Maurice Wijnen vindt ESF in Jeruzalem geen goed idee

Geplaatst op Tue 14 Aug 2018 om 10:30

Maurice Wijnen denkt dat Israël het Eurovisie Songfestival beter niet kan organiseren in Jeruzalem. Als landen daardoor afhaken, schaadt dat het feest. Dat heeft de showkenner gezegd in Shownieuws. De Israëlische regering ziet het liedjesfestijn graag georganiseerd in Jeruzalem, maar IJsland, Ierland en Zweden zouden dat te controversieel vinden. De Israëlische publieke omroep zou willen buigen voor die kritiek uit die landen door het tv-evenement te organiseren in Tel Aviv.

Wijnen denkt dat Tel Aviv een betere keuze is. “Jeruzalem is de politiek meest beladen plek waar het zou kunnen plaatsvinden. Inhoudelijk zou het een enorme ramp zijn als uitgerekend IJsland, Ierland en Zweden niet meedoen.”

Ierland en Zweden zijn de succesvolste landen uit de Eurovisie-geschiedenis, aldus Wijnen. “Ze hebben ook het vaakst gewonnen als je het allemaal optelt. Het zijn ook landen die de juiste fans meesturen en echt het Songfestival ademenen, leven en ervan houden. Als die allemaal niet komen…”

Je hebt in Zweden ook een wekenlange voorronde op tv. Als dat allemaal wegvalt, haalt het een hele hoop glamour en shine van dat hele evenement af. Dat zou gewoon ongelooflijk jammer zijn.

Er is wat commotie over het Eurovisie Songfestival in Israël, omdat de organisatie de 12 miljoen euro borg nog niet heeft overgemaakt aan de EBU. De deadline is vandaag.

Foto: SBS
15 Reacties op “Maurice Wijnen vindt ESF in Jeruzalem geen goed idee”


 1. Joris

  Het gaat vooral om die 12 miljoen euro, om Jeruzalem kraaien enkel wat mensen uit die landen, niet de omroepen.

 2. Nashua

  Het kan daar wel georganiseerd, maar waarom zouden ze ?

 3. Robin

  eind jaren 70 is het toch ook door Israel georganisseerd of niet soms

 4. Hasdds

  Gewoon houden in Jeruzalem laffe tekkel.

 5. Raymond

  Beter in Gaza

 6. Den Draaiert Joost

  Het is sowieso een achterhaald evenement. Stoppen is het beste. Het is puur politiek en daar hebben we al genoeg

 7. robb

  Israël maakt het politiek door het in Jeruzalem te doen,voor de wereld vrede is het beter om van Jeruzalem een neutrale stad te maken .

 8. Paut Pielusma

  Beter is helemaal stoppen met dat oubollige songfestival, waarbij de winnaars al ver voor de wedstrijd bekend zijn.

 9. Whitedog

  @Den Draaiert Joost wat jij zegt is al achterhaald hoor. Sinds een jaar of 5 hebben ze daar een stokje voor gestoken en west- en oost blokkers verdeeld over de halve finales. Er is sowieso al een paar jaar geen Oos-blok winnaar geweest.

 10. Momo

  @robb

  Dus een neutrale stad zou betekenen dat noch Israël noch de Palestijnen daar iets zouden mogen organiseren? Wat een onzin.

 11. Momo

  @Whitedog

  En dat maakt gelijk dat het Songfestival niet meer politiek is???

 12. Coeus

  IJsland, Ierland en Zweden kunnen hun kritiek maar beter voor zich houden: straks krijgen ze te maken met aanslagen door ‘moslimterroristen’.

 13. Raar

  Kan die vreselijk wijnen niet van het scherm
  Af met zijn mening. Totaal overschat. Wanneer zijn hoofd in beeld is en vooral zijn stem is te horen dan zap ik weg. John doe hier iets aan zodat deze man weer in de krochten van Amsterdam zich kan vermaken

 14. Osjer oevrie'oet

  Ha Maurice slappe theemuts die je bent, gelukkig is Israël heel goed in staat en vooral moedig genoeg om te bepalen wat ze wel en wat ze niet moeten doen. Ze zijn niet zo laf en bang als wij in Nederland die buigen voor haatbaarden.

 15. Flip de Beer

  Laat M het commentaar doen! Top-tv!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.