Mijn Zaak Is De Beste grootste RTL 4-flop in tijden

RTL 4 heeft met Mijn Zaak Is De Beste zijn grootste flop in tijden te pakken. De derde aflevering kwam woensdagavond om half negen niet verder dan 166.000 kijkers en 3,8 procent marktaandeel; dramatische cijfers voor de grootste commerciële zender van het land. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Mijn Zaak Is De Beste is een gloednieuw programma, zodat ook de zomerse RTL-kijker iets nieuws voorgeschoteld krijgt. Hier zit de kijker echter niet op te wachten.

Het RTL 4-programma, een variant op de NPO 1-hit Bed & Breakfast, begon twee weken geleden met bijna 400.000 kijkers. Vorige week waren dat er nog 310.000. En nu is het kijkersaantal dus gehalveerd.

Het is een ongelooflijk slechte score voor RTL 4-begrippen. Ter vergelijking: zelfs de kleinere zusterzenders RTL 7 en RTL 8 deden het nog beter met respectievelijk een filmherhaling en een detectiveherhaling. Daar keken tegen de 300.000 mensen naar.

Mijn Zaak Is De Beste is een programma waarin ondernemers elkaars zaak vergelijken, net als in Bed & Breakfast dus, maar dan niet alleen maar met bed-en-breakfastbedrijven. Zo ging het gisteren over sportscholen en was Charly Luske de BN’er die de zaken kwam testen.

Na afloop van het programma zag RTL 4 zijn kijkcijfers weer stijgen. Om half tien trok Het Italiaanse Dorp: Ollolai een publiek van 464.000 kijkers (11 procent).

Mijn Zaak Is De Beste is een productie van Blue Circle.

Lees ook: Prima start voor Van Duin-show De Nieuwe Lekkerbek (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen