Martine van Os vanwege terreur niet in Wie is de Mol

Omroep MAX-ster Martine van Os doet vanwege terreuraanslagen liever niet mee aan BN’er-programma’s als Expeditie Robinson en Wie is de Mol. Dat vertelt ze in de Libelle. Van Os slaat die uitnodigingen altijd af. “Sinds de aanslagen in Europa voel ik me niet meer op mijn gemak op drukke plekken. Dat je op je hoede moet zijn, anderen niet kunt vertrouwen, vind ik vreselijk. Daarom heb ik nooit meegedaan aan programma’s zoals Expeditie Robinson of Wie is de Mol.

De presentatrice van We Zijn Er Bijna vervolgt: “Dat is weliswaar van een heel andere grootte maar ik vind het verschrikkelijk om met mensen te zijn die iets voor je verbergen. Betrouwbaarheid is voor mij heel belangrijk. Ik probeer te leven zoals ik wil dat anderen ook zijn: als een betrouwbaar persoon.

De angst zit er goed in bij Van Os. “In 2016 was ik met mijn gezin in een Italiaanse kustplaats waar veel mensen op één plek waren vanwege een vuurwerkshow.”

Ik zei nog: ‘Dit is typisch zo’n plek waar een aanslag zou kunnen plaatsvinden.’ Een week later reed een man op de boulevard van Nice in op de menigte.

Het Libelle-interview met Martine van Os kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX, Roland J. Reinders

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen