al niet rijp voor een rollator…

 5. jan

  Otto Groeneveld lucht op zeker als je zo slecht ben opgestaan en het zuur van gisteren nog in je hersenpan zit ,oja het is Max waar je op moet uitleven niet de avro.

 6. Japie

  Als ik die marionet Olga zie word ik meteen onpasselijk, wat een irritant persoon! Ex sporters schijnen ook niks anders te kunnen dan iemand hun fitness ideeën op te dringen .

 7. Return

  Benieuwd of we Karl Nooten ook weer terugzien

 8. Barbara Bananenbеf

  Karl Nooten is een lekkertje.

 9. Bejaarden TV

  Zo 1960 !!

 10. Otto Groeneveld

  Jan 10.48— MAX in beweging helemaaal humor. De grijze over het paard getilde en door en door verwende huftertjes uit de flowerpower periode die nog nooit een vorm van tegenslag heeft gekend. Hahahah behalve strak bij ‘MAX beweegt’ als ze het aan hun rikkietikkie krijgen. Schei toch uit man dit ziet er toch niet uit. AVRO beweegt of MAX beweegt het is een aanfluiting. Ga gvd lekker participeren een stukje lopen met de echte oude mensen, heb je ook beweging.

 11. LZ

  Ook niet raar als 1 aflevering €250,- kost…

 12. BRAAK

  Hopeloos programma van die twee eeuwig lachende en gymmende clowns.

 13. Deadly Viper

  Wat zijn ze weer lekker creatief bij de NPO na 18 jaar is het wel klaar met deze onzin.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.